Gépház jelzi

Sajnos technikai problémák léptek fel az ‘admingépen”! Amíg a hibaelhárítás tart-ez a mai napot valószínűleg lefedi-olvasóink elnézését kérjük!
admin
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Gépház jelzi bejegyzéshez 32 hozzászólás

 1. Szolga szerint:

  STpétervár üdvőzli Szombathelyt.

  Elnézést mi nem tudjuk a Szombathelyi csapat milyen szinten focizik.
  Olyan kicsi város világviszonylatban még nem hallotunk roluk.

  Megtisztelve érezik,hogy egy megyei csapat ellen focizhatnak, a STburg profi játékosai.
  Hajrá Savaria jobbak vagytok mint az eurázsiai birodalom. Ti vagytok akiktől minden keleti gyerek beszarik.

  • mantra szerint:

   STpétervár? Sose hallottam még csak hasonló nevű ilyen városról sem. Nekik van valamiféle csapatuk egyáltalán? 🙂 Mit lehet tudni erről a teljesen ismeretlen helységről?

   • caporal szerint:

    Elég szomorú, hogy nem hallottál Szentpétervárról, pedig általános iskolában is tanították és tanítják ma is földrajzból és történelemből is, Nagy Péter Cárhoz köthetően. Egyébként egy gyönyörű, hatalmas, metropolis jellegű város, ami nem a modern építészetet takarja, hanem a reneszánsz építészeti stílus jegyeit hordja magán. Rengeteg látnivaló van és Szentpétervárat úgy is emlegetik, hogy Oroszország, vagy a kelet Velencéje. Ha el tudsz jutni, érdemes megnézni. Nyáron az időjárás kellemes meleg, télen a -30 fok is előfordul. Sőt. 🙂

  • Szolga szerint:

   Akkor egy rővid magyar belpolitikai ellemzés.
   A TEK, az NNI, a Alkotmányvédelmi hivatal,és a REndőrség
   nem mükődnek egymással együtt.
   Mindenki jobb akar lenni a másiknál. A Bőnyi tragédia vagy szándékos provokácio vagy dilatantizmus.

   Az mindenesetre megfigyelhető,hogy az Erdogán sindroma beindult magyarban. Budaháziékat,és a tőbbi pl rongyos gárda,betyársereg már
   a hatoságok vegzálják.

   Rőszkénél egyre tőbb ISIS harcos koncentrálodik, ha magyarban is kitőrnek
   a belső konfliktusok,ugy jártok mint a tőrőkők. Az ISIS ugy fog rajtatok átmenni mint kés a vajon.

   Az oroszok ellen meg felejtős,hogy Budapest felvegye a harcot,mert az nem szerénytelenség, inkább mentális betegség.

   Nagy szarban vagytok,mert széthuzo nép vagytok,és a háboru kopogtat a határaitokon, és ti ezalatt egymásal is harcoltok. Nerktek annyi mikor
   az ISIS sereg átőri a félelmetes keritésetek.

   Kőzben a politikusaiotok lopnak és acsarkodnak,és félnek egymástol.
   Kapjátok magatok őssze egységbe,mert szükségetek van rá.

   • mantra szerint:

    Iván

    A peresztrojkakor már már átvettük a KGB-t, illetve annak jogutódját az FSZB-t. Alosztályuknál a TEK-nél ezzel tisztában vannak, de úgy látszik némely FSZB-s al szakszolgálatokhoz nem jutott el a hír, hogy a Mosad főigazgatóság már réges rég átvette őket. Ez nem a Te hibád Iván, hanem a főnökeidé, akik nem tájékoztattak. Viszont ilyen dilettáns alosztályt nem szeretnénk tovább fenntartani, ezért ezúton tájékoztatlak téged ill. a Hévizieket is, hogy fáradjatok be a Jeruzsálemi munkaügyi osztályra ahol megkapjátok vagy a felmondással kapcsolatos papírokat, vagy ha szerencsétek van, a további utasításokat.

    שרות בטחון כללי

    • Balázs szerint:

     sejtettem….:-)

    • 1tothgabor szerint:

     Igaza van! Én is kérek!

     Én is megkérem a Táborfalvi 5 ezer zsidót fegyverrel a kezükben, hogy menjenek már haza.

     סלט כרובית ומלפפון מטוגן עם שמנת חמוצה

     Továbbá megkérem a “Magyar” Parlament kettős állampolgárait és nem kettős, de akkor sem magyar állampolgárait, hogy menjenek már haza.

     סלט תפוח אדמה עם סלק צלוי

     Továbbá megkérek mindenkit, akit nem hívtak ide, menjen már haza.

     כופתאות פלפל וכרוב חם עם הרבה ענבים

     A további utasításokat mindenki megkapja a Jeruzsálemi Munkaügyi Osztálytól. Ilyen dilettáns országot, mint Izrael senki nem akar fenntartani, mert általában hátba szúrnak mindenkit a zsidók, és nem lehet megbízni bennük. Mivel az zsidók a szemetüket itt parkoltatják Magyarországon, és nem a veszélyes anyag lerakóba vitték el, ezért Jeruzsálem ne számítson kegyelemre, ha nem takarítja el a szemetét.

     לחם קלוי עם שום וגבינה ותה בר בטעם

     Na, most pedig mindenki kussoljon, mert Mekkát lövöldözik éppen.

     • Balázs szerint:

      Wow!

     • mantra szerint:

      Tisztelt Toth Gábor úr

      Ez a beszéd, szeretjük az ilyen karakán embereket, úgyhogy ezennel kiemelt fizetéssel (+ étkezési, ruha és utazási járulékkal) állományba vettem. Kérem jelentkezzen le a további utasításainkért Moszkvába az FSZB alosztályvezetőnknél, Vlagyimir Putyilovics ezredes úrnál (Derék ember, egymás mellett volt az irodánk még az NDK-ban a boldog békeidőkben) Ő adja át önnek a Jeruzsálembe szóló repülőjegyet (Business Class kiemelt full első osztály) ahol elintézi a belépési formaságokat. Ön lesz a Hévizi irodánk új osztályvezetője, ugyanis Rettegő Iván őrnagyot a malőrjei miatt a Zách utcai irodánkba helyezték át konspiratív céllal. Jó tanács: Táborfalvai kollégákat nem piszkáljuk, a központról meg vagy jót vagy semmit.

      erőt, egészséget Toth hadnagy úr.

      שרות בטחון כללי

   • Mr. X szerint:

    En titkon remenykedek abban hogy a Medve az altala helyesnek velt modon segiteni fogja a Magyar nepet a cionbunozok elleni harcaban. Persze ez igy sem lesz setagalopp.

 2. lacii szerint:

  Azért van egy jó hír is.
  Jó hír.
  További szép napot mindenkinek.

 3. Sub Zero szerint:

  Üdv Mindenkinek!
  Bedobok egy témát, ha már így alakult a mai nap. Kérlek, gondolkozzatok el rajta és várom a véleményeket.
  A kádári szocializmus elbukott annak ellenére, hogy sok vonatkozásában hasznosabb volt, mint a jelenlegi állapot. (Népesség növekedés, erős állami cégek, szociális védőháló.) Hibáiról, bűneiről különben oldalakat lehetne írni.
  A mostani rendszerben érvényesül a rátermett vállalkozó, szabad vélemény nyilvánítás van és árú bőség. Viszont fékek nélküli rendszer, ami a tőke olyan mértékű felhalmozódásához vezethet, amivel már hatalmat lehet gyakorolni. Az állam előbb-utóbb gyengébbé válik az oligarcháknál. Politikusok mértéktelenül lopnak, korrumpálhatók. Ennek így semmi jövője nincs. A forradalom, lázadás, népfelkelés nem megoldás. Leverik. Csak a reformok maradnak, betartva a törvényeket. Persze olyan reformokra van szükség, amelyek a felső körök érdekeit sértik, mivel első sorban fékek beépítését jelenti a jogszabályokba. Éppen ezért biztosan nem fog fentről elindulni. Olyanokra gondolok, mint a magánvagyon felső határa, amit referendummal lehetne kikényszeríteni. Mértékét később ki lehet dolgozni mondjuk, mint egy tonna arany piaci értéke. Ennél több vagyona senkinek sem lehetne Magyarországon ingatlanostól, cégestől, minden nagy értékű ingósággal együtt.
  Hatásai:
  -Megállna a mértéktelen harácsolás. Nem lenne értelme és nem is lehetne ennél az összegnél nagyobb vagyont felhalmozni.
  -Mérséklődne a korrupció.
  -A maximált vagyon feletti rész az államra szállna. Ez egy igazságos államosítás lenne, mivel az ennél nagyobb vagyont túlnyomó részben nem becsületes úton szerezték.
  -A legerősebb stratégiai cégek állami tulajdonba kerülnének.
  -Azok a magánvállalkozások, amelyek megközelítik a maximált értéket nem érdekeltek a profit további növelésében, béremelésekkel csökkentik a nyereséget.
  -Nem lenne magánkézben akkora vagyon, amivel hatalmat lehetne gyakorolni.
  -Megmaradna az ösztönzőerő az előrejutáshoz.
  A vagyoneltitkolást viszont súlyosan kéne büntetni.

  • Fergeteg11 szerint:

   Sajnos az a helyzet, hogy a gazdagok vagyona szinte elválaszthatatlan (offshore) cégbirodalmuk vagyonától és befektetéseitől. Ha pedig ezen a területen durva beavatkozások történnek, a “tőke” elmenekül. Könnyebb azoknak az országoknak, amelyeknek mások számára égetően szükséges, állandóan exportálható energiahordozóik, fontos nyersanyagaik, szolgáltatásaik, kevesek számára elérhető ismereteik vannak, ők akkor sem maradnak szegények, ha bekeményítenek.

   • Sub Zero szerint:

    Igaz! A tőke elmenekülne. Biztos hogy kár lenne az ilyen offshore számlákon figyelő, a legtöbb esetben csak spekulatív célokra használt tőkéért? Pont erről beszéltem, amikor azt írtam, hogy nem lenne magánkézben akkora vagyon, amivel már hatalmat lehet gyakorolni!

    • Fergeteg11 szerint:

     Pusztán filozófiai értelemben nem lenne kár érte. Csak gyakorlati szempontból maradna egy ilyeneknek kiszolgáltatott ország “ingbe’ meg gatyába'” az “adóoptimalizálási” és spekulációs lehetőségek megnyirbálása után. A befektetések mellett az addig ott működő üzemek, cégek egy tekintélyes hányada, meg azok gépei, szolgáltatásai is pakolnának, és vinnék a tudást is. Persze ezek egy részét meg lehetne akadályozni az állam erőteljes fellépésével, stratégiai ágazatok képviselőinek állami érdekeltségbe vételével és a tőle függő irányítás alá vonásával, bár ahhoz nem árt egy megbízható politikusi-üzletemberi-katonai gárda, erős hadsereg jó fegyverekkel, kiterjedt kapcsolatrendszer (jó diplomácia és hírszerzés), önellátó képesség vagy gyors átkapcsolási lehetőség a legfontosabb területeken, korrupciótól viszonylag megtisztított államszervezet, tűrhetően működő közszolgáltatások, jó iskolák, nemzetközileg elismert média és sok tartalék. Mert jönnének a pénzügyi hatások (minden spekuláns szabadulna az ország pénzétől, csökkenne az értéke és még támadhatnák is), különféle sunyiságok (pl. pénzügyi tranzakciók korlátozása), szankciók, katonai fenyegetések, bomlasztás, elszívás, propagandaháború. Oroszország is ezeket szenvedte/szenvedi el, de felkészült rá. Ehhez kellett egy Putyin, az ő emberei és egy hatalmas ország. Több mint egy évtizeden át alapozott rá, csak aztán mutatta meg igazán a karmait. A következő lépés: kivárni az ellenség “paradicsomának”, az Egyesült Államoknak a meggyengülését. Mert amíg az érdekszövetségekbe tömörült magántőke fellegvára működik, állandó veszélyforrást jelent, de folyamatos háborúéhsége előbb vagy utóbb a vesztét okozza, ha nem hagyják kibontakozni.
     Magyarország viszont nem ezt az utat járja. És bárki is próbálna meg ezen változtatni, legjobb, ha megvárja, amíg az USA és az EU tartósan olyan állapotba kerül, hogy a saját problémáival legyen elfoglalva. Népi oldalról, alulról legfeljebb egy új vezető helyzetbe hozására lenne esély, de ki lenne az? Egy új Júdás?

     • vitorla123 szerint:

      A járható utat keresd!Amit ha kompromisszumok árán is de megtudunk csinálni.Például azért mert kis ország vagyunk és senki nem vesz minket komolyan!Ezek nagy előnyök.

     • Fergeteg11 szerint:

      Igen, a vázoltakból sokat meg lehet spórolni egy jobb hűbérúrral. Majdnem mindenki szégyelli kimondani ezt, pedig az ország most is hűbéres. Lehet persze hazudni magunknak egészen az utolsó magyarig, és álmodozni az atomfegyverek meg nemzetközi gigabankok korában a régi dicsőségről, de ez az igazság.

 4. lacii szerint:

  Sub Zero .
  Van pár gondoltatom az írásoddal kapcsolatosan .
  Ez egy kicsit más rálátás lesz a felvetett dolgokra amit írtál,
  Ha van hajad talán az égnek fog állni, Ha már nincs talán más is.
  Én is a Kádár korszak alatt cseperedtem melóztam . Nem is volt semmi gond .
  Eljárogatunk kommunista szombatra Amit fizettek, vagy társadalmi munkázni ,ide -oda.
  Sokan érezhetik úgy , hogy ebből a mostani helyzetből nincs kiszállás. Valaminek történnie kell.
  Van pár riogató aki háborút mond, hogy az lesz. A másik, hogy talán a nép kibelezi a politikusokat STB .
  De a megoldás mindenkinek a saját viszonya önmagával, és hogy mit gondol a halálról. az elmúlásról.
  Már ott kezdődik a sokféle félelem és kilátástalanság ,hogy az ember kitalálta magáról, hogy Ember.
  Amíg embernek is hiszi magát addig ,az ilyen helyzetekre ami a világban történik, Nem fogja meglátni a miérteket .
  De ahogyan én látom . A Múlt rendszerben élők azok Nagyjából élték az együtt érzés . és az igazság olyan formáját amiben sokan jól érezték magukat .
  De mivel nem csak emberek vagyunk (mindenki a hite szerint, hogy mit gondol)így én azt mondom tudom is, hogy azon részeink amik más dimenzióban vannak (felső ének) azok engedélyt adtak a fiatal lelkeknek, hogy tanuljanak. Erre a te felső éned is engedélyt adott.
  De csak azért mert annyira szeretik a fiatal lelkeket , akik most kiélhetik szociopata ,és hatalom vágyukat . Ez van most.
  De ezen játszótér bezár .
  Az “Ember” átalakul azzá aki.
  Kénytelen mert a világmindenség is változik. Legközelebb már nem azért szidjuk a KDNP mert megint beakarja vasárnap zárni a boltokat.
  Hanem azért, hogy mikor a nagy szeretetünkkel átöleljük nem mosakodtak meg és ezért büdösek.
  A Szív átveszi a hatalmat az emberi egó felett.
  Végül is a szellem van az anyag felett.
  És is egy jós vagyok. Így megjósolom lesz beszarás ha elkezdjük megismerni magunkat, hogy kik is vagyunk. A másik háború meg nem lesz .
  További szép napot

  • vitorla123 szerint:

   Kínában a profitot tiltották be.Nagy gondolat.A tőkés luxus igényeihez fizetést kap.Ez akár örökölhető is lehet.A profitot be kell fizetni a költségvetésbe.Ez a hajtóereje a Kínai gazdaságnak.Ez mintegy paraszti társadalomban könnyen kivitelezhető.A korruptakat,aki megsérti a törvényt agyonlövik.Mindezt az érdekeltekkel,rokonok tőkések végig nézetik.Láttam róla filmet én nem jártam Kínába,de tagja vagyok a Kínai-Magyar baráti társaságnak.Szóval beszéltem olyan emberrel aki már látott ilyet.Az anticionizmus keretében én ezt elképzelhetőnek gondolom.Abban van igazad,hogy a korlátlan vagyon értelmetlen.A saját rendelkezése a cionistának e felett akadályoza a magyar emberek életnívójának emelését.Felesleges hitel felvételhez vezet.Ugyanakkor kiváltaná az ÁFA bevételeket,mert nincs visszaigényelhetőség.Ugyanakkor a tőkés nem ellenség!Biztos nem lehetne egy az egybe átvenni,de az elemei jól jönnének.

   • Sub Zero szerint:

    Ez is egy fék, ami határt szab a harácsolásnak. A törvények is elég szigorúak Kínában, nagyon helyesen! Ezért is tartanak ott, ahol.

 5. Havasi Gáspár szerint:

  Sub Zéró megpróbálja felvázolni milyen a jó kapitalizmus. Vitorla szerint ha elveszik a profitot és magas luxus fizetést biztosítanak, akkor az is jó megoldás – igaz út a néphatalom felé. Természetesen a tőkés pedig nem is ellenség. Még jó hogy Én nem vagyok marxista, mert akkor még ilyen gondolataim támadnának. Miközben a már nem létező szocializmus hibáiról és bűneiről oldalakat lehetne írni, persze ellentétben a gyarmati kapitalizmussal, mely valami magasabb rendű szólásszabadságot biztosít, leszámítva azon eseteket ahol embereket ítélnek vélemény nyilvánítás miatt, és természetesen azokat a törvényeket is, amelyekkel befogják az emberek pofáját, no meg kezét. Tojás és paradicsom dobálása főbenjáró bűn. Ha szabadon akarsz élni a munkahelyeden csak kimondasz egy a vezetésnek nem tetsző véleményt, és egy óra múlva már szabad is vagy. Ha az utcán teszed, netán demonstrálsz szociálisan érzékeny hatalmunk máris védett helyről gondoskodik számodra. Természetesen jó ez így, mert a tőkésosztály végül is barát, és csak az érdekedben cselekszik. Ezért van munkanélküliség, munkanélküli járadékszedés, akár évtizedeken keresztül, és ellentételezés 3 hónapig, közhasznú munkával társítva.
  Féket kap a tőke 1 tonna aranynak megfelelő értéket – többet nem.
  Igaz a tőkés rossz, de nem ellenség. De harcolni nincs értelme, hiszen leverik. Reformokkal pedig betartjuk a törvényeket, no de akkor mi fog változni? A törvények értük vannak. A fegyveres testületek is. A jogalkotás és a joggyakorlás is. Ezek a tőkések persze majd fékeket építenek be maguk ellen, mert ugye nem lázadunk, nem felkelünk, mert seggre ülünk, miután a tőkés nem ellenség, nem ő lő, ő csak lövet. Mecsoda különbség.
  Hát igen, sok referendum született eddig is a nép érdekében, csak valahogy most egy sem jut eszembe. Majd bejön, csak kell egy kis idő, nem több mint amennyit a rendszerváltók szánnak a nép jólétének kiépítésére.
  És lőn csoda meg világosság megszűnik a mértéktelen harácsolás, mert mértékkel fog történni. Az alapegység 1 tonna arany lesz.
  A korrupció is mérséklődne, csak a tűzhöz legközelebbiek élhetnének vele, törvénybe lehetne foglalni a pozíciókat. Mondjuk az önkormányzatnál hivatalosan csak a polgármester és a közjegyző lenne megvesztegethető.
  És a vagyon feletti vagyon az államé lenne. Ők az ez alattit is elszedik, csak a néptől.
  Ha egy tőkés család mondjuk 6 főből áll és mindegyik önálló tőkés, akkor az együtt már 6 tonna aranyérték, valójában egy családon belül.
  Állami tulajdon a kapitalizmusban,- hogy is van ez. Létrehoznak egy adminisztratív céget jól fizető állásokkal, akik aztán megbíznak vállalkozókat (régiesen kapitalista, burzsuj, tőkés,stb.), akik véletlenül a családi, vagy a haveri körhöz tartoznak.
  A tőkés persze állandóan bért emelne, hogy az extra profit ne nőjön. Valószínű ennél okosabb közgazdasági módszert alkalmazna.
  De a tőkések összefognak, ellentétben a nép tagjaival, és bizony megőriznék a hatalmukat, vagy még növelnék is.
  Vajon lehet fából vaskarikát csinálni?
  Tudok egy egyszerűbb megoldást, persze ez egyesek számára félelmetes, fenéken billenteni a tőkésosztályt a sleppjével együtt, és a nép kezébe adni a hatalmat. Ez ráadásul egy igazi baloldali megoldás. Persze ehhez harcolni kell.

  • vitorla123 szerint:

   Az egy tonna aranyat Kínában nem adják oda.De a profitot elvonják.Értem a problémád,és meg fogom válaszolni.Szerintem a tőkés fizetésének (nem az egy tonna arany) a határa.Próbáltam megkérdezni de nem igazán tudták megválaszolni,akik Magyarországon Kínai nyelvet tanítanak.Annyit megértettem,hogy ezzel a kizsákmányolást megtudták szüntetni.Számomra a kizsákmányolás mentesség elég magyarázat volt.Ha van kérdésed,hogy miért,fogalmazd meg és megkérdezem tőlük.Ez ennyire egyszerű.

   • vitorla123 szerint:

    Még annyit,hogy Mao ezt nemzeti burzsoáziának nevezte a népeken belüli ellentmondások művében!Több mint hatvan ébe ebből tartottam előadást egy KISZ táborban Balatonalmádiban 1957-ben a nélkül,hogy egy mondatot is értettem volna belőle.Pedig magyarul volt le írva.A m i rendszerünk megbukott,az övék virágzik.A világ legerősebb pénzügyi hatalma lett.Hátha van benne valami gazság!

    • fatum szerint:

     Az ő rendszerüket nem buktatták meg mesterségesen a cionisták. A kádári jó volt.

  • petymeg szerint:

   …és baloldal is kell!

  • Sub Zero szerint:

   Havasi Gáspár! Jól kitapintottad a gyenge pontokat. Azért ezek talán védhetők szabályozással. Persze csak akkor, ha megvan rá az akarat! A jelenlegi törvények értelmében, ha valaki vagy valamilyen szervezet összegyújt 200000 aláírást kötelező kiírni a referendumot akár egy magánvagyon stopról is. Az hogy hatan vannak egy családban az már 6x annyi vagyon, nem hinném, hogy ne lehetne az ügyeskedést megakadályozni. Csak ezzel az egy törvénnyel komoly változások lennének.
   A “Minden hatalmat a népnek!” csapdát rejt magában. Mivel képtelenség mindenkit teljes hatalommal felruházni, ezért megbízottakra van szükség. Ettől a ponttól kezdve a nép már csak közvetve gyakorolja a hatalmat. Persze elképzelhető, hogy a megbízottak minden esetben a nép érdekei szerint járnak el, még a saját érdekeik ellenére is, de ez egyáltalán nem garantálható. A nép által megválasztott vezetők könnyen meg tudják szilárdítani olyan mértékben a hatalmukat, hogy eltávolíthatatlanok lesznek. 22-es csapdája!

  • .... szerint:

   + 1
   Ki a nép ? Ez már volt és nem volt igaz. És milyen baloldaliról beszélünk ? az Mszp-ről, vagy Thürmer-ről ? Egyik sem akar valójában hatalmat adni a népnek, egyik sem igyekszik nyílt lenni, tisztázó. Senki nem dolgozik az elméleti fejlesztéseken, padig tudják, hogy van már ilyen. Vannak kommunisták, de akik annak mondják magukat azok csak majmolnak, beállnak valahova, nincs önállóságuk, és igyekeznek elnyomni a valódiakat.

 6. akárki szerint:

  értekeznétek inkább 1 gumi szobában.

 7. Janek Vladimyr szerint:

  ???

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.