Szíria

Ma összegyülekeznek a NATO-latorszövetség helyi vezérhiénái egy aktuális közös rettegésre. Az orosz Medve miatt.

Stoltenberg latorszövetségi vezérhiéna tegnap a brüsszeli kotorékban tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: aggodalommal figyelik Oroszország északtól egészen délig tartó fegyverkezését a latorszövetség határain. Az nem számít hogy saját területén! Fenyegetőzött, hogy a csapatmozgásokra a latorszövetség „felelős módon válaszol” az együttes védelmi mechanizmus alkalmazásával, amelynek erejét szükség esetén fokozni tudja.
Stoltenberg aggódik a tíz egységből álló orosz konvoj miatt is, amely a múlt pénteken haladt át a La Manche csatornán-és most “komoly” és tisztes távolből-portugál és spanyol díszkíséret mellett már Gibraltárt maga után hagyva a Földközi-tengeren hajózik-feltehetően azzal a szándékkal, hogy csatlakozzon a Szíria földközi-tengeri partjai előtt állomásozó tíz másik orosz hadihajóhoz.

Ezzel kapcsolatban a latorszövetségi főkolompos elnyafogta, hogy az orosz flotta alakulatai tovább növelhetik a szíriai beavatkozás erejét, “az orosz intervenciónak pedig civil lakosok tucatjai eshetnek áldozatul Aleppóban.” Mélyen hallgatva arról, hogy hogyan, mikor, miért és miként is kezdődött Aleppo népének mészárlása.
Éppen ezért a latorszövetség a tartós tűzszünet végrehajtására szólítja fel Moszkvát – acsargott Stoltenberg. Közben arról esküdözött, hogy a bűnbanda légiereje nem vesz részt szíriai harci bevetésekben. (Csak néha-néha tréfából bombázgatnak egy kicsit. Mint a múlt héten a belgák.)
“Őszintén szólva jobban imponálna nekünk, ha ezek a szervezetek aktívabban lépnének fel azoknak a rémtetteknek az ügyében, amelyeket Szíriában már évek óta elkövetnek terrorista fegyveresek” – reagált Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő arra, hogy több mint nyolcvan humanitárius szervezet – a Human Rights Watch – menekülteket segítő és szíriai segélyszervezetek – Oroszország kizárását kérte az ENSZ Emberi Jogi Tanácsából.
Szergej Lavrov is visszaüzent tegnap. “Az USA már nyolc hónapja igérgeti, hogy kiválogatja kegyeltjeit a közösen útálandók közül!-de ez mindeddig nem történt meg! Sőt az an-Nuszra égs egyéb nagyon szélsőséges bűnbandákmár annyira összevegyültek az Amerika-kedvencekkel, hogy egy tálból cseresznyéznek. Ilyenformán pedig sem a légierők, sem a kormánycsapatok nem képesek kivéálogatni a nagy vegyületből az USA-apanázsoltjait. Úgyhogy Amerika ne nagyon jajongjon bérencei pusztulása láttán!” Így lehet összefoglalni Lavrov üzenetének lényegét!
Igor Konasenkov vezérőrnagy az orosz HM szóvivője ma Moszkvában közölte: ha MEGFELELŐ GARANCIÁKAT KAPNAK, az orosz és a szíriai kormány készen áll további humanitárius segítő akciók sikere érdekében újabb fegyverszünetekre! Megjegyezve, hogy jelenleg is éppen fél tucatnyi menekülőfolyosót működtetnek a civilek számára Kelet-Aleppoból.

A szíriai légierő irtózatosan lebombázta Deir Hafer ISIS latorfészket. Az Aleppo-tartomány keleti részén lévő zsiványtanya a Raqqa felé vezető út kapuja. Legalább kétszázötven “kapuőr” kalifátusista pribék pusztult bele az akcióba.

Aleppo északkeleti városrészében a kormánycsapatok ma reggel már Bustan Al-Basha és ‘Ard Al-Hamra kerületek belső részein irtották a pribékeket.
Közben a “Sivatagi Sólymok” nevű szír különleges egység is megérkezett Aleppohoz.
Damaszkusz tartományban Khan Al-Sheih városánál a szír kormányerők fölöttébb hatékony latorirtást vittek véghez tegnap. Az an-Nusra nyögi a csapásokat.

Dél-Idlib tartomány Hish nevű falujában tegnap összetrombitálták a Jund Al-Aksza martalócai a híveiket és a lakosságot. Majd látványos (megszokott) körítések közepette lenyakazták a Faylaq Al-Sham tezsvírszervezet latorfőnökét.

leny

A lefejezett zsiványvezér életében a Baha’a Al-Nizal névre hallgatott. Igaz, a múlt héten meg ő főzetett meg elevenen három alakszás martalócot.
Ashton Carter amerikai hadügyér a mai brüsszeli latorcsúcsra érkeztekor kijelentette: a világ elsőszámú latorállama-az USA-nem kíván együttműködni Raqqa kalifátusistáinak kifüstölésében Oroszországgal. ŐK MAGUK AKARJÁK-az általuk irányított koalícióval-megoldani a dolgot.
Jó móka lesz az!-már most látni!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.