Szláv testvériség 2016-Славянское братство 2016

Berzenkedik a NATO a holnap Belgrád közelében kezdődő “Szláv testvériség 2016-Славянское братство 2016” elnevezésű mini hadgyakorlat miatt.

szlav

Amin a szerb és a fehérorosz katonák mellett az orosz légierő különleges egységének mintegy 212 katonája vesz részt. Az oroszok emellett három páncélozott járművet, egy pilóta nélküli repülőgépet és négy quadot is Szerbiába szállítanak a gyakorlat idejére.
Az orosz légideszantosok hozták magukkal a saját zenekarukat is. Amíg a katonák gyakorlatoznak, a banda  Nis és Pancsova civiljeit szórakoztatja.
A műveletek Szerbia november harmadikától kilencedikéig tartanak a Szerbia északkeleti részén fekvő “Orešac” gyakorlóterén, Délkelet-Szerbia “Pasulyanske Livadia” gyakorlóterének “Kovin” és “Batajnica” nevű repülőterein, valamint Belgrád néhány külvárosában.
A három ország katonái terrorelhárítási gyakorlatokban vesznek részt, valamint egy esetleges nagy erejű légitámadás elhárítását gyakorolják – közölte a szerb hadsereg.
A dolog miatt morgolódik a NATO-latorszövetség, amely Szerbiát már-már zsebben érzi, hiszen az ország részese a NATO Partnerség a békéért programjának.
Szerbia vezetői többször is hangsúlyozták, hogy Belgrád katonailag semleges akar maradni, azaz sem a keleti, sem a nyugati katonai tömbhöz nem akar csatlakozni. Az uniós tagjelölt Szerbiát ugyanakkor történelmi, vallási és kulturális kapcsolatok fűzik Oroszországhoz és Belorussziához.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szláv testvériség 2016-Славянское братство 2016 bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. .... szerint:

    Szerbiát már nem szerbek vezetik, így testvéri összefogásról szó sincs.

    • Pozsony 907 szerint:

      Hamarosan koszovót is a szerbek fogják irányítani, majd csak figyelj barátom!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.