Bűn megtorlatlanul nem marad!

Törvényesített korrupció

io

Mindig meglepődnek a hazai jogállamiságért aggódó külföldi újságíró kollégák azon a kijelentésen, hogy Magyarországnak még sosem volt olyan jogszabályvezérelt kormánya, mint az Orbán Viktor vezette kabinet. Azt meg pláne nem értik, hogy a magyarok miért nem tiltakoznak a demokratikus intézményrendszer felszámolását célzó jogszabály-változtatások ellen. Hasonlóan értetlenkednek azok a fideszes politikusok is, akiket a média képviselői a kormányzat korrupciógyanús ügyeivel kapcsolatban „zaklatnak” hétről hétre az Országgyűlés folyosóin. A 2010-es kormányváltás óta gyakran hangoztatják, jogi értelemben lényegében megszűnt a politikai korrupció Magyarországon.

A nokiás dobozok valóban eltűntek, és a borítékok is elvékonyodtak. A lopást, a közpénzek megdézsmálását napjainkban azonban már törvények biztosítják. Nemzetközi tanulmányok és hazai kutatások is azt támasztják alá, hogy a több ezer milliárd forintos uniós támogatások és állami megrendelések terhére kiírt közbeszerzési pályázatok vastagon túlárazottak. Azt is kimutatták, hogy e pályázatok nagy része az állami döntéshozatalhoz érezhetően közeli vállalkozók néhány száz fős körének vagyongyarapodását idézte elő. Sőt ez az extrajövedelem egyáltalán nem számít „piszkos pénznek”, hiszen minden egyes elköltött forint mögött számla van, vagyis a milliókhoz, milliárdokhoz jogi értelemben legálisan jutott hozzá a „szerencsés” vállalkozó, azaz a politikus rokona, sofőrje, szomszédja vagy éppen a falu gázszerelője.
Ma törvény garantálja a letelepedésiállamkötvény-mutyiban érdekelt off­shore cégek egyik hasznát jelentő kamatszintet. De például azt is jogszabály rögzíti, hogy állami vezetők külön háztartásban élő hozzátartozói is elindulhatnak közbeszerzéseken. Péntek óta azt is tudjuk, hogy hamarosan jelentősen megemelik a közbeszerzési eljárások értékhatárát. Ez azt jelenti, hogy árubeszerzés esetén az eddigi 8 helyett 15 millió forinttól, építési beruházás esetén 15 helyett 25 millió forinttól kell majd közbeszerzést kiírni. Magyarul semmilyen törvényellenes cselekedetet nem követ el az a politikus, aki a jogszabályok által garantált lehetőséggel élve gazdagszik vagy jövedelmező lehetőséghez juttatja a hozzá közel állókat.
Az ellenzékben lévő Fidesz szavakban még bőszen küzdött „az elmúlt nyolc év” korrupciós ügyei ellen, kormányra kerülve aztán úgy döntött, inkább törvényi kereteket teremt a közpénzek lenyúlásának. Ennek következtében egy esetleges kormányváltás esetén sem kell majd retorzióktól tartania, hiszen a rendszerváltás nagy tanulsága, hogy a korrupciós ügyekben a nyomozó hatóságoknak bizonyítaniuk kell a törvénysértés tényét. Ha a jogszabályok lehetővé teszik a lopást, akkor nem lehet törvénytelen cselekedetről beszélni, ergo bűncselekmény sem történt.
A korrupció latin eredetű szó, jelentése romlás, rontás. Többféle definíció létezik, a legáltalánosabb szerint olyan törvénybe vagy közerkölcsbe ütköző cselekedet, amelynek során valaki pénzért vagy más juttatásért cserébe jogosulatlan előnyhöz juttat másokat. E definíció alapján a korrupciónak van egy erkölcsi szála is.
Sajnálatos, hogy éppen a magát keresztény-konzervatív politikai közösségnek valló Fidesz–KDNP feledkezett meg erről, és teremtett olyan közhangulatot – vagyis egy jogszabályvezérelt országot –, ahol a korrupció esetében nem a törvény szellemisége, hanem a betűje érvényesül. – Ha visszaélést tapasztalnak, tegyenek feljelentést! – így reagál minden esetben a kormány, ha korrupcióval vádolják. A törvény azonban a jogszabály alkotóit védi. Értelmetlenné vált az a vita, hogy kik loptak többet: a szocialisták vagy a fideszesek. Az utóbbiak intézményesítették a korrupciót, legalizálták és automatizálták a közpénzek magánzsebbe vándorlását. A gép forog, az alkotó pihen. A számlát pedig az adófizetők állják.
(nmo)
Bal-Rad komm: “…E definíció alapján a korrupciónak van egy erkölcsi szála is…”
-Van bizonyt! Ha az Új Nemmzetthy Elyth oszlopósa vagy!-bármi megengedett. Törvényesen jársz el!
“…Értelmetlenné vált az a vita, hogy kik loptak többet: a szocialisták…”-párban a Szadesszal-“…vagy a fideszesek. Az utóbbiak intézményesítették a korrupciót, legalizálták és automatizálták a közpénzek magánzsebbe vándorlását. A gép forog, az alkotó pihen. A számlát pedig az adófizetők állják…”
-Nyilvánvaló, hogy el fog jönni az az idő, amikor az ALKOTÓK MEGÉRDEMELTEN FOGNAK PIHENNI!
MERT BŰN MEGTORLATLANUL NEM MARADHAT!
Nem is marad!

Képtalálat a következőre: „Kádár Orbánhoz-kép”

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Bűn megtorlatlanul nem marad! bejegyzéshez 14 hozzászólás

 1. Erzsi szerint:

  A tessék feljelentést tenni nem fideszes, hanem eredetileg MSZp -s szöveg.

 2. Kovács szerint:

  “MERT BŰN MEGTORLATLANUL NEM MARADHAT!”

  Nem is marad kedves Admin, de az nem olyan lesz, amire Te gondolsz !
  Mert azt az az effektus fogja végrehajtani, amire az emberek a KARMA néven hivatkoznak.
  Most nem fogok ezzel foglalkozni, ennek a társaságnak a szellemi színvonala nem áll olyan fokon, hogy a karma fogalmát, működésmódját felfogja, ezért – pszichológiai szakszóval kifejezve a kognitív disszonancia miatt sokkal inkább tagadja annak még létezését is.
  És a kognitív disszonancia is, a karma is éppolyan objektívan létező mechanizmus, még akkor is, ha a tudatlanok nem hallottak ezekről, vagy még a létét is tagadják.

  Amúgy magyarországon kétféle bűnözői típus van.
  A magyarok nem bűnözők. Nem hibátlanok, de nem bűnözők. Ők azok, akik munkájukkal fenntartják saját magukat és a társadalom bűnözői rétegét ( ami egyébként az egyik legsúlyos hiba részükről).
  Az első fajta bűnözői típus a cigánybűnöző. A cigány bűnözés jellemzően az egyén ellen irányul, kis tételekben folyik, fizikálisan erőszakos és az erkölcs illetve a törvények ellenében történik.
  A második de nagyságrendileg az előző fölé nő a zsidóbűnözés.
  A zsidóbűnöző jellemzően a társadalom, a közösség erőforrásai ellen irányul, az egyének számára elképzelhetetlen óriási tételekben zajlik, fizikálisan sokkal kevésbbé erőszakos ( addig legalábbis, amíg a magyarság nem ismeri fel és nem lép fel ezek ellen), és veszélyességét fokozza, hogy a törvények szintjén legalizálják azt.
  Félreértések elkerülése érdekében ebben a kontextusban a zsidó nem genetikailag hanem lelkileg definiált , ebbe a kategóriába tartozik a zsidón kívül a zsidócsahos és a filoszemita is.
  A zsidót tehát kevésbé a genetika, hanem inkább a zsidóbőnözői lelkiség determinálja !

 3. 1tothgabor szerint:

  Tisztelt Kovács Úr!

  Az írása második részére nem reagálok, mert egyetértek Önnel.

  Az írása első részére szeretnék reagálni.

  Érdekesnek tartom, hogy a passzív, de hangjukat már elengedő emberek előszeretettel bújnak a karma mögé. De gyakorlatilag, a karma sem más, mint „engem nem érdekel más, csak nekem legyen jó” hitvallású emberek, önmagukat pozitívnak bemutató csoportjának hitvallása, hiszen ezen emberek sem akarnak ténylegesen tenni és alkotni, csak a tömegben elbújni.

  Ha Ön annyira bölcs, próbáljon már legyen szíves szétbontani egy embert jó és rossz oldalra, ugye hogy nem megy? Személyesen azt vallom, inkább szenvedjek, de nem fogok ezo-papagájok elképzelt mesevilágában részt venni, akik nem akarnak tudomást venni a valós világról.

  Zárásképpen köszönöm szavait mely a szellemi színvonalunkról szólt.

  Nyomoztam Ön után, és kiderült, hogy az ön gyerekkori képességeit már meg is filmesítették:

  • Kovács szerint:

   Tisztelt 1tothgabor!
   A karma mögé senki nem bújik, az egy objektív szellemi – mentális mechanizmus.
   Nyilván sokan tévesen hivatkoznak rá, de a tévedéseket egy másik sokkal nagyobb tévedéssel gyógyítani ( “inkább szenvedjek, de nem fogok ezo-papagájok elképzelt mesevilágában részt venni” ) eléggé abszurd, sőt eszetlen viselkedés.
   Persze hogy szenvedni akar – váljék egészségére 🙂 – ha nem akarna, akkor erőfeszítést tenne a karma mibenlétének felismerésére és semlegesítésére.
   A karma ugyanis objektíve létező, de egy káros mechanizmus. Ugyanis térben és időben olyan távoli események láncolatát jelenti, amely semmiféle okító, jobbító haztással nem bír az emberi lényekre. Ellenben a tett – motivátor-tett … lánc alapján csak egyre mélyebb belebonyólódás következik be.

   • Vak Bottyán szerint:

    Tisztelt Kovács úr!

    Nyilván nem ismerem a karma lényegét olyan jól, mint Ön, de azt hiszem a karma értelmetlen a reinkarnáció nélkül. Az egyén az életében elkövetett cselekmények kihatása szerint pozitív vagy negatív karmát szerez és ennek megfelelően a reinkarnáció során vagy emberként vagy esetleg állatként manifesztálódik a lelke, esetleg tárgy is lehet, ha jól tudom.
    Most képzeljük el, hogy Vikike negatív karmával távozik az árnyékvilágból és újra születve húsvéti bárányként végzi egy devizahiteles tányérjában. Ez így furcsán hangozhat, de tudomásom szerint a karma alapján lehetséges. A karma végtelenül individuális jelenség, a lélek testeken keresztül veztő útja a Teremtőhöz, Krisnához és a cél a Nirvána elérése. De fenntartom a tévedés jogát. Felmerül az is, hogy a rossz cselekedet elkövetője már életében visszakapja ezt a rosszat valamilyen formában. Ha körülnézünk, akkor azt látjuk, hogy ez nem igazán működik. Persze a karma nem foglalkozik az anyagi dolgok iránti vággyal, nem jutalom a gazdagság, a jutalom a boldogság. Sajnos a jelenleg a kettő nagyon közel áll egymáshoz ebben a létezési formában. Nyilván egy hajléktalan is lehet boldog, és a következő életében magasabb rezgésszámon egy másik dimenzióban fog élni, közelebb Krisnához.
    Ha a karma valóban objektív mechanizmus, és már sok ezer éve működik, feltételezve 60 generációt, azt látjuk, hogy sokkal több az önző, agresszív, hazudozásra hajlamos ember, mint az egyenes, erkölcsös, becsületes, nyíltszívű. Ez – persze csak szerintem – a karma csődjét jelentheti. Az individuumok távolodnak Krisnától, és nem közelednek hozzá, mert nem tudják legyőzni az anyagi dolgok, a testiség iránti vágyaikat.
    Szellemi képességeiket ezek megszerzésére fordítják, minden áron, és nem a létezés örömének átérzésére, a teljesség megértésére, a Teremtővel való lelki egyesülésre.

    Ha tévedtem, elnézését kérem.

    • Kovács szerint:

     Tisztelt Vak Bottyán !
     Lényegileg nem téved. ám ha tévedne is, nem kell bocsánatot kérnie, mert sokkal inkább a tanok tévednek, mintsem Ön.
     Azt talán korrigálnám, hogy a reinkarnációk során valaki állatként vagy tárgyként születne újjá, ez nem igaz , azzal a megjegyzéssel, hogy a materialisták végül is önmagukat tartják állatnak ( aztán csodálkoznak, hogy a világ állati sorsot kényszerít rájuk) vagy csak egy protoplazma kocsonyának, ami már sokkal közelebb áll egy tárgyhoz, mint egy szellemi-lelki lényhez.
     A karma valóban a lehúzó spirál eszköze, a felemelkedésé az a passzivitás, amit a keleti tanok tanítanak, vagy ha az aktív oldalon az ember gyorsabban halad a karma megsemmisítésben, mint ahogyan az keletkezik.
     Egyébként nem kell nagy spiritualitás, hogy a karma hatását valaki felfedezze, legtöbb tettünk következménye még ebben az életben elér bennünket.
     Csak példának : ha valaki nem tanul az iskolában, nem valószínű, hogy érdekes és jólfizető munkát kap, ha valaki alkohollal, dohányzással, elhízással … terheli szervezetét, nem valószínű, hogy hosszú és egészséges öregkor vár rá. Ezek mondhatnám trivialitások és sokan éppen azt tulajdonítják a karmának, ha mégse következik be a várt hatás.
     Az ember alapvetően okozó lény, de arra is vágyik, hogy okozat, hatás legyen. ( figyelje meg, hogy működik ez, pl. a szexben). Most ez a vágy olyan mélyen benne van az emberben, hogy minden tette után ő maga is szeretné megkapni ugyanazt hatást, amit ő okozott a másiknak.
     Ez a karma oka és az ebből való kilábalás kulcsa.
     Ez van, tetszik-nemtetszik 🙂

     • stefi szerint:

      Kovács úr,
      én már régóta próbálom megérteni a karmát. Ön hogy sikerült megértse a karma működését?

     • Kovács szerint:

      Stefi !
      Régóta ? Nekem negyed évszázad munkája fekszik a megértés ezen szintjében. Ujabb negyed évszázad múlva sokkal mélyebb lesz a megértésem.

 4. Erzsi szerint:

  A jelen hatalmi struktúra (benne az ellenzéki politikai erők is) soha nem fogja a másik oldalt komolyan fellelősségre vonni, ezek a kéz kezet mos alapon léteznek.
  Itt nem lesz bűntetés. Mégis ki gondolt már arra, hogy a Weisz halála kinek is használt elsősorban. Hát az Mszp-nek, az alelnökük ellen így már nincs sem tanú, sem bizonyíték. No persze sok fideszes is napfényra került volna. Azt hiszem ezek ott mind (politikusok), tulajdonképpen eggyek.

  • vitorla123 szerint:

   Ez így van!Elosztani csak azt lehet amit megtermelünk!Sőt elrabolni is csak azt lehet ami létezik.Létezik az egyének azon halmaza,akik munka nékül praktikával(“ésszel”) lopják meg embertársaikat.Most ezt 1956-ra hívatkozva teszik.Én akkor a független diák szervezet egyik vezetője voltam 3 napig.Felkértek rá voltam 16 éves.Szó sincs arról,hogy mi diákok akkor támogattunk volna valamiféle harácsolók uralmát kivívó rendszert.Jóléti rendszert akartunk!Lényegében Kádár ezt valósította meg.A magyarok zöme a körülményekhez és természeti adottságokhoz képest jól élt.Én a tehénszekértől eljutotta a saját Ladáig.És ez nem semmi.Nem igaz,hogy nyugaton az osztályharc viszonyai között ettől nagyobbat léptek volna előre.Most már értem is ,hogy miért nem.

   • Erzsi szerint:

    A Nyugaton a nép a tehénszekértől a mercedesig jutott el, meg a BMW -ig, meg a Toyotáig, stb. és a Kanári szigetekre mehettek nyaralni.

    • cicvarek szerint:

     Erzsi, itthon is lehetett vásárolni BMW-t, Opelt……. újat. Ráadásul olcsóbban mint nyugaton. Cumi. A Lada meg Fiat. Már Kádár idején bejártam nem csak a Nyugatot. A Mercedes elég rossz példa, a csóró német megvehette a fapados változatot a leggyengébb motorral ami 100 km/h sebességnél behalt. Ez állt a BMW-re és a foschwágenre is. Ja a gazdag németek vették a kafereket, szerinted. 🙂 5 évig spórolhattak rá.

 5. Erzsi szerint:

  Persze a Dacia meg reanult. A olasz fiat 124 és a kocka Lada közti különbség a szerelőknél kiderült mindig. És ha valutát fizettél be, Bécsben megrendelted, akkor volt a Merkur külkeres osztályon számlanyításod, alkatrészt is csak magánúton lehetett beszerezni, mert a valuta drága kincs volt.

  • cicvarek szerint:

   A Fiatok estek szét, igen. A Fiat 127-es még szarabb volt.
   Te biztos másik Magyarországon éltél, mint én. Forintért lehetett venni, újat és olcsóbban. barterben fizetett gépjárművel az NSZK, nem kellett semmilyen számla, se valuta, csak forint egy összegben. Az alkatrészekkel sem volt semmi gond, a szerelők bármit meghoztak. Drága kincs volt a valuta? 🙂
   Nem mondod. Még Bécsbe sem kellett menni érte, elég volt Sopronba vagy Budapesten sok helyen. Idegenvezetőknél korlátlan mennyiségben. Elég fosch pénz volt akkor a schilling de márkára jól lehetett átváltani.
   http://arfolyam.iridium.hu/ATS/1967-11-01

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.