Donbassz

Konsztantyin Jeliszejev a Valcman adminisztráció helyettes vezetője ma Kijevben előadta a trón Donbasszal kapcsolatos legújabb agyrémét.

A donbasszi választások idejére föl kell számolni a Donyecki-és a Luganszki Népköztársaság teljes államszervezetét! Tekintettel arra, hogy az “illegitim”. Azok a választások, amelyeket követően a donbasszi Népköztársaságok hatalmi szervei létrejöttek-és általában is az elszakadásról szóló népszavazás-Kijev akarata és beleegyezése nélkül bonyolódtak le! Ezért Kijev olvasata szerint minden érvénytelen.
Plotnyickijnek és Zaharcsenkonak is távozniuk kell. Struktúrástól-mindenestől! Ha ez megtörtént, és bevonult Donbasszba az EBESZ-hadserege, akkor majd Kijev kiírja a választásokat. Jeliszejev szerint ezzel aztán Maradék-Ukrajna ki is pipálhatja majd a Minszk-2 megállapodás ezen rendelkezésének rá vonatkozó részét.
Hogy Donyeckben és Luganszkban miként értékelik Jeliszejev mester előterjesztését?-arról ezidőszerint még nincsenek információink.
Arról viszont van, hogy a frontokon a helyzet változatlan. Teljes hosszban szorgoskodik a latortüzérség. Így volt ez a mára virradó éjszaka is. Nem is soroljuk a jól ismert célterületeiket amit bombáztak.
Az viszont kiemelendő, hogy ma délután Jaszinovataja ipari övezetét 120 milliméteres aknavetőkkel kezdték lőni.
Érdekesség: Tegnap “élete kockáztatásával” Moszkvába utazott Nagyezsda Szavcsenko, a “derék pilótanő”, hogy honfitársait bátorítsa a bíróságon, akik csecsenföldön gyilkolásztak.
Nyikolaj Karpjuk és Sztanyiszlav Kljih -jobbszektoros erősségek-’94 végén, ’95 elején partizánkodtak fogságba esésükig.
Nagyezsda bátorítása nem tudni kinek is szólt valójában. Vélhetőleg a bíróságnak, mert Kljih 22,5 évet, míg cimbije 20-at kapott! Kényszermunkatáborban. Esélye a két latornak arra, hogy még öt év múlva is élni fognak a nullával egyenlő.
Nagyja néha belebazsajgott a kamerákba. De amúgy békésen végigszunyókálta a tárgyalást:

Biztosan királylányost álmodott.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. TERMIN8ATOR szerint:

  Ezt nevezem normális észjárásnak ! N. Szavcsenko Donyeckben rengeteg embert megöl, megöletit az Orosz ujságírókat,-egyértelmüen-nemis egyett, ezek után fogja magát se szó se beszéd, átmagyen a Rossiába, ottan letartóztatják, sokáig börtönben tartják, átszálitják Moszkvába, elitélik, kiszabadul, aztán ugye oroszelleness hisztériába kezd, elmegy ismét Moszkvába, és mint aki a legis legnagyob biztonságban van végig szunyókálja a tárgyalást, igaz ezuttal NEM ŐFELETTE ITÉLKEZNEK. Eközben meg az ukik és az Oroszok szórják egymásra az átkokat, acsarkodnak fegveresen “időnként” egmásra. Kibe járnak oroszban a job szektorosok, stb. Fejükre estek a Kremelbeli politikusok, mind ahányan csak vannak ???

  • "Szélsőjobb" :D szerint:

   Pontosítás

   Szavcsenko miután szabadult az orosz fogságból és bekerült az ukrán parlamentbe képviselőnek, éppen ő lett az aki legnagyobb ellenzője lett a szakadár területek elleni ukrán katonai hadműveleteknek.
   Minden esetben (azóta) hangoztatja, hogy Donbassznak meg kell adni a különleges státuszt és a legmagasabb szintű autonóm önrendelkezést.
   Nem tudni mivel hatottak rá az orosz börtönben, de használt a “kúra”.
   Szavcsenkot már úgy utálják Ukrajnában a szélsőségesek, hogy legszívesebben kinyírnák.

   • TERMIN8ATOR szerint:

    “Szélsőjobb” 😀 ! É csak durván, sematikusam emlitettem a közelmult Szavcsenkó multat, nem volt szándékomban részletekbe belemenni. A Galíciaiak vajon elengedték- e azt a személyt, akiért Szavcsenkót kicserélték !??

 2. furnan szerint:

  Tényleg fura állapotok….
  Várom a végkifejletet….. mondjuk “átutazóban” egy “érzékeny” orosz az utcán számonkérne valamit tőle……

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Nos, tisztelt furnan, van egy olyan érzetem, hogy Putyin talán kettős “játékot” játszik a Donbasziak-kal, illetve a Luganszkiakkal szemben is . Ezt támasztja alá a mminap esti böngészésemkor,a dnr. news veb oldalon való hír amire “véletlenül” akdtam rá. Az igaz, hogy majdnem mind, mint például a “XARKOV NEWS.RU” stb. azta hírt közölték, a Kemel- Putyin szóvivőt, PESZKOVOT idézve, hogy PUTYIN EGY EGYSÉGES UKRAJNÁBAN GONDOLKOZIK, EGY NEMZETKÖZILEG ELISMERT, HATÁROK KERETÉN BELÜL .Tudják, én édeskeveset hiszek a Kijevi propagandának, de valami IGAZSÁGNAK kel ebben lenni. Már csak a Berlini vacsora meghíváson való jelenléte is ezt látszik igazolni, ahol, a másik “háromnak” aszisztált. Pedig tudja jól, hogy egy kanál vízben is megszeretnék őtet fojtani . Milyen dolog az, hogy először VISSZAUTASITJA, egy “későbi időponttal” indokolva, aztán meg mégis elmegy, mások sorsa, másoknak a jelenléte nélkül eldönteni valamit, más szóval, EGYIKSZAVÁT POFON ÜTI A MÁSIKKAL . Ez éppen olyan, mint a SZÍRIÁVAL VALÓ KIJELENTÉS : AZ EGYIK NAPON MÉG olyan kijelentések hangzanak el, hogy. “A TOVÁBIAKBAN MÁR TÖBB TŰZSZÜNETEKRŐL SZÓSEM LEHET ez tegnap volt, MÁMA MEG MÁR OLYAN BESZÉD HANGZIK EL AZ OROSZOKTÓL , hogy MEGPRÓBÁLNAK TÖB TŰZSZÜNETEKET BEIKTATNI. Milyen értelme van álandóan, enyhén szólva ködösiteni, de van erre más, keményeb kifejezés is. LEGYENEK MÁR EGYSZER AZOK A MAGAS SZINTEN LÉVŐ POLITIKUSOK HŰEK AZ ADOT SZAVUKHOZ. Ezért, nincsen HITELÜK A NÉP KÖRÉBEN EGYNEK SEM, mert szisztematikusan FÉLREVEZETIK, BECSAPJÁK a SAJÁT POLGÁRAIKAT, aról meg már ne is beszéljünk,hogy az egész világot is mérhetetlenül becsapják. PEDIG ŐNEKIK KELLENE AZ IGAZ MONDÁSSAL, A BECSÜLETESSÉGGEL PÉLDÁT MUTATNI!

   • erzsi szerint:

    Nagyon naív ember maga Terminator. Putyin is politikus, studjuk azokat nem a népük érdekli, hanem saját maguk és pártvezető társaik.

 3. Realista szerint:

  Be sem engedtem volna a fasiszta hoholt. Amikor az Oroszok átadták, utána egy örök időre szóló kitiltás is járt volna vele. Nagyon türelmes nép az Orosz.

 4. petymeg szerint:

  Biztos,hogy nőből van?
  Jövöre itt is grasszálhatnak,megszünik a vizum kényszer!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.