Donbassz

Marina.aki hegedűművész-Németországból látogatott el Avgyejevkába. A városban a legnagyobb megdöbbenésére két világot látott.

Járt az ukránok megszállta városrészben. Ahol az iskolában a gyerekek örömmel hallgatták a muzsikát, föl is álltak tisztelettudóan az ukrán himnusz hallatán-de nem énekelték. “Ismerjük, de nálunk nem szokás játszani és énekelni”!-mondták a gyerekek.
Az ugyancsak ukrán térfélen lévő idősotthon lakói sem “ugrottak” a zenére. “Orosz dalokat, orosz népdalokat akarunk hallani. Oroszok vagyunk”-reklamálták az öregek.
Robert Ivanovics aztán kimondta: “Ukrajna Oroszország része! Mindig is az volt a történelem során.”
Az egymással szemben állók véleménye is ezt tükrözi. A népköztársaságiak véleménye: a szülőföldünket védelmezzük. A “Butovka” bányaüzem kijevi 72. dandárja szerint viszont ők csak csavargók módjára tanyáznak itt Avgyejevkában.

Pedig-bár nem a 72-esek, hanem a latortüzérség-Avgyejevkán túlról ismét kitett magáért. Mára virradóan a célterületeit közel háromszáz gránáttal “örvendeztette” meg. Egyik áldozatuk éppen Szpartak. Amelynek lakóihoz tegnap érkezett a kormány élelmiszersegélye. “Se gáz, se víz, se villany”-panaszkodnak a helyiek, akik közül csak nagyon kevesen maradtak már Szpartakban.

Nem jártak jobban a célterület többi “szokásos” településén sem a lakók. Az éjszaka nyolc súlyosan sebesült civilt szállítottak kórházba. Gorlovkától-Szahankáig.
Hanem ki tudja hová fordul a világ Maradék-Ukrajnában? Amelynek alattvalói csak szédelegnek uraik és parancsolóik vagyonbevallásának láttán. Elemzők szerint rosszullétük még csak fokoződni fog a közeljövőben, bár már 87 százalékuk egyenesen rosszul van az elittől és annak rongyrázásától. Kezd elegük lenni a majdanból.

ra

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. TERMIN8ATOR szerint:

    Hát ha a meggyőződésük az, hogy Ukrajna Oroszország része, már 300 éve, amit nem is vitatok , szerintem akkor igazán itt lenne az ideje, hogy tegyenek is érte valamit, ÍGY,vagy ÚGY ! És szerintem ezt a “TEGYENEK IS ÉRTE valamit ÍGY vagy ÚGY” vonatkozik a megszált területen élőkre éppen úgy mint a Donbasziak, Luganszkiak -ra , ne csak számolják a belövéseket, sebesülteket,illetve a meggyilkotakat. Már megbocsássanak a nyesességemért !

  2. zls-179 szerint:

    Ha kezd elegük lenni, akkor fejezzék be a FEHÉR BIRKA életmódot!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.