Örömhír

Ötből négy magyarnak semmi sem marad hó végére

Ötből négy magyarnak semmi sem marad hó végére

És ez már viszonylag jó hír, hiszen a válságot követő években 15 százalékig süllyedt azok aránya, akik félre tudtak tenni kisebb-nagyobb összegeket a jövedelmükből. A tavalyi trendfordulót követően már a lakosság 18 százaléka képes takarékoskodni. Elsősorban a váratlan eseményekre, a gyerekek jövőjére, a nyugdíjas évekre, lakásfelújításra, és ingatlanvásárlásra tesznek félre.

Miközben a hazai lakosság nettó pénzügyi vagyona folyamatosan nőtt az elmúlt öt évben, a lakosság megtakarítási képessége, a megtakarítók aránya érezhetően csökkent a gazdasági válságot követő időszakban. Arányuk a 2006-os 27 százalékról a 2014-es évben 15 százalékra csúszott vissza, ami a gyakorlatban azt is jelentette, hogy egy szűkebb réteg növelni tudta megtakarításait, miközben a többség – ha egyáltalán képes volt – egyre kevesebbet tudott félretenni. Ez a kedvezőtlen trend fordult meg 2015-ben, a megtakarítók aránya ismét emelkedni kezdett, és a GfK adatai alapján elérte a 18 százalékos szintet.
„Négy éve nem látott szintet ért el ismét a megtakarítani képes lakosok aránya Magyarországon, 2016-ban pedig további emelkedésre számítunk” – közölte Schauermann Péter pénzügykutatási szakember. „A jegybank adatai szerint az összes háztartás által kezelt pénzügyi vagyon folyamatosan emelkedik, így a megtakarítók arányának emelkedése a háztartások leszakadásának megállását jelzi. Viszont továbbra is érezhető eltérés mutatkozik a megtakarítási képességben a lakóhely típus szerint” – teszi hozzá a szakember.
mtka
(Forrás: profit7.hu)
Bal-Rad komm: Érdemes lenne azért-mondjuk-kiindulópontnak 1989-et venni! Akkor mekkora volt a MEGTAKARÍTÓK száma?
Ma már eléri a 18 százalékot! “…És ez már viszonylag jó hír…”
Egyenesen örömhír! Igaz hogy 82 százaléknak sovány vigasz!-de jó hír!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Örömhír bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Paraszt szerint:

  Az arány akkor pont fordított volt s ráadásul négyszeres életszínvonalra is futotta mellette ,,,csak mára ez szigorúan titkos ,,
  véletlen még feltámad Kádár János,,
  De szép is lenne ,,kb mint ma németben,,olyan lenne ez
  Háthaeccermégis,,

  • vitorla123 szerint:

   Elég lenne ha ránk szavaznátok.Nem azonnal de 4-5 éven belűl elég lenne a fizetés.Persze,ha nincs nyugati embargó.De ez elképzelhetetlen,hogy ne lenne.Észak Korea kénytelen atombombát csinálni,hogy békén hagyják.Másként Kadafi sorsára jutottak volna a nép menekülhetne mint Líbiából.Nagyon ügyes politizálással lehet megcsinálni.DE MUSZÁJ!!!

 2. erzsi szerint:

  Ennyire nem igaz ez a 4/5, talán 20 %-a a lakosságnak így van vele, de azok buták, nem spórolnak, nem tudnak beosztani, ők veszik fel most is a hiteleket ész nélkül, annyian, mint mielött bedölt volna az elöző hitelfelveő társaság.
  A másik, hogy soha nem szavaznék arra a rétegre, akik 89 -ben cserben hagyták a népet, az állítólagos kommunistákra, akik levezényelték a nép kifosztását, akik és gyerekeik meggazdagodtak a váltáson, a gengszter váltáson. Maguk vitorla lassan kihalnak, de a mi gyermekeink talán majd egyszer egy jobb világot fognak élni a ma oligachái és régi rend hívei nélkül.

  • cicvarek szerint:

   Erzsi, véleményem szerint te vagy buta, a narancs szemüveg más tészta. Spóroljál nettó 100 ezerből, van ahol annyi sincs. A megyék többségében nélkülözés van. Kb. 1 millió magyar spórolni ment külföldre, meg azért, hogy az itthon maradt családját segítse!
   Van egy jó hírem is, te kihalsz.

   • Sub Zero szerint:

    Cicvarek! Erzsi nem azokról beszélt, akik 100000 forintot keresnek! Azokról beszélt, akik 3-400000ft. fizetést kapnak, mégis kifolyik kezükből a pénz és hónap végére lenullázzák magukat. Ebben a statisztikában a megtakarítások nélküli kategóriába esnek.

    • cicvarek szerint:

     Akkor rosszul fogalmazott.
     “Ennyire nem igaz ez a 4/5, talán 20 %-a a lakosságnak így van vele……………………………”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.