Vajda! Az idén is kétszázan fagynak meg?

Magyarországon évente többen halnak meg kihűlésben, mint ahányan terrorizmus miatt egész Európában.

Képtalálat a következőre: „Fagyhalál-kép”

A Magyar Szociális Fórum összesíti a kihűléses haláleseteket, a szám 100 és 250 között alakul minden évben. A közhiedelemmel ellentétben a legtöbben nem is az utcán fagynak meg, hanem otthon, a saját fűtetlen lakásaikban.

2011-ben például 230-an fagytak meg, ebből 43 eset történt az utcán, 132 ember pedig a lakásában hűlt ki. 55-en a kórházban szállítás közben vagy a kórházban vesztették életüket.
A tényleges szám ennél is magasabb lehet. Mivel a halál oka sokszor nem kizárólag a kihűlés, hanem egy másik, ezzel gyakran összefüggő betegség, például tüdőgyulladás, így nehéz megállapítani, hogy az illető pontosan miben halt meg.
Kétszáz teljes értelmetlen halál – ami nem végzetszerű, ami elkerülhető lett volna.
Másfél éve hisztiznek Döbrögiék, hogy meg kell védeniük a magyar kultúrát, a magyar civilizációt. De civilizáltnak mondhatja-e magát az a társadalom, amelyik hagyja a saját tagjait éhen halni, vagy megfagyni?
Azt az átkozott alkotmánymódosítást, amit most terveznek meglépni, nyugodtan megcsinálhatták volna fél éve, vagy egy éve is. Nulla forintért. Nem kellett volna hozzá 15 milliárdot elszórni népszavaztatás ürügyén. Meg az üresen kongó futballstadionok! Várépítés, olimpiai pályázat meg vizes VB. Százmilliárdok elpocsékolása-ellopása!
Lélekölően nyomasztó egy olyan országban élni, ahol az ember minden nap azzal a tudattal ébred, hogy elég egy betegség, egy váratlan kirúgás, egy lerokkanás, egy rossz válás, és hirtelen ott találhatja magát, ahol semmi segítség, sőt kifejezetten a megaláztatás jut osztályrészül.
Nem! Persze hogy nem állíthatjuk azt, hogy a’ zeemúútthétévbe vált ilyenné ez az ország! De azt igen, hogy a mai uralkodók azzal az ígérettel nyerték meg a választást, hogy ők majd jobban fognak csinálni mindent.
Ehelyett megcsinálták az elmúlt negyedszázad legkorruptabb és legembertelenebb rendszerét. Amely még a magyar történelemben is párját ritkítóan durva! Ahol a csúcson ülő pár ezer kiváltságos szétlopja a közvagyon javát, a hozzájuk dorgölőző pár százezer megkapja a földet, trafikot és az állami állásokat, a többi pedig boldoguljon, ahogy tud.
A legalul lévők pedig a konkrét éhhalál, fagyhalál és döghalál szélén tengetik a mindennapjaikat. Hogy aztán egy napon rideg statisztikai adatként végezzék. A halál oka: hypothermia, végtagok elfagyása. Plusz egy strigula.
Döbrögisztán, 2016. Közelít a tél…

Képtalálat a következőre: „Fagyhalál-kép”

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vajda! Az idén is kétszázan fagynak meg? bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Istvan szerint:

    “…boldoguljon,ahogy tud…”?
    Ez nem igaz!!Ha látják,hogy boldogulnál,még azt is megnehezítik,nehogy véletlenül sikerüljön!!

  2. zls-179 szerint:

    Semmi sem örök, csak a változás, és az elmúlás!Az elmúlás pedig viszi magával a kiválasztottakat IS, akik ideig óráig, érzik magukat valakinek!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.