Ekkora lenne a baj?

Döbrögiért imaláncot hirdettek

Fél éven át naponta öt percen keresztül kell mondaniuk.

iml

Kühár Ede, Rómában élő bencés szerzetes imát írt Orbán Viktorért, amelyet az imalánchoz csatlakozóknak fél éven át naponta öt percen keresztül kell mondaniuk. Erről a felvidéki magyar lap, az Új Szó számolt be.

„Orbán Viktor különleges politikus, és azért van sok ellensége, mert a keresztény Európát védi a liberálisokkal, a szabadkőművesekkel és az unióval szemben. Szüksége van az imáinkra, hogy az Úr adjon neki erőt a valódi értékekért vívott harchoz. Vagy százötven ismerősömnek küldtem el az imát, ők is legalább ennyinek küldik tovább. Ennyi könyörgés nem maradhat meghallgattatás nélkül”– mondta az ipolysági Varga János, aki bekapcsolódott az imaláncba.
Az ilyen imalánchoz nem szükséges az egyház jóváhagyása. „Imádkozni bárkiért lehet, ez nem feltétlenül jelenti az adott személy magasztalását, és ami a legfontosabb, sosem árt”– magyarázta Szlávik Antal egyházjogász, hidaskürti plébános.
„Az Úr legyen előtted, hogy a jó utat mutassa néked! Az Úr legyen melletted, hogy téged karjába zárjon és megvédjen a veszedelmektől! Az Úr legyen mögötted, hogy megvédjen a gonosz cselvetésétől” – így kezdődik az ima.
(szabolcihir)
Bal-Rad komm: Hát sajnos nem ismerjük az ima folytatását! De talán akár ki is találhatnánk. És le is pötyöghetnénk!
Mindenesetre rosszat sejthetnek az imádók, ha már az Úr segítségéért fohászkodnak a vajdát féltve. Nem bíznak Hajdúban és legényeiben?
A szomorú az, hogy NEM AZÉRT IMÁDKOZNAK, hogy “…szabadíts meg a gonosz(ok)tól…”

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Ekkora lenne a baj? bejegyzéshez 22 hozzászólás

 1. Szaszi szerint:

  http://kapu.biz/php/main.php?tart=cikkek&primary_id=13185

  Ede atya 2013-ban meghalt.

  Admin:

  Ezek szerint föltámada, és lejöve a földre!

 2. zls-179 szerint:

  Imádkozni egy élőért,egy haldoklóért talán még megértem,de egy halottért?

 3. Szaszi szerint:

  Ő pedig a “Rómában élő bencés szerzetes”

  http://www.czuczor.hu/kozlemenyek/kuhar-ede-atya-1928-2013-elhunyt

 4. Realista szerint:

  Most nem is a téma érdekes, mert nem foglalkozom vallási témával, mindenki azt tesz amit akar, ha a vallásos emberek egyik vagy másik politikusért imádkoznak, lelkük rajta. Aki meg nem vallásos, lehet ezen csámcsogni. Viszont az érdekes, hogy egy többéves cikket, egy ultralibsi lap előszed és ma közzéteszi, mintha mai hír lenne és ezt átveszi 444 index és blikk. Vagyis a belterjes kör. És így lesz hír abból ami nem is igaz. Illetve igaz volt valamikor 2010-ben. Már szerintem azok is elfelejtették akik valaha imaláncolgattak 🙂 De a sajtó az nagyhatalom, lehet híreket gyártani, terjeszteni, ismételni és akkor szinte mai friss valósággá válik. 🙂 Ezért kell óvatosan fogadni minden hírt, egyből utána nézni, több helyen rákeresni és akkor talán a sorok között el lehet némileg igazodni. Persze az izaura tévéken, retek klubokon és bulvár meg celeb csöcsökön edződött agyúaknak nem muszáj gondolkozni, kapja ami van és higgye el azt amit lát.

 5. Jakócs Gábor szerint:

  Ez akkor is és most is a sok becsapott és megvezetett ember hiszékeny ,tömör hülyesége!Gazemberekért imádkozni istenhívő embernek épp oly logikátlan dolog,mint egy ateistának a szájából hallani a gazemberre mondott pozitív pohárköszöntőt!

 6. Szaszi szerint:

  Éreztem én.
  Az imádság ötletelője Lovag György Ferenc ipolybalogi plébános erősen tagja a Szent György lovagrendnek.
  Ha ez része a nemzetközi Szent György lovagrendnek,akkor már érthető.
  Ilyenekkel múlatják az időt
  http://felvidek.ma/2012/05/a-nemzetkozi-szent-gyorgy-lovagrend-uj-lovagokat-avatott-dunaszerdahelyen/

 7. Szaszi szerint:

  Igen,jó hogy odaírtam a – ha – szót,a lovagrendek se tiszták teljesen.Postáéknál találtam,szoktak írni erről a fajról.
  2002! Index

  https://www.google.hu/search?q=Cs%C3%A1mpai+Ott%C3%B3+lovag&client=firefox-b&ei=-aAXWM2oLqf06AThg7OABg&start=10&sa=N

  innen,ha érdekel valakit

  http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php?readmore=2498

  • Realista szerint:

   Van még postaimi? 🙂 Mondjuk opni már nincs, miért ne lenne? Amúgy ha van lovagrend, akkor nőknek van lovagina rend? Vagy valagrend?

   • Szaszi szerint:

    Úgy 2010 táján akadtam az oldalára,és sok mindent tudtam meg tőle,és olvasóitól,de ha neked opni,akkor minek válaszolsz?…
    Csinálj egy oldalt mint Ő vagy itt Admin,mi meg jól lehülyézünk,kiröhögünk,gúnyolódunk.
    Egyszerű.

 8. turzó istván szerint:

  Azzal nem is volna baj, ha értünk, a magyar népért, keresztényekért küzdene ebben az elvetemült világban, csak … miért lop, miért ilyen aljas gengszter módon teszi ezt ? … ez nem tűnt föl az érte imádkozóknak ? Valami nagyon nem stimmel itt !!! Ha valaki olyan ‘jó’ szándékkal politizál, annak a látszatban is meg kellene nyilvánulnia, de egyenlőre még semmi jelét nem látjuk, hogy a Magyar nép, a keresztények, Magyarország érdekeit képviselné … – helyette a sógor, koma, jóbarátoknak, idegeneknek játssza át, menti az értékeinket – elhalgattatva a kritikusait !!! Ez az ami látszik, amit mutat … akkor mit kellene, hogy higgyünk ?

 9. .... szerint:

  Orbánról a következőket lehet tudni. Édesanyja és édesapja is zsidó származású.
  Soros kiküldte Angliába tanulni, de nem tanult, helyette a MI6 iskoláját végezte el. Horn volt az egyik ajánlója a Müncheni szabadkőműves páholyba felvételnél. Eskűt is tett. Tagja a nagy hatalommal rendelkező Berlini Atlanti tanácsnak. 2006 -ban megegyezett Gyurcsánnyal a hatalom ütemről. Okos és igazi vezető egyéniség. Egoista.
  Bevezeti a nemzeti előszó széleskörű használatát. Kimondja : ne azt nézzék mit mondok, hanem azt mit teszek.
  Kétfelé igyekszik szakítani a magyar társadalmat.
  Mindent megszavaz (tat) az eu -ban és a Nato-ban is.
  Igyekszik a korrupciót úgy kézben tartani, hogy az az Ő adományaként jelenjen meg. Ezzel elérte, hogy az Mszp szintje alá vitte le. Az, hogy ki kapja a jó munkákat az ország szempontjából mindegy, és az Mszp részét majd lefelezte, de még így is nagyon sokat kapnak. Nemzetközileg vizsgálták, a munkák elosztását, és a külföldi cégek munkához jutása alig vagy nem csökkent. Olyan ez mint a lottó csalás, persze nem ugyanez, de van hasonlóság. A lottó ötöst valaki megnyeri, a cégnek, az államnak mindegy ki a nyertes. Persze ma már köztudott, hogy lassan egy tucat főnyereményt politikusok nyerték meg, mert ez egy nem vizsgálható pénz bevételük, hiszen nyerték a pénzt, hivatalos papírjuk van róla. Becsapva csak a játékosok a nép van, mert azt hiszik van esélyük nyerni, holott sokszor tudni ki lesz a nyertes (Vida, smittelő, rachel,Megyó, Horn, stb).
  Kezd önjáró lenni, de megdorgálják, helyre rakják és teszi a dolgát.
  Katonaidejében a reggeli torna alól fel volt mentve, s tudjuk kik nem mentek le egészségesen a focipályára (a besúgók).

  Admin:

  Idehallgass! Nálad hülyébb és rosszindulatűbb barom errefelé még nem járt! Mi a francért itt szórod a baromságaidat éjjel-nappal? Álló napokon keresztül bújod a hülyébbnél-hülyébb internetes oldalakat, összeálmodsz belőlük valamit!-itt meg teríted. Te ha már a tükörbe nézel is ordítozni kezdesz, hogy ott egy zsidó!

  Nem unod még? Mert én már nagyon unom!

  • Öcsi szerint:

   És a kifosztott Magyar Népért mikor fognak imádkozni ?
   Mindegy mikori a hír , ilyenek hallatán ledobja az ember agya a gépszíjat!

 10. turzó istván szerint:

  Kedves ‘… szerint’!
  Szerintem … – Te nagyon egyedül lehetsz és talán unatkozol is, csak mivel kevés az idevágó ismereted a világ politikai dolgairól … – igy néha ‘furcsán’ nyilatkozol meg ! Próbálhatnál ‘kissé’ javítani ezen a helyzeten, … – de ha másképpen nem megy, akkor firkáljál legalább valamilyen másik blogba – amíg ott is ki nem utálnak !!!

 11. .... szerint:

  Az admin, alias cicvarek, látható: a hatalom szolgálatában áll, védi, olyan megnyílvánulásai vannak, melyek nevetségesek, mint szembenállás.
  turzó
  Tessék itt a lehetőség világosíts fel, mi a valóság, hol keresük a háttérben lévő mozgató rúgókat, mit jelent egy dipi kijelentése, hogyan értelmezzük a cselekményeket és a nyilatkozatokat, mitől jó egy vezető, mikor lehet valamit elhinni és mikor nem, mit jelentenek a filozófiai elméletek, a gyakorlat értelmezésében, honnan tudhatom, hogy valaki a barátom, stb.
  Ha tudod mit írok, akkor érdekel is, ha nem vagy vitaképes ne vitatkozz, írj újat, jobbat és ne azért írkálj, hogy más ne írjon, mert az Téged minősít.

  • cicvarek szerint:

   Dávidka, benne vagy a 15 ezerben? 🙂
   Találtál már magyarországi beszállítóz a kedvenc Audidba? 🙂
   Oy vey.

   • .... szerint:

    Jó reggelt Neked, admin.
    Mikor kapod az apanázsod a megbizódtól ?

    Admin:

    Ugyan mutatkozzatok már be egymásnak cicvarekkal te köcsög! Ha valaki apanázsért írogat itt, akkor az te vagy, hiszen állandóan itt lógsz te buzi!
    Nem gondolod tán, hogy kreálok egy valamilyen nicknevet azért, hogy téged leugassalak te zokniagyú.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.