Kormányváltás-DE CSAK AZ!-márpedig lesz

“Egyre kevésbé valószínű a demokratikus kormányváltás Magyarországon”

Képtalálat a következőre: „Orbán a király-kép”

Németországban a Süddeutsche Zeitung foglalkozott Magyarországgal.

A cikkben Cathrin Kahlweit kiemelte: a politika iránt érdeklődő olvasók tudják, hogy kétharmados parlamenti többséggel rendelkezve Orbán elsőként megfélemlítette a médiát, majd kiüresítette az alkotmánybíráskodást, és azt is tudják, hogy miként gyűrte maga alá a politikai intézményeket az új alaptörvénnyel és jogszabályok százaival, és hogyan töltötte be embereivel az összes, valóban az összes stratégiailag fontos állami pozíciót.
Tudják azt is, hogy ezek az emberek gyakorlatilag elmozdíthatatlanok, és hogy a kormánypárt az állam és a közigazgatás valamennyi szintjére befészkelte magát, és azt is tudják, hogy a választási szabályok megváltoztatásával a Fidesz kiváló esélyt szerzett arra, hogy akkor is megszerezze az alkotmánymódosításhoz szükséges többséget, ha választási eredménye romlik.
“Magyarország számára mindez lényegében azt jelenti, hogy egyre kevésbé valószínű a demokratikus hatalomváltás”- fejtette ki Süddeutsche Zeitung szerzője, kiemelve, miszerint Orbán Viktor “az alkotmányosság leple alatt, alkotmányjogi eszközökkel alkotmányjogi puccsot” hajtott végre.
A vészterhes végkövetkeztetés szerint ez a módszer iskolát teremthet, és az EU eddig nemigen tudott mit tenni ellene – tette hozzá Cathrin Kalhweit.
(Forrás: propeller)
Bal-Rad komm: Jók ezek a tanulmányok a döbrögizmus lényegéről és természetrajzáról, amik mostanság egyre sűrűbben jelennek meg. Egyet lehet érteni a végkövetkeztetésekkel is, de komoly hiányérzetünk van/lehet amiatt, hogy a kialakulás előzményeit nem világítják meg! Mert azok voltak! Azokban pedig a “tehetetlenkedő” EU NYAKIG BENNE VOLT! Jelesül: az ország szemérmetlen szétlopásában és kifosztásában. Amit Döbröginek és hordájának hivatali elődei-az EU-patronáltjai-viteleztek ki. A magyar nép látványos és végzetes tévedése az volt, hogy hogy AKKOR-büntetésből-kétharmados parlamenti többséggel ruházta föl a közismerten bűnöző hajlamú, elmeteg dumagépet. A többi stimmel.
Döbröginek és hordájának alkotmányos eltávolítására valóban nincs lehetőség! Ráadásul-pillanatnyilag-NINCS IS ÉSSZERŰ ALTERNATÍVA! Ha lenne, akkor alkotmányos úton ez a bűnbanda a csalásokra fölkészült udvartartás minden szorgalma és igyekezete dacára simán leváltható lenne!
BŰNÖS ÁLELLENZÉKÉN KÍVÜL VISZONT NINCS ÉRTELMES ALTERNATÍVA! Akkor pedig…
Persze Döbrögiék a nagy hatalomkisajátítási akciósorozatban számtalan durva hibát elkövettek. Ma már ők is látják, és felfogták a végzetük közeledtét. Ami EGYENES ÚT A NEM ALKOTMÁNYOS MÓDON VALÓ kiakolbólintásukhoz a hatalomból.
Sarokba szorított kóbor kutyához hasonló riadt csapkodás és rikácsolás az már amit ők művelnek! ÉRZIK A VESZTÜKET! Nincs ebben semmi csodálni való!
De félő, hogy a Döbrögit és hordájának uralmát fölszámoló MAGYARELLENES ERŐK ténykedése még nagyon komoly fejfájást fognak okozni a magyar népnek!
A sors furcsa fintora, hogy a döbrögista horda és a MAGYAR NÉP úgy kerül egy táborba-a túléléséért küzdők táborába-hogy ezt a magyar nép egyáltalán nem akarta!
PERSZE A MAGYAR NÉPNEK VAN IGAZÁN VESZÍTENI VALÓJA! DÖBRÖGI ÉS HORDÁJA CSAK AZ ELVESZTETT HATALMAT FOGJA SIRATNI!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Kormányváltás-DE CSAK AZ!-márpedig lesz bejegyzéshez 30 hozzászólás

 1. Sub Zero szerint:

  A Fidesz már az idén megnyerte a 18-as választásokat. Egyetlen pártként állt ki teljes mellszélességgel a nem szavazat mellett. A jobbik is csak Vona-kodva. Minden más párt végeredményben a betelepítés mellett foglalt állást. (Ne menj szavazni, érvénytelenül szavazz, lopd el a szavazólapot.) Ziccer helyzetet teremtve ezzel a Fidesznek. Nem is kell másra építeni a kampányukat, mint arra, hogy ha más kerül kormányra elfogadja a kvótát.
  Gyurcsány egy akkora barom! Az érvénytelen referendum után azonnal rázendített: “Az Orbán rezsim megbukott!”

  • Anonymous visszatér szerint:

   A narancsos rezsim 2018-ban nem hogy választásokat nem fog nyerni, de már nem is lesz hatalmon. Az a baj hogy sok fidesz mániás a fidesz fanatikusságától nem látja a valóságot. Majd 2018-ban verifikálunk hogy kinek lett igaza nekem vagy neked!

  • M szerint:

   A narancs gyűlölet, már gyurcsányt is alulmúlja.
   Az emberek gyűlöletből bárkire szavaznak, a narancs 15-20% kevés lesz.

 2. Erzsi szerint:

  Gyurcsány, – Orbán. Teljesen mindegy.

 3. "Szélsőjobb" :D szerint:

  Nézd Admin.
  Orbánnak (sajnos) nagyon erős a tábora. Ennek fenntartásához pedig egy végletekig lebutított tömeg kell

  Nehéz az olyan embereknek elhozni a szabadságot, akik szeretik a láncaikat.
  Márpedig a jelen helyzet ezt mutatja.

  • Anonymous visszatér szerint:

   Ha megvonnák az EU-s támogatásokat akkor orbán narancsos rezsimjenek heteken belül vége lenne. Az emberek pedig nem azért vannak csöndben mert szeretik a láncaikat hanem mert meg vannak félemlítve. Az meg hogy orbánéknak nagy a szavazótáboruk az semmi több mint egy üres fideszes propaganda.

   • vitorla123 szerint:

    Nem így gondolom!Az emberek félnek a változásoktól!Igazuk is van!Ugyanis egy változás,egy anticionista változás az elején súlyos gondok elé állítja a lakosságot.politikaigazdaságtani okokból,és gazdaságelméleti okokból minden változás gazdasági visszaeséssel indulna.A nép ezért fogadta el a rendszerváltást.Majd lesz nyugati életnívó a következménye ként.Már most világos,hogy se Orbán,se más magasabb életnívót Magyarországon ebben a rendszer struktúrában nem tud biztosítani.Már a fiatalság jó nagy százaléka el is költözött Magyarországról.Nyilvánvaló,hogy változtatni kell Kádári irányba.Már az óriási változás lesz,ha a hazai termékeket,hazai piacin el lehet adni.Mégpedig úgy,hogy a harácsolást és a harácsolókat korlátok közzé kell szorítani.

  • joz szerint:

   Hagyjuk már azt a “szabadságot”! Mi a szabadság??? Mindenkinek más! A homokszekszuálisnak az, hogy segriszálva vonulhat az Andrásy úton. A pitbull tartónak az, hogy széttépetheti a kutyájával a másik kutyát. A bankárnak az, hogy megcsinálhat egy “deviza alapú” hitelkonstrukciót. A multicégek tulajdonosainak az, hogy minimálbéren dolgoztathat. A cigánynak az, hogy bűntetlenűl azt csinál amit akar és a segélyt úgy is megkapja. A politikusnak az, hogy következmények nélkül mondhat és tehet ostobaságokat. Az újságírónak az, hogy a valóságtól függetlenül manipulálhatja a közvéleményt. És így tovább!
   Nekem mit jelent a szabadság? Ha ezt a sok élősködőt mind seggbe rughatnám!

 4. Totóka szerint:

  Én arra lenék kiváncsi,hogy ki a Fidesz alternatívája ki az akire nyugodt szívvel lehetne szavazni.Nem Soros bérenc!!

  • szigony szerint:

   A kérdés feltevése IS állásfoglalás, mégpedig igazán egyértelműen, úgy fineszes módon, mint a törvényeink 2010 óta !

   Amennyiben a regnálók által kikényszerített politikai környezetet nem találja valaki elfogadhatónak, akkor ‘ csak ‘ a hasonló eszközzel való ellenlépés vezethet sikerre ellenük.

   Nevezetesen nem a mindenkivel szembeni morfondírozás, hanem csak a regnálókkal szembeni kiállás, összefogva. Attól még a saját törekvéseink megvalósítása, illetve a mellette való kiállás nem sérül !!!

   De ha felaprózzuk egymást – ere van a legnagyobb késztetés a regnálók igyekezetében IS – erönk elvész a egymás elleni harcban, ahelyett, hogy erősítenénk egymást egy igazi ellenség ellen !

   Azok a magukat Grál lovagnak feltüntető ‘ hittérítők ‘ akik mindent kifogásolnak a regnálók ellen fellépők törekvéseiben – rendesen elbizonytalanítva mintegy négy millió szavazót (!) – csak a regnálókat erősítik, mégpedig ‘ ingyen-dalolva ‘ !

   A jelen közélet kedvező irányba való megváltoztatása legelőszőr a jelen közélet megváltoztatásával érhető el….. csak ! Ehhez pedig saját fegyvereit kell használni, akkor lehet csak (!) sikeres a törekvés ! Egyéb handabandázás csak szócséplésként realizálódik a fejekben !

   • Sub Zero szerint:

    Szigony nagyon pontosan tudja, hogy szerinte hová kéne szúrni. Azt is tudja, ha 4 millió szigony egy irányba szúr az odabök. Aztán, hogy utána mi lesz? Pedig igazából erre irányult a kérdés.

 5. Pozsony 907 szerint:

  Mind màsok lennènk politikusként, nyitott pénztárak előtt, ugye komàim?:)) Na csak őszintén, kezeket a szìvekre!:))

 6. Istvan szerint:

  Az a félő ebben az egészben,hogy a Kádári politika felé való visszatérés esetén a Nyugat ugyanúgy karanténba zárná a végletesen legyengült Mo.-t,mint a még erős gazdaságú szocializmus idején!!A Nyugat sem riad vissza attól,hogy véglegesen,és végletesen tönkretegye Mo.-t,ha éppen szabadulni akarna az az EU-s,és USA-NATO rabságból!Nem ismernek olyat,mint humanizmus,szabad akarat érvényesítése,önálló fejlődés!
  Most,legfeljebb azért lamentál a SÜdeutsche Zeitung,mert nem akar Orbántól szabadulni,hiszen amit csinál,az csak szinészkedés,szintúgy az EU(azaz Németország )részéről!)
  Ezért nem is áll fel egy alternatíva a mostani hatalom,és ellenzéke ellen,mert csak nézzük meg,hogy mi történt a rendszerváltáskor,hogyan büntettek bennünket,pedig mi voltunk a szocializmus lelkes árulói,aztán azt is meg kell nézni,hogy mi lett a sorsa a gyarmati uralom alól szabadulni akaró afrikai országoknak!
  Ne legyenek illúzióink!Ugyanolyan gyarmat vagyunk,mint ők most!!

  • vitorla123 szerint:

   Mintha változna a helyzet egy kicsit!Észak-Koreával sem tudnak mit csinálni.Ha Erdély kikiáltja a függetlenségét nagy valószínűséggel azzal sem.Mintha az USA meggyengült volna.Ne mi próbáljuk ki,próbálja ki más,de a puskaport szárítani kell!

 7. zls-179 szerint:

  Embernek születni kell,politikusnak úgyszintén:A legnagyobb cél e földi létben pedig embernek lenni mindig minden körülményben, nem pedig aktuális szélkakasnak, mert nem szabad elfelejteni hogy az emberek folyamatosan változtatják a véleményüket!
  Egyébként ma pozícióban lévő politikai erő ne hivatkozzon a NÉPSZAVAZÁSRA, mikor annak idején a legelső dolguk volt a NÉP szót kivenni mindenből, amibe az azelőtt szerepelt!Menjenek a sunyi picsába mindannyian!!!

 8. Erzsi szerint:

  Igenis jogos kérdés, ha nem Orbánra akar szavazni a nép, akkor kire ? Ki az aki valóban felszámolja a korrupciót, a mutyizást, aki visszaadja a polgár becsületét, aki megteremti a valódi és ember központú jogalkotást és annak alkalmazását, aki nem a lunpeneket támogatja a közpénzéből, hanem a dolgozókat és dolgozni akarókat, aki nem egy párt érdekét tekinti elsödlegesnek, hanem a nép érdekeit, aki védi az országot és nem egy másik világnak dolgozik, stb. Mert csak azért elmenni szavazni, hogy Orbán bukásával a többi csaló politikus legyen újra hatalmon, annak semmi értelme, mert cseberből vödörbe kerülnénk.
  Nos a kérdés kire lehetne szavazni.?

  • POZSONY. 907 szerint:

   A sok rossz közül, most van a legjobb a magyaroknak, s rajtunk múlik Orosz segítséggel lesz e jobb is.

   • Sub Zero szerint:

    Ez így igaz!

   • M szerint:

    Sikeres kijózanodást! Csökkent szellemi képességűeknek Candide-ja és Pancross mestere, a létező világok legjobbika.
    Az agymosottság mélységét jelzi, mikor már nem is próbálnak meg felfogni és nem is veszik észre, hogy nem gondolkodnak, hanem a betáplált közhelyeket szajkózzák.
    Fel sem merül a kérdés bennük, hogy önmaguk, érdekeik ellen aggitálnak, igaz el sem tudják mát magukat helyezni a világban, elvesztek a virtuális hazug propaganda cunamiban.

   • Erzsi szerint:

    A kérdés továbbra is az: kire lehet szavazni, aki jobb, mint az eddigiek ?

   • akárki szerint:

    pozsonynak.: a mostani rabló politikusaink stb, nélkül,

 9. János szerint:

  Összefoglalva: A rendszerváltók taszították évszázadokra kilátástalan gyarmati állapotok közé Magyarországot! A szabadságot felcserélték a rabszolgaságra! nem a nép a bűnös, hanem az akkori felső vezetés, Német Miklós és haramia társai! Nincs kiút, nem is érdemes próbálkozni. Ha véletlenül egy valódi vezető kerülne az ország élére, azt azonnal likvidálnák a napnyugati narkós disznók! Vagy megvennék kilóra, mint Vona Gábort!

  • POZSONY. 907 szerint:

   Bizony így van, úszni kell az árral. Más világ van, s ez már nem is lesz olyan mint régen.

  • Sub Zero szerint:

   Az egyik, korábbi függőséget cserélték fel egy másik függőségre. Igazi szabadságról egyik esetben sem beszélhetünk. A többivel egyetértek.

   • Havasi Gáspár szerint:

    A két függőség között nagy a különbség. A korábbi egy függőség volt, amely már akkor is függött a második függőségtől. De ezt a másodikat úgy hívják, hogy gyarmati függőség. Megszűnéséhez pedig nem lesz annyi elegendő mind az elsőhöz. Ráadásul az első akadályozta a gyarmatosítást, a második pedig létrehozta. A függőségek 1000 óta folyamatosan alakultak és változtak. De a végső döféseket igazából a Deák-féle kiegyezés és legvégül Trianon hozták meg. A többi már csak hab a tortán.

 10. Totóka szerint:

  Nagyon tanulságosak a válaszok,bár senki nem tudja ki mondani,hogy jelenleg van e alternatíva.A Kádári működő és létező jó lét termelés nélkül nem jön vissza.Ami pozitív a jelenlegi Döbrögi politikában a munka értékű társadalom,ill.a jövedelem és profit Magyar kézbe tartása és visszaforgatása.Keleti piacok visszaszerzése és jó kapcsolatok a Nagy Testvérrel(oda tudunk eladni)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.