Önfeladás, önmegsemmisítés

Mérföldnyi távolság a kormány és a szavazók között

A magyarok kevesebb mint harmada szerint van hatása az emberek akaratának az ország vezetésére

A magyar állampolgárok csaknem kétharmada nem bízik abban, hogy befolyásolni tudja kormánya munkáját, ezzel a vizsgált országok között az utolsó helyet foglaljuk el – derül ki az amerikai Pew Research Center felméréséből, amelyben az állampolgárok politikai aktivitását vizsgálták.

Míg például az Egyesült Államokban a megkérdezettek 56 százaléka, addig hazánk lakosságának mindössze 31 százaléka látja úgy, hogy hatással lehet a kabinet tevékenységére két választás között is, 61 százalék pedig, úgy tűnik, beletörődött, hogy nem tehet semmit. Érdekes mindezt annak fényében látni, hogy milyen kiábrándítóan kevesen járultak az urnákhoz az október eleji kvótareferendumon – az utóbbi évek jelentősebb európai uniós népszavazásai közül egy horvát és egy spanyol voksolás kivételével mindegyiken nagyobb volt a részvételi arány.
A felmérés szerint még a szintén posztkommunista blokkhoz tartozó Lengyelországban is többen bíznak abban, hogy a mindenkori kormány kíváncsi a véleményükre, mint akik szerint nincs semmi befolyásuk az eseményekre.

onme

A kutatás szerint Magyarországon ugyanazon ügyek miatt hajlandók az emberek az utcán tiltakozni, mint máshol: a leginkább húsba vágó kérdés – ahogy a vizsgált országok többségénél, úgy nálunk is – az egészségügy, amit fontossági sorrendben a szegénység és az oktatás követ. Csakhogy amíg Kenyában a megkérdezettek 77 százaléka – vagy hogy egy közelebbi példát mondjunk, az olaszoknál 59 százalék – állította, hogy utcára vonulna, vagy legalább egy panaszlevelet megírna a jobb egészségügyért, nálunk ez csupán 44 százalék.
A felmérés rámutat: a vizsgált országok közül nálunk a legkisebb a szavazói kedv, és nálunk hajlandók legkevesebben, a megkérdezetteknek mindössze 10 százaléka önkénteskedni, szemben az amerikai 54, vagy a lengyel 21 százalékos aránnyal.
Elképesztő a különbség azoknak a számában, akik saját bevallásuk szerint részt vettek már politikai kampányrendezvényen. A magyarok szkepticizmusát mutatja, hogy itthon százból csak heten vallották, részt vettek már ilyenen, szemben a görögországi 42, az olaszországi 32 és a lengyelországi 21 százalékkal – hogy csak európai példákat hozzunk. A teljesen eltérő adottságú Kenyában a lakosok fele állítja, hogy volt már pártrendezvényen. Minden vizsgált országra igaz, hogy a fiatalok kevésbé aktív szavazók, inkább véget nem érő szócsatákat vívnak az interneten.
(mno)
Bal-Rad komm: “…A magyarok szkepticizmusát mutatja, hogy itthon százból csak heten vallották, részt vettek már…”
-Ebből a hétből három pedig-szerintünk-birkameneteken, hordaszervezésben, közpénzen összefuvarozva!
Elkeserítő kép! Mint amikor egy ereje teljében lévő világbajnok “ketrecharcost” körülvesz néhány csenevész rablópalánta, és ő lefekszik! Tessék! Vegyétek el az értékeim, vágjátok el a torkom! Nem küzdök meg veletek, mert annyira útállak benneteket!
Döbrögisztán népességének többsége eljutott olyan anyagi mélységbe, hogy demonstrációkra elutazni képtelen! Amikor egy vonatjegy ára egy háromtagú család heti élelmezését fölemészti!-érthető a csendesség!
Persze köszönhető ez a csendesség a politikai maffiák iránt megnyilvánuló-jobbik esetben csak társadalmi közönynek, roszabbik esetben undornak és megvetésnek!
Ugyanakkor hiányzik ma országunkban egy HITELES ÉS ŐSZINTE politikai erő! Ez pedig a jövőre nézve katasztrofális következményeket fog eredményezni! Mert ugyanis MOST MÉG HALLGAT A MÉLY…! Az a mély, amely egyszer úgyiscsak megmozdul! Ám irányítás híján csak összevissza csapkodás lesz!
A MAGYARSÁG FÖLADTA ÉS MEGADTA MAGÁT KIFOSZTÓINAK ÉS NYOMORGATÓINAK! AZ ÖNMEGSEMMISÍTÉST VÁLASZTOTTUK!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Önfeladás, önmegsemmisítés bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Vak Bottyán szerint:

  Az ma nyilvánvaló, hogy a magyarság külföldi segítség nélkül nem tudja a kezébe venni sorsa alakítását. A sors íróniája, hogy ez a segítség a legnagyobb valószínűséggel csak Keletről jöhet. Kérdés, hogy ez mennyibe kerülne.

  • vitorla123 szerint:

   Nem értek egyet!A harácsolók ügyesen a zsidókra fogják az egészet.Esztelen antiszemitizmus van.Amit erősítenek a cionista tettek.Össze lehet fogni anti cionista alapon a társadalmat.Pontosan elhatárolva az antiszemitizmustól.Csak a rend kedvéért vannak anticionista zsidó szervezetek is.Ha Hitler és Sztálin egyezsége nem bomlik fel,más lenne a világ!”Hát csak okosan kis pajtások mindig csak okosan!”

   • cicvarek szerint:

    Vitorla, mert mind zsidrák. Plusz szabadkőműves. Ezek nem anticionisták (zorbán és bandája).

   • Erzsi szerint:

    “Össze lehet fogni anti cionista alapon a társadalmat.Pontosan elhatárolva az antiszemitizmustól.Csak a rend kedvéért vannak anticionista zsidó szervezetek is”
    Dehát ezt mondják a háttérhatalom emberei is ! Szinte szó szerint. Ezek szerint vitorla is nekik dolgozik ?
    Mert a baloldaliság a legföbb ellenség, inkább légy anti akármi, csak ne baloldali.

 2. Istvan szerint:

  Ebből az amerikai felmérésből nekem nem csak az jön le,hogy ez az egyetlen tisztességesnek mondható elmérés,hanem az is,hogy ha ennyire foglalkoznak velünk,az azt jelenti,hogy a rendcsinálás nem keletről,hanem éppen tönkretevőink gazdáitól ,cinkos felsőbbrendűségűktől fog hamarosan jönni!Olyan szesszel,hogy Döbrögi hamarosan nem fogja tudni kontorllálni a tömegekete,amelyek töke már alaposan tele van a rendszerváltó elit legfőbb kéviselőivel,ezért néznek egy kiszámíthatóbb ,dróton(drónon?!) rángatható globalista macskajancsit!
  És az nekünk olyan lesz,mint a Móricka viccben a kancsillag!!(Mi az a vörös csillag ott,Móricka?!-Hát az a kancsillag!-Hogyhogy kancsillag?!-Apukám azt mondta,hogy ez baszott be nekünk!)Nekünk leginkább a fehér csillag volt,és lesz a kancsillag,mert ha az amik nyúlnak Döbrögi után,az nekünk fog valóban bebaszni!!

 3. petymeg szerint:

  A leginkább húsba vágó kérdés:internetadó!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.