Maciköröm

Oroszország már évek óta fejlesztgeti a legújabb szuperfegyverét, az “RS-28 Szarmat” interkontinentális rakétát, amiről most a Makeyev rakétamérnöki iroda tett közzé egy hivatalos képet.

Hogy mire képes a rakéta?

szrm

A “Szarmata” képes akár egész Texast vagy Franciaországot elpusztítani.
Ez pedig nem túlzás: a “Szarmata” 40 megatonnányi nukleáris töltetet képes célba juttatni, ami kétezerszer erősebb, mint a Hiroshimára és Nagaszakira ledobott bombák voltak, és alig gyengébb, mint minden idők legpusztítóbb fegyvere, az ötven megatonnás Cár-bomba.

Az orosz hadseregben 2018-tól rendszeresített rakéta emellett arra is képes, hogy elkerülje az ellenséges radarokat, a hatótávolsága pedig elég ahhoz, hogy elérje az USA bármely területét, illetve a világ bármely pontját.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Maciköröm bejegyzéshez 17 hozzászólás

 1. Sub Zero szerint:

  Mi a fenének ekkora bomba? A cárbomba is hatásának túlnyomó részét már a világűrben fejtette ki. Nem lesz ennek jó vége!

  • Sub Zero szerint:

   Nem maciköröm ez, hanem koporsószeg.

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Sub Zero ! Mi a fenének akarják Oroszországot támadni. Azt hiszem,, hogy annak, ha használni kell-bár sohase kerüljön rá sor – vegyesen fog szerintem használatra kerülni. Azért elég nagy az Észak Amerikai kontinens. Erről a ketyeréről már hírt adott a szlovák weboldal.

   • Sub Zero szerint:

    Termin8ator! 2000x nagyobb, mint a hiroshimai. Mi a fenének ekkora, amikor 200 “hiroshimaival” sokkal nagyobb pusztítást lehet elérni. Ráadásul maradna 9/10 nukleáris töltet. A világűrben fejti ki a hatását! Ott meg minek?

  • egy paraszt szerint:

   “Mi a fenének ekkora bomba”
   Lelökni a Földet a pályájáról! Talán még egy-két UFO civilizációt is sikerülne taccsra vágni vele!

 2. forradalom! szerint:

  Előre bocsátom,még a háború gondolata is elrémiszt.Ezért kellenek olyan fegyverek,amitől az örökösen háborúzók kedve végleg elmegy.Elég az elrettentés.Ők is tudják/mármint az háborúban utazók/,ha nem férnek a bőrükbe,ezeket a kedves fegyvereket használni is lehet.Nem makett kiállításon mutogatják őket.És még mi minden van a maci körmei között,csak ezután fogjuk megtudni.Nem kellene minden sokfogú ameróka tábornoknak hülyeségeket beszélni,inkább elgondolkodni azon,ha lenne mivel,hogy befogom a pofámat,jobban járok.

  • Botond szerint:

   A NATO tábornokai már erősen aggódnak … a minap hörgött az egyik, hogy a gaz oroszok titokban olyan új fegyvereket találtak ki és állítottak hadrendbe, melyek miatt a hideg futkos a nyugatiak hátán (van pár videó a YouTube-n ezekről … zömében fantázia filmek, mert még – közelről – nem látták egyiket sem … addig
   jó nekik). A legújabb teremtménye az oroszoknak egy olyan lopakodó stratégiai bombázó, amely 5x-ös hangsebességre képes és így 2 óra alatt eléri a világ bármely pontját …

   • Rettegett Iván szerint:

    Létezik amit ir.
    Van egy csucs super orosz fegyver amit,ha bevetnek olyan láncreakcio indul el,aminek senki nem tudja a gyakorlati
    kővetkezményeit.

 3. aaa szerint:

  A NATO – nak kéne már egy “Sztálingrád “, akkor talán megjönne az eszük.

 4. szigony szerint:

  Ha jól belegondolunk kitűnik, hogy a kapitalista mentalitású rendszerekkel csak olyan módon lehet érdemi vitába kerekedni – vagy megvédeni ellenük magunkat – mely elbizonytalanítja gőgös, minden emberiességet nélkülöző törekvéseiket, a biztos veszteségüket vetíti előre.

  A gyengébbekkel szemben semmiféle gátlást nem ismernek, azokat semmibe veszik !
  Erre a történelem számos példát szolgáltat mind a távolabbi, mind a közelmúltból IS …!

  Persze azért – érdekünkben – reménykedjünk, hogy ezekre a kapitalistákat sakkba tartó fenyegetettségek beváltására nem kerül sor soha … !!!

  • Misa szerint:

   Igaz, primitív csoportokkal, csak primitíven lehet kommunikálni.

   • Sub Zero szerint:

    Misa! Nem primitívek, hanem gátlástalanok.

    • vitorla123 szerint:

     Nem tudjuk,hogy Putyin hogy gondolkodik erről.De… Budapesten leszállt,kiment az emlékműhöz megkoszorúzta,kiment a temetőbe oda már magyarokat be sem engedett és megkoszorúzta a Szovjet emlékművet.A nagyapja? Sztálin szakácsa volt.Érzelmileg kötődik a Szovjetunióhoz!Revansot akar venni a nyugaton.És van esélye.

     • Sub Zero szerint:

      Vitorla!
      1992 novemberében Borisz Jelcin orosz államfő magyarországi látogatása idején az Országgyűlésben mondott beszédében megkövette a magyar nemzetet az 1956-os szovjet beavatkozásért. 2006 februárjában Budapesten Vlagyimir Putyin orosz elnök megkoszorúzta az 1956-os forradalom és szabadságharc magyar áldozatainak emlékművét, és Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón azt hangoztatta, hogy a mai Oroszország nem visel felelősséget az 1956-ban történtek miatt. “A mai Oroszország nem a Szovjetunió, de (…) természetesen lelkünkben mi valamennyien érzünk valamiféle erkölcsi felelősséget” – mondta Putyin. Hangsúlyozta, hogy Moszkva megérti az erkölcsi, morális tanulságokat, vállalja azok terheit, és kész meghaladni őket a jövő érdekében.
      Ugyanebben az évben, az 50. évforduló alkalmából az orosz parlament felsőháza, a Szövetségi Tanács tagjai nyilatkozatban fejezték ki erkölcsi felelősségérzetüket és sajnálatukat a fél évszázaddal korábbi szovjet beavatkozás miatt.

 5. Pozsony 907 szerint:

  Nem lesz háború! A nyugat mindent önkènt fog visszaadni!!!

  • Sub Zero szerint:

   Hello Pozsony 907!
   A nyugat még soha semmit nem adott vissza önként. Nem olyan családból származnak!

  • kekec szerint:

   Így van, illetve így lesz !!!! Először az amerikai indiánok kapják vissza földjeiket – az összeset ! ( Aki nem hiszi, az kommunista-rasszista-fasiszta-antiszemita stb. stb. )

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.