Ez az álmoskönyvek-DE A TÖRTÉNELEMKÖNYVEK-szerint is rosszat jelent!

Katonákat küldünk Romániába és az orosz határhoz

von

A NATO „világos üzenetet” akar küldeni Oroszországnak, így új csapatokat telepítenek a keleti végekre.

Hamarosan magyar törzstisztek érkeznek Bukarestbe egy NATO-együttműködés keretében – értesült az MNO. A román fővárosban olyan parancsnokság működik, melynek fő feladata a NATO nemzeti hadseregei és a közös haderők közötti kapcsolattartás, a magyar katonák ebben vesznek majd részt. (Hasonló parancsnokság működik egyébként Nápolyban is, itt már régóta dolgoznak magyar tisztek.) Szintén magyar katonák érkeznek Észtországba is januártól, egy a balti államok és a visegrádi négyek közötti megállapodás keretében. A lettországi Jürmalában megkötött egyezmény szerint 2017-től a V4-ek tagállamonként 150-150 katonát állomásoztatnak folyamatosan Észtországban, Lettországban, Litvániában.
A balti kooperációt szinte hagyományosnak is nevezhetnénk, hiszen magyar Gripenek 2014-ben már védték NATO-együttműködés keretében a baltiak légterét, és „békeidőben” nyilván az is rutinművelet lenne, hogy magyar tisztek egy NATO-főparancsnokság munkájában részt vesznek. Az utóbbi hetekben azonban ismét látványosabbá vált a katonai szövetség és Oroszország szembenállása – legalábbis a retorika és a látványos csapatmozgások szintjén. Bár Jens Stoltenberg NATO-főtitkár csütörtökön azt mondta, a szövetség „nem akar új hidegháborút Oroszországgal”, ugyanaznap Harjit Singh Sajjan kanadai védelmi miniszter arról beszélt a BBC-nek: a csapatok küldése a keleti tagállamokba „egyértelműen az elrettentést szolgálja” Oroszországgal szemben.
Kanada egyébként Lettországba küld csapatokat, a katonák részei lesznek annak az összesen 4000 fős kontingensnek, melynek tagjai Romániában, Lengyelországban és a három balti államban állomásoznak majd. A katonai jelenlét mostantól folyamatos lesz ezekben az országokban, de a csapatokat rotálni fogják. (Ez jelenti NATO-terminológiában a „persistence presence”-t, szemben a „permament presence”-szel, magyarra nagyjából úgy fordíthatnánk, hogy „folyamatos”, illetve „állandó jelenlét” a különbség oka pedig a pénz: a szakértők szerint a folyamatos rotáció olcsóbb, mintha állandó bázisokat építenének ki, bár például a júliusi NATO-csúcson a lengyelek az utóbbi variáció mellett lobbiztak.)
A 4000 fős kontingens nagy részét az Egyesült Államok, Kanada, Nagy-Britannia, Dánia, Franciaország, Lengyelország, Románia és Németország adja majd. Magyarország a V4-es segítségnyújtáson túl jelenleg elsősorban a Várpalota melletti gyakorlótér rendelkezésére bocsájtásával veszi ki a részét az új együttműködésből, itt idén szinte folyamatosak voltak a hadgyakorlatok, és ugyanez várható jövőre is. Egy kormányzati illetékes szerint ugyanakkor, ha kifejezett kérés érkezne magyar csapatküldésre, a kormány valószínűleg teljesítené ezt.
Orosz részről Vlagyimir Putyin csütörtökön szintén arról beszélt a Valdaj Klub Szocsiban rendezett fórumán, hogy szeretne együttműködni a Nyugattal, de ez szerinte például Szíria esetében azért nem sikerülhetett eddig, mert Barack Obama „egyetlen megállapodást sem tartott be”, igaz, Putyin szerint ez nem az amerikai elnök hibája, hanem „Washingtonban akadályozzák a megegyezést”. (Ez viszont akár egy Hillary Clintonra tett utalás is lehet, hiszen ő külügyminiszterként a „washingtoni establishment” egyik hangadója.)…
(Forrás: mno)
Bal-Rad komm: Ha “…kérés érkezne magyar csapatküldésre, a kormány valószínűleg teljesítené ezt…”
A történelem ismétli önmagát? TÖRTÉNELMÜNK ISMÉTLI ÖNMAGÁT?
Az egérke-ha viszket a háta bőre-Medvekarommal vakartatja! Ez az álmoskönyvek-DE A TÖRTÉNELEMKÖNYVEK-szerint is rosszat jelent!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Ez az álmoskönyvek-DE A TÖRTÉNELEMKÖNYVEK-szerint is rosszat jelent! bejegyzéshez 23 hozzászólás

 1. Sub Zero szerint:

  NATO tagként a szükséges minimális részvétel kell! Legjobb lenne persze az egészből teljesen kimaradni, csak attól tartok, hogy ez nem lehetséges.

  • Misa szerint:

   Nincs ezen mit fényezni, megint utolsó csatlósnak jelentkeztek be az országot vezetők.

   • vitorla123 szerint:

    Egyszerűen tragédia az Orosz Hadsereggel szembe szálni is,nem hogy megtámadni!.Egy picsányi létszámú kommunita felkelővel newm bírnak!Oroszországgal meg pláne nem!Nem 1989 van amikor elárulja Gorbacsov az oroszokat.Ma agilis hírszerző tiszt az orosz elnök.Mindent el kell követni,hogy mi magyarok ebből kimaradfjunk!Már akár hogy is szeretne a magyar jobboldal háborúzni az oroszokkal.Na meg ráadásként a” piszkos “kommunista Kínával!

    • Dexter szerint:

     +1. Sajnos ezt csak egy igazi forradalommal (rendszervaltozassal) lehetne elerni! Ugyanis ha ezeken a hazaarulokon mulik akkor biztos hogy ennek nem lesz jo vege!

   • Dexter szerint:

    Magyarorszagot mar csak egy igazi forradalom mentheti meg a teljes pusztulastol!

  • Dexter szerint:

   Ne legyel mar ekkora narancsos birka! Azt ugye tudod ugye hogy egy harmadik vh. eseten jelen allas szerint biztosan kapunk Orosz atomot orban es narancsos bandaja amerikai talpnyalasa miatt.

   • fatum szerint:

    Dexter. Orbán ide, orbán oda, teljesen mindegy ki van a hatalmon. Minket már több mint 15 éve műveleti, azaz harctérnek jelölt ki a nyugati gyilkos atlantista horda. Ezért is rángattak be minket az euba és a natoba csalással. Komolyan azt hiszi valaki, hogy a naton belül bármit megtagadhatnánk? Az oroszok tisztában vannak azzal, hogy jelképes a részvételünk. És azzal is hogy az orosz népet szerették a magyarok. Ők is minket. A II. Világháborúba magyar katonák támadták meg az oroszokat. Elmásztak Donig gyilkolgatni. Mégis, Jaltán Sztálin nem engedte, hogy a csonka országunkat churchilli óhajra felosztogassák a szomszédaink között A SZU-nak köszönhetjük hogy van még országunk.

  • akárki szerint:

   akinek esze van az adott helyzetben azonnal átáll ,átállnak az Oroszokhoz.

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  Ezek szerint a történelem megismételni látszik önmagát. Sajnos a meglátásomban,megérzésemben nem csalódtam . Ujra éled az 1940- 45-ös történelem,csakhogy ezuttal már mások lesznek a következményei, ezta háborut már nem konvencionális fegyverekkel,- hagyományos- fogják lebonyolitani, szerintem.

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  Ja ! Igaz nem ide tartozik, de : Ismét kilátásban van egy UJJAB “FEGYVERSZÜNET” Aleppoban, amelyet Putyin kezdeményez, aval a céllal,hogy az Amerikaiakat beengedik a dzihadistákhoz,hogy ők győzzék meg a kalifátusistákat, hogy vonuljanak ki a városból, a tegnap esti Rossija 24-es hírek szerint.

  • .... szerint:

   Putyin parancsra cselekszik, Berlinbe rendelésekor megmondták neki a részleteket, mit várnak Tőle. Egy győzelemre álló háborúban nem szokás tűzszünetet kötni. Az csak a vesztesnek nyújtott haladék, esély a felfegyverzésre, átirányításokra, erősítésekre. Emlékezzünk a Vietnami háborúban az amerikai tábornokok mindig tiltakoztak a politikai tűzszünetek ellen. Mintha egy futónak verseny közben össze vissza megállj utasítást adnának. De a másik futhat közben is.

 4. Pex szerint:

  Kell a koordinátor a határra, ha a medve elindul, csak átkiabálnak a határon, hogy hány fokosan szeretik a vodkát, és meg tudják adni a címet, ahol kapható. Ez azért is lényeges, mert induláskor a medve ‘lekapcsolja a villanyt’, azaz megszűnik a kommunikáció, kivéve az R1 rádiót (ereggy, és mond meg), aminek a hatósugara és átviteli sebessége elég alacsony. Ezért fontos a közelség 🙂

  • TERMIN8ATOR szerint:

   T.Pex ! Szerintem ön még mindig a mult századi Orosz szokásokban gondolkozik, aminek az eredménye a primitiv, gőgös, begyepesedet agyu nyugati felfogás uralkodik, úgy látszik hgyogy a fősodratunak a maga agyát is sikerült átmosni, vagy még az anno töb mit 70 évvel ezelőtiek után ITÉLKEZIK. Réges régen IDEJÉT MULTA, a Medve megváltozott szokásaitól . Akkoriban,ha be is voltak vodkázva a Medve katonái,az csak a rettenetes hidegek átvészelésére szolgáltak, amik,az 1940-45-tös teleknek -20,- 30 C°, rendkivüli farkasordító hidegek átszelészésére szolgáltak. Azóta az Orosz hadsereg, HATALMAS VÁLTOZÁSON MENT KERESZTÜL . Úgyhogy ne itéljen, hogy ne itéltessen !

 5. manchester united szerint:

  +1

 6. petymeg szerint:

  Megint a cucli rossz végén vagyunk!

 7. János szerint:

  “Korlátozott erőkkel”- na azzal vettünk részt 1941-ben is az emberi civilizáció ellen támadásban! Ahelyett, hogy Romániát taroltuk volna le, vagy szabadítottuk volna fel a Felvidéket! A félhülye németseggnyalógép Horthynak felkínálta a Szovjetunió Magyarország teljes területiegységének helyreállítását. De Horthy csak beszélni szeretett a revízióról, nem goldolta komolyan. A mai “magyar” vezetésnek még annyira sem számít Magyarország sorsa. Ott tartunk, mint 1938-ban, és a végkimenetel pont annyival lesz katasztrofálisabb, amennyire az a háború volt a korábbiakhoz képest. Nincs helyünk, nincs semmi keresnivalónk a fos EU-ban, a szartlé NATO-ban még annyi sem! A NATO, és USA csak a dögvészt viszi mindenhová, ahová beteszi a lábát!

  • Öcsi szerint:

   Ez is megoldás lehet a Gazdanép kitakarítására a Kárpát medencéből .
   Ránk haragítják Orosz testvéreinket , majd elkezdik reszelni a Gazdanépet hazaárulóink hogy mások beköltözhessenek a helyünkre.
   Jászi és bandája miatt egy generáció veszett oda a Don kanyarban .És az egyház is asszisztált a háborúhoz mikor is a Keletiből induló bakákat szentelt vízzel megáldották. Érdekes mód ilyenkor a Bibliai ne ölj valahogy ki felejtődött a parancsolatokból. Az Egyháznak nemet kellet volna mondania a háborúra ! Vagy melyik urat szolgálták akkor ?
   Be kell látni hívatlan vendégek voltunk aki rátörték a Szovjetekre az ajtót tokostól. A válaszlépést mindenki tudja . Több százezer halott Magyar katona pár nap leforgása alatt.
   Volt ám ott szakértelem. Papírtalpú bakancs, nyári öltözet, biciklis felderítő hadosztály, az élelmezésről fegyverzetről nem is beszélve .
   Horthy nem élt Sztálin felajánlásával , egyszerűen érthetetlen.
   Sztálin felajánlotta hogy ha nem támadjuk meg a Szovjetuniót Erdélyt elveszi a Romániától és visszaadják Magyarországnak. Erre jött Kassa bombázása Szovjet felségjelzésű repülőgépekkel . Csak a bibi ott van elásva hogy nem a SZovjetek hanem a Románok bombázták Kassát . Mindezt egy Román pilóta árulta el a Szovjet hadifogságban a Magyar hadifoglyoknak. És most ezekkel együtt feszítenek neki az Orosz testvéreknek ?

   • vitorla123 szerint:

    Vagyis a rendszer váltás elkerülhetetlen!Csak egy kérdés maradt?Hogyan valósítsuk meg vér nélkül!Csendben és észrevétlenül!Van agyatok látom,hogyan?

    • fatum szerint:

     Vitorla. Túl vagyunk a vérnélküliségen. A maffiamegszállóink java kiválasztott. Ezek a léért gyilkolnának. Ott tartunk, hogy ideológiai szélsőségekbe kergették a hazájukat szerető embereket.

    • Öcsi szerint:

     Ghandi rokkával nyert háborút a Brit gyarmat birodalom ellen.
     Ha szabad embernek születtünk, ki az aki kényszeríthet arra hogy háborúba menjek embertársaim ellen ?
     Még mindig ott tartunk ha nem indulsz őlni , a tiszt lelő hátulról mint egy kutyát? Kinek az érdekében kell csatába menni? Az ideológiai, vallási, pénzuralmi elit miért ragaszkodik görcsösen a hatalom iránt, miközben az egész világnak egy nagy illúziót adnak semmi mást ?! Ez a rendszer saját magát fogja felzabálni hamarosan, Politikustól bankárostól együtt.
     Nyilvánvaló a földbolygó készletei végesek, és az impérium hatalmas energia és nyersanyaghiánnyal fog küzdeni. Nem beszélve a meggyalázott mezőgazdasági terüleetekről. Az Oroszországi nyersanyag és energiakincsre fáj a foga az impériumnak ,nem mellékesen a még megműveletlen termőterületekről.
     Vlagyimir Putyin beverte az első szöget a koporsóba az imperiumnak. Az imperiummal szövetkező Oligarchákat elkergette, az ötödik hadosztályt felszámolta az országon belül. A második szög a Kínával való szoros kapcsolat amit igyekeznek meg gyengiteni. A harmadik szög a BRICS szövetség ami közel 3 millárd embert tömörít. A negyedik szög az új világvaluta ami a Mikimaus lufipénzt kifekteti cionnal együtt.
     Idehaza nem hiába akar most miden gyalázatos nagyobb Magyar lenni a Magyarnál mert tudják hogy
     jön a változás és ott is pozícióban akarnak lenni.
     Az Eurázsiai Unió lehet hogy sokaknak mond valamit.
     Vajon Budapesten miért épűlnek hatalmas tempóval mai napig is a luxusirodaházak mikor kihasználaatlan egy részüK ? Hirtelen miért fontos mindenkinek Budapest?

     Tisztelt Vitorla !

     Van egy Magyar Népmese a Cipó és az Ördög ami mélyen belém égett.
     lehet hogy a rendszarra is lehetne alkalmazni.

  • fatum szerint:

   +++++

 8. .... szerint:

  Öcsi
  Grat. mert én is így látok sok mindent, csak annyian maradhatnak a magyarok, mely elég lesz egy népcsoport kiszolgálására, de ez világon is így lesz. Nem a magyarok intézik erdély részletének visszatérését, és felvidéket, kárpátalját, hanem mások maguknak, persze nekünk is jól jön, de nem értünk lesz így. Az orosz kijelölt politikai útja, mozgása is bele van illesztve ebben. Kassát és a Városmajort a németek bombázták.
  “Vlagyimir Putyin beverte az első szöget a koporsóba az imperiumnak. Az imperiummal szövetkező Oligarchákat elkergette, az ötödik hadosztályt felszámolta az országon belül”.
  Hogy verhetne be szöget, mikor maga is részese annak az impériumnak, Ő maga az ötödik hadoszlop első embere.

  “A második szög a Kínával való szoros kapcsolat amit igyekeznek meg gyengiteni”
  Igazán szoros kapcsolat nincs, gazdaságilag igyekeznek egymást kihasználni, de már komoly szerződésük nincsen. Értelmezésül: Orosz nem ad el nagy fejlettségű fegyver rendszereket Kinának, az kénytelen lopni. (bizonyítható, hogy lopni a terveket és úgy gyártani drágább és lassabb, mint ha vesznek.) Kölcsönös katonai segítség szerz. sincs.
  Kina nem száll be a szíriai háborúba sem, katonailag. Az orosznak érdeke, ezt pár éve még a diplomatái is kimondták, Kina feldarabolása, ami az Usa kifejezett érdeke is.

  “A harmadik szög a BRICS szövetség ami közel 3 millárd embert tömörít”
  A Brics tagjai közt az a Délafrikai állam és az a Brazilia is benne van amelyeket egyértelműen és teljesen a jüdék írányítanak, a gazdaságaik 60 %-a kimondottan az övék. India meg önjáró, soha nem fog szembe menni az Usa oldali egyesülésekkel. A cél egy nagy háború elindítása, és a nekik megfelelő befejezés. Hitler is így kapott utasítást a kezdésre, és mindenki ( a gondolkodók) tudta mi lesz a vége. A történelem folytatódik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.