Mihaszna banda

TEK – fegyverrel parádézó titkosügynökök Orbán magánhadserege

Tisztázzuk: mint minden, így a magyar rendőrség állományában is szükség van egy különlegesen kiképzett és felszerelt – ha tetszik speciális – egységre, amely egyedi problémák (terrorakció, túszejtés, fegyveres bűnöző elfogása) megoldására alkalmazható. Amennyiben szakmailag valóban indokolt, hát legyen nekik a nyuszibuszként elhíresült páncélozott csapatszállító járművük – lásd még BTR-80-as. Legyen legújabb német gépkarabélyuk, mesterlövész puskájuk, fekete maszkjuk és marcona tekintetük.

Európa első ilyen egységét épp a müncheni olimpián történt túszejtés rendőrségi félrekezelése után hozták létre a németek GSG-9 néven. E kommandó 3 egységből áll: a GSG-9/1 városi harcászatra és terrorelhárításra kiképzett 100 fős alakult. A 9/2 tengeri terrorelhárító különítmény 100 emberrel, a 9/3-as pedig 50 rendőr légideszant kiképzéssel. (Rajtuk kívül tartalékként rendelkezésre áll még egy katonai helikopter-pilóta osztag is.)
Mi hiányzik a felsorolásból?
Túl azon, hogy a GSG-9-et nem Merkel valamelyik puszipajtása vezeti.
A világ vezető rendőrségi különleges egységei nem rendelkeznek titkosszolgálati jogosítványokkal.
Akik ökölként működnek, nem játszák az agyukat. Ugyanis a hírszerzés, az információk begyűjtése és értékelése egy másik szakma.
Ehhez képest a kedves vezető saját homokozót épített kedvenc testőrének. Adott neki ajándékba sok-sok fegyvert, páncélautót, fekete mellényt és kámzsát, meg titkosszolgálati jogosítványokat.
Nem is akármilyeneket. A polgári titkosszolgálatokat – belföldi elhárítás (Alkotmányvédelmi Hivatal), külföldi hírszerzés (Információs Hivatal), technikai apparátus (szakszolgálat) – a parlament nemzetbiztonsági bizottsága számon kérheti, rapportra hívhatja, bármelyik anyagába belenézhet. Gyakorolhatja ellenőrző funkcióját. Vajon a TEK-re is igaz mindez? Persze, hogy nem.
Orbán személyes kommandó/titkosszolgálatának működésébe senki nem láthat bele kívülről.
Illetve mégis. Hisz nem restek megmutatni, mennyire hatékonyan, szervezetten és felkészülten működik a magyar terrorelhárítás. Bármikor képesek elfogni – némi tévelygés után – félhülye, betojt gyereket, harminc kocsival, plusz ugye a páncélautók. Meg persze azonnal bevethetők, ha gyógyszerét bevenni elfelejtő, pszichotikusokra hívják ki őket. Vagy éjszaka kell rárúgni alvókra az ajtót – már ha megtalálják a jó házszámot. Nem mindig sikerül ám. De arra is kiválóan alkalmasak, ha műtét után, hordágyhoz bilincselt lövöldözőt kell három tucat fegyveressel átvinni egyik kórházból a másikba.
A jelek szerint arra azonban nem alkalmasak, hogy valóban veszélyes helyzetben támogatást nyújtsanak a rendőrségnek. A babért remekül le tudják aratni, miután a rendőrség elvégezte a felderítést, sőt, nem egyszer az elfogást is.
Számos – jogos – kritika a rendőrségi bevetés-irányítást a bőnyi tragédiát követően: egy évtizedek óta ismert, paramilitáris csoportokat szervező emberhez, aki legálisan is(!) tartott fegyvert, miért nem a TEK kemény legényeit vezényelték ki azonnal? A Fidesz reakciója: az ellenzék korábban kritizálta a TEK életre hívását, most pedig kevesli a bevetések számát – vagyis minden kritika önellentmondásba fulladt, tehát nem kell vele foglalkozni. (Mintha bármilyen kritikával foglalkoznának.)
Segítünk. Újra: szükség van rendőri speciális egységre, főleg ilyen esetekben. Fegyverrel pózoló, kommandós titkosügynökökre nincs, főleg olyanokra, akiket Orbán személyes testőre vezet. Egy ilyen szervezetnek az államhoz, végső soron pedig az állampolgárokhoz kell lojálisnak lennie – nem pedig egy autokrata vezetőhöz, aki
minden kontroll nélkül vetheti be magánhadseregét.
(b1)
Bal-Rad komm: Nyilvánvaló, hogy a TEK inkább egy terrorszevezet, semmint rendőri egység! Döbrögi és családja személyes védelméért felelős, a lakosság megfélemlítését szolgáló mihaszna fegyveres bandérium, amely törvények fölött áll!
Legfőbb feladatuk a Legfőbb Terrorista személyi védelme! Mint végső garancia a menekülésre!
De hasonló célokat szolgál a Kövér-bandérium, és a Mekkmester biztonságát őrző martalócbrigád is!
Nyilvánvaló, hogy a döbrögista horda vezérpotentátjai rettegnek! Saját maguk megnyugtatására szerveznek különféle közpénzekből apanázsolt, kétes hírű, dologkerülő egyedekből toborzott zsoldosbandákat!
Nagy pénzekért megvásárolva MAGUKNAK a hamis biztonságérzetet!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Mihaszna banda bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. turzó istván szerint:

    És tessék mondani … – az ‘Inkal Security” az hol van, az utóbbi időkben nem hallani róluk, azok biztosan … !!! … és ha jól tudom a kormányfő ‘tesvírjei’ által fönntartott szervezet, így aztán ha baj történne – kimenekíthetnék még Izraelbe is !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.