Szóljatok harangok

A jövő elkezdődött: Imalánc és dicsőítő költemény Orbán Viktorért

o

Épp itt az ideje, hogy az 1956-os (ellen B-R)forradalom leverésének 60. évfordulójához közelítve nemzetünk legszebb hagyományit felelevenítve ismét a személyi kultusz áldásait kezdjük habzsolni. Sándor Kingának a nemzetvezetőhöz írt költeménye csak bevezető volt ahhoz a felhíváshoz képest, melyet a Szlovákiában ügyködő György Ferenc plébános tett közzé a közösségi médiában.

Azóta Kühár Ede bencés rendi szerzetes fohásza a magyar miniszterelnökért futótűzként terjed, és a mantrázók reményei szerint az imalánc segítségével Orbán Viktor legyőzheti a brüsszeli nemzetvesztőket. Hiába, ha egy kicsit nem figyelünk oda, mindjárt megszületik a legkézenfekvőbb megoldás arra, hogyan győzhetjük le hadsereg és működő gazdaság nélkül a fenekedő Európai Uniót, melynek nem csak részei, de haszonélvezői is vagyunk.
Csak az íze kedvéért idézzünk mindjárt az elején Sándor Kinga: Vezesd nemzeted című költeményéből:
De áll a gáton, mert ő igaz magyar,
Ő az, ki nemzetének Kánaánt akar.
Százezrek mozdulnak mellé állva,
Egyetlen, kérő, halk, hívó szavára.
Miután kellően átszellemültünk a magyar költészet Fásy Ádámjának soraitól, szenteljünk néhány szót arra, hogyan vezetett a 2010-es fülkeforradalomtól a nemzeti együttműködés rendszerén és a Békemenetek mámoros bandukolásán és a felcsúti kisvasúton át nemzetünk kacskaringós útja odáig, hogy papok és követőik ráolvasással próbálják segíteni a magyarok vezérét nemes harcában.
A tudatos elbutítás politikájának csimborasszója ugyanis épp akkor jelent meg a magyar közélet egén, amikor Orbán Viktornak tényleg szüksége van dicsőítő fűzfapoéták és álszent papok imaláncára. Politikája kiüresedett, a migrációs krízisre hivatkozva egyre reménytelenebb harcot folytat az Európai Unióval, vagyis részben önmagával. Kövér László szavaival szólva Orbán Viktor küzd Brüsszel ellen, mint malac a jégen, ám ennek a csúszkálásnak csupán annyi eredménye van, hogy kevesebbet beszélnek otthon a korrupcióról, a krízisben lévő egészségügyről, az elvándorló fiatalokról. A nép (a szó szoros értelemben) egyszerű fiai érzik határainkon innen és túl, hogy a miniszterelnökből kezd kifogyni a szufla, hogy október 23-i ünnepi beszéde is rekedtes kiabálássá fajult annak következtében, hogy sokan nem foglalják imába a nevét, sőt…
A Sándor Kingák és György Ferencek feltűnése épp annak a jele, hogy a vezért vallásos áhítattal imádó tömegek már nem csak arra hajlandók, hogy lenyomják a sípoló elégedetlenkedők torkán a fütyülőjüket, hanem, hogy szellemi és fizikai védelmük alá vonják szeretett miniszterelnöküket. Ahogy Sándor Kinga fogalmazta meg nagyon érzékletesen költeményében:
Ő az, ki, védi, óvja, elszakadt nemzetét,
És mozdulnak érte mind, egy emberként.
Milliók harsogják, pajzsként állva eléje,
Eddig és ne tovább, magyarok ellensége.
Szóval, ez az a szint, amelyhez elérve az ember nem igazán tudja eldönteni, hogy sírjon vagy nevessen. Mert Sándor Kingán Kühár Ede bencés szerzetes imája is túltesz. A tisztesség és a lelki felemelkedés kedvéért idézzünk tőle is néhány veretes sort tőle is: „Az Úr legyen előtted, hogy a jó utat mutassa néked! Az Úr legyen melletted, hogy téged karjába zárjon és megvédjen a veszedelmektől! Az Úr legyen mögötted, hogy megvédjen a gonosz cselvetésétől” –szól az ima első néhány gondolata.
Hogy sokan gondolják úgy, ezeknek a soroknak a mantrázása valóban segítheti Orbán Viktor harcát a gaz nyugati hatalmak ellen, arra jó példa a pozsonyi Újszó által idézett ipolysági Varga László nyilatkozata: „Orbán Viktor különleges politikus, és azért van sok ellensége, mert a keresztény Európát védi a liberálisokkal, a szabadkőművesekkel és az unióval szemben. Szüksége van az imáinkra, hogy az Úr adjon neki erőt a valódi értékekért vívott harchoz” A jó öreg összeesküvés-elméletek ezúttal is mozgásba hozzák az imaláncot.
Erre mondja azt a művelt dakota: „A határokon átnyúló hülyeség akkor a legveszélyesebb, amikor hittérítők terjesztik az indiánok között.”
(szeka)
Bal-Rad komm: “…hogyan győzhetjük le hadsereg és működő gazdaság nélkül a fenekedő Európai Uniót, melynek nem csak részei, de haszonélvezői (?) is vagyunk.
-HASZONÉLVEZŐI? Ez valami Döbrögi-szónoklatból való idézet? Mert hát ezt Döbrögink nyugodtan állíthatja, hogy Ő HASZONÉLVEZÉJE az EU-na! Amely “ellen” elszántan harcol!
A Döbrögi-fanok lelkesedése persze korántsem újkeletű! Nem tegnap, nem tegnapelőtt keletkezett. Hergelik egymást már jó ideje. Azt nem állíthatjuk persze hogy országunk szellemi nagyjai ők, (sőt…!) de hát igen sokan vannak. Zömmel-Kövért idézve-“nyuggerek”! Aminek hallatán az említettek kórusban jajongtak sértődöttségükben. Jó!-persze tudjuk: “A” Kövér az nem “A” Szent Ember!
Az imalánc igen hosszú. A dicsőítés fórumai pedig igen széles kört lefednek. Főként a nyugdíjasklubok dalárdáiban edződött “indiánok” hintik nagy előszeretettel az igét és az imát! Mint ahogyan a célközönség is nagyjából belőlük tevődik össze.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szóljatok harangok bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. vitorla123 szerint:

    Röviden:UNDORÍTÓ!

  2. Sertés szerint:

  3. Botond szerint:

    Felsőbb utasításra indított agymenés az egész. Amúgy Kühár Ede bencés szerzetes már 2013-ben megtért a túlvilágra … ő mostanában nem írt semilyen, a getrát, vagy más férget dicsőítő imát … Nyugodan lehet rá hivatkozni, elvégre Kühár már nem tud cáfolni

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.