Katasztrofális bohóckodás

Tagadja orosz kapcsolatait a Magyar Nemzeti Arcvonal vezetője

gyk

Komolytalannak tartja azokat az értesüléseket a rendőrgyilkossággal gyanúsított Győrkös István, hogy orosz titkosszolgálati kapcsolatai lettek volna – nyilatkozta a PestiSrácok.hu-nak a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő férfi ügyvédje. Léhner György portálunknak azt is elmondta, hogy a Magyar Nemzeti Arcvonal vezetője sajnálja a történteket és a jövő héten részletes vallomást kíván tenni.

Győrkös István komolytalannak tartja azokat a felvetéseket, miszerint neki vagy szervezetének, a Magyar Nemzeti Arcvonalnak bármilyen köze lenne az orosz titkosszolgálatokhoz – nyilatkozta a PestiSrácok.hu-nak a rendőrgyilkossággal gyanúsított férfi ügyvédje. Emlékezetes, Győrkös István az, akinél egy héttel ezelőtt házkutatást tartott volna a Nemzeti Nyomozó Iroda. Amikor a nyomozók megjelentek, a 76 éves férfi egy gépkarabéllyal tüzet nyitott rájuk, egy 46 éves rendőr a tűzpárbajban meghalt. A férfit a támadás után elfogták, jelenleg pedig, mivel a tűzharcban ő is megsérült, a tököli rabkórházban őrzik. A vele kapcsolatos orosz szálról az Index.hu írt elsőként. A portál úgy tudja, hogy az orosz katonai hírszerzés, a GRU (Glavnoje Razvedivatyelnoje Upravlenyije) emberei kapcsolatban álltak a Győrkös István vezette Magyar Nemzeti Arcvonallal, az MNA-val. Győrkösék airsoftos gyakorlatozásaiban orosz diplomaták is részt vettek, erről pedig a hazai titkosszolgálatok és a katonai elhárítás is tudott.
NEM TALÁLKOZOTT OROSZ DIPLOMATÁKKAL
Győrkös utóbbival kapcsolatban ügyvédjének azt mondta, hogy ezeken a gyakorlatozásokon bárki megjelenhetett, de tudomásuk szerint orosz diplomaták ebben nem vettek részt. Ennek ellenére portálunknak Molnár Zsolt, a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke néhány napja úgy nyilatkozott, hogy a következő bizottsági ülésen vizsgálni fogják Győrkös és az orosz titkosszolgálatok kapcsolatát. Molnár azt is elmondta, hogy utána fognak annak is járni, hogy a fegyverbeszerzésben az MNA vezetője kapott-e bármilyen segítséget külföldi titkosszolgálatoktól, vagy szervezett bűnözői köröktől. Léhner György mindezek mellett még hangsúlyozta, hogy védence fenntartja korábban tett vallomását, miszerint véletlenül lőtt, illetve már akkor jegyzőkönyvbe mondta az ügyészeknek, hogy sajnálja, ami történt.
RÉSZLETES VALLOMÁST TESZ
Az ügyvéd hozzátette, hogy Győrkös arra készül, hogy valamikor a jövő hét elején részletes vallomást fog tenni. A védő arra a kérdésünkre, hogy az MNA a sajtóhírek szerint több szálon is kapcsolódott a Jobbikhoz, úgy válaszolt, hogy politikáról egyáltalán nem beszélt ügyfelével. Ismert a PestiSrácok.hu megírta, hogy A Magyar Nemzeti Arcvonal, az MNA egyébként rendszeresen tart megemlékezéseket a Becsület Napján a Betyársereggel. Mindez azért érdekes, mert a neonáci MNA azzal a Betyársereggel működik együtt, amelynek vezetője Tyirityán Zsolt – aki korábban a Magyar Nemzeti Arcvonal aktivistája is volt – Vona Gábor Jobbik-elnök személyes jó barátja. A Jobbik pártalapítványa ráadásul azt a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalmat (HVIM) támogatja, amely közös túrán vett részt a Magyar Nemzeti Arcvonallal.
(pestisracok)
Bal-Rad komm: Lassan eljutunk odáig, hogy a bőnyi sajnálatos eseményt tragibohózattá kell minősíteni.
Egyszerűen elképzelhetetlen, hogy egy ellenségesnek minősített nagyhatalom aktív ténykedését vélik meglátni egy szorosan megfigyelt hazai-olyan amilyen-szerveződés mögött. A titkosszolgálatokra meg ugye az a jellemző, hogy egy ellenséges országban látványoskodnak! Mint pl. a GRU, vagy orosz diplomaták.
A nyári kiskunhalasi ügyészségi lövöldözés kapcsán a lövöldöző anyja mondta el, hogy a határ túloldalán már tízezer forintért lehet vásárolni Kalasnyikov géppisztolyt, egy teljes lőszerjavadalommal. A csodaGYODA-n valahogy magukat átküzdő migráncsokat nem egy esetben Győr környékén kapcsolják le! Pedig azoknak vajmi kevés helyismeretük lehet. De valamivel több a határ két oldalán élőknek. Akik között akadhat egy-két ügyes “üzletember”! A román-ukrán határszakaszról nem is beszélve.
Ha valaki Döbrögisztánban katonai lőfegyvert akar vásárolni-gond nélkül megteheti. Ahhoz nincs szükség a GRU-ra. Végképp nem orosz diplomatákra. Akikkel meg rendezvényeken bárki összefuthat-beszélgethet.
Hogy a Győrkös István vezette MNA-részleg szimpatizált Oroszországgal, és bizonyos honi nemzetikommunista irányzatokkal, az már inkább föltűnő lehetett a hazai titkosszolgálatoknak, amelyek kétségbeesetten kutakodnak ellenség után. Fölöslegesen, mert bárhová néznek is, CSAK AZT TALÁLNAK!
Ez viszont nem az orosz titkosszolgálatok és diplomaták bűne!
Az pedig, hogy parlamenti bizottsági szinten IS foglalkoznak a dologgal-A TRAGÉDIA KIVIZSGÁLÁSA HELYETT!-az már több mint aggasztó!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Katasztrofális bohóckodás bejegyzéshez 16 hozzászólás

 1. Misa szerint:

  Érdekes, ha megnézzük a jobb és bal libsi párttokrácia és média vonyítását és megnézzük, az ok kreáló eseteket, az irány ugyanaz, a hatalom koncentráció, a nép terrorizáló szervek jogkörének növelése és minden nem libsi hang eltaposása.
  A regnáló hatalom célja, hatalmának fenntartása, erősítése ha ezt a posvány minden lakója hangos gágogással támogatja, azt jelenti, hogy a érdekük közös, a hatalom részesei, működtetésében érdekeltek.

  • vitorla123 szerint:

   Négy rendőr sérült meg,véletlenűl!Egy meghalt. Lehetetlen nem összefüggést látni.Nincs együttműködés a nemzeti kommunistákkal egyszerű okból!Györkösék elzárkóztak ettől.Ha lett volna nem kerülnek bajba.Ettől függetlenül jól gondolom,ideje szárítani a puskaport!

  • Hun szerint:

   +1. Remelem hogy az Orosz illetekesek is tisztan latjak most mar hogy milyen Magyar es Ruszofob kocsogok iranyitjak ezt az orszagot.

 2. Botond szerint:

  Azért ezen a szinten már illene legalább egy baromagyunak lennie a szerveknél, aki tudja, hogy 2009. óta nincs GRU … de nem először tapasztalhatjuk, hogy még ennyire se telik a bűnbandának. Innen kezdve komolytalan az egész cirkusz (az, hogy veszélyes is ennyit és ilyen formában hazudozni, nem hiszem, hogy képesek lennének felfogni – ahhoz legalább egy tyúk szellemi és erkölcsi szintjére kellene emelkedniük, ami – valljuk be – nem lenne nagy teljesítmény … másoknak).

  A nagy xarkavarás közepette egyetlen egy dologról nem esik szó … házkutatási parancs meglétéről, avagy inkább a nemlétéről … nem véletlenül kussolnak erről !
  Amennyiben nem volt házkutatási parancs – márpedig nem volt, ahogy hatósági
  tanút se látott arrafelé senki -, akkor a NNI behatolása törvénytelen / így miden
  következménye elsősorban a jogszerütlenséget elkövetőket, illetve az arra utasítót
  kell(ene) terhelnie. Györköst a jogos védelmi helyzet túlreagálásáért lehet nyakon vágni … bár nem ártana tisztázni, hogy ki lőtt elsőnek???

  • vitorla123 szerint:

   Nagyon úgy néz ki,hogy Györkös sebesülten használta a fegyverét.Azért fogott fegyvert mert olyat hítt,olyan tényt hitt,amit még a nyomozóhatóság nem tudott.Ilyen helyzetben ez számtalanszor előfordul. Erre alapozom,hogy összefüggés van valahogy a rendőrök ellen elkövetett merényletek között..Gyanítom,nem alaposan,hogy a Teréz körúti robbantó részt vett a kiképzésükön és önállósította magát.Ezért kellett volna az ügyvéd!Mindenképpen szakszerűtlen az intézkedés.

 3. Balázs szerint:

  Admin,
  Tudsz valamit kedvenc Ivánunkról?

  • Realista szerint:

   Pihenget valahol 🙂 De nemsokára tuti itt lesz új névvel, új hévvel. Mindig kihagy időnként egy kis időt. Fog jönni ha hiányzik valakinek ha nem.

 4. Pozsony 907 szerint:

  Nevetséges, ezzel az erővel bármelyikünknek lehetne kapcsolata, bármelyik ország , bármilyen fegyveres testületèvel!!! Az MNA mindig is nyitott volt, s még most is az!!!

 5. Istvan szerint:

  Azért itt is van zűr a fejekben!
  Ki hiszi el,hogy az együttműködő titkosszolgálatok,ha még oly rendszerváltás is volt, csak úgy,maguktól megszünnek?!Hogy a SzU megszünt,az egy dolog,meg az is,hogy a feléledt(?!,vagy meg sem szűnt!?) Kádári nosztalgia mennyire aktiválta a szunnyadó kapcsolatokat,látva az orosz politikai törekvéseket?!
  A másik,hogy pl. Thürmernél miért nincs kalasnyikos,vagy éppen nálam,miért éppen egy neonácinál található(arról nem beszélve,hogy vér és böcsület napja,meg mijjafrász!!,jahh,meg éleslövészet,amit nem a komcsik tartottak!)),meg miért is keverik össze a kommunistákat a fasisztákkal,meg egyéb rögmarhaságok!
  El kell,hogy mondjam,hogy nagyon balos létemre eszembe nem jutott volna soha Györkössel,vagy akár a legkisebb neonácival együttműködni,meg még szóba állni sem,illegálisan fegyvert tartani pedig végképp nem,pláne rendőri intézkedés ellen azt használni!!Ezért a Kádár-éra alatt kötél járt!
  Úgy látszik,hogy hasonszőrűek együttműködésébe egy kis hiba csúszott!Félreértették egymást,vagy egészen jól?!
  Lezsámolunk a terhessé vált bandával egy hosszúkések éjszakáján!?Akkor egy Reistag -gyújtogatás után majd jönnek a kommunisták?!
  De azok meg hun vannak?!

  • vitorla123 szerint:

   Majdnem biztos ,hogy valamit fére értettek,vagy rémeket láttak!Mind a kettő elő szokott fordúlni.

  • Pozsony 907 szerint:

   Csak simán átment a tőke keletre, 1.5 ève Putyin napi szinten tárgyalt izraellel, a többi körözöttes kenyér.:))

 6. szigony szerint:

  Látnivaló a mai hazai politikai tér fröcsög az orosz-ellenességtől, még akkor IS, ha bármilyen kis mértékben IS a kapcsolat velük szükséges, létező !

  Amint valamire, valakire rosszat akarnak mondani rögtön valami orosz kapcsolat, vagy hasonulást vélnek ‘ tudni ‘ (!) róluk ! A médiában rögtön bizonyosan megjelenik egy hasonlat, kapcsolat, támogatás minden nem a regnálókat erősítő jelenséggel kapcsolatban, még a magukat – ott kimagaslóan ! – nem kormánypárti demokratikus ellenzékinek mondott médiumokban IS !

 7. Szaszi szerint:

  Privát kopó Teréz körúti robbantás.Igazából ennyit mi is összehoztunk,nagy meglepik nincsenek benne,de a Homokkomáromi ház vételét,a népszavazás márciusi döntéshozatalához datálja,vagyis készültek rá,a nyomozati jelentések sok ezer oldalas bizonyítást tartalmaznak,míg a rendőrség halász sapkákat keresett.
  Egyébként semmi se úgy van,ahogy eddig kommunikálták.Csak azért írom,mert hosszú a cikk.
  http://privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?MN=Hirmix&AGM=EroszakosBuncselekmenyek&AN=kerdojelekrobbantas&LN=Hungarian

  • Fergeteg11 szerint:

   A Privátkopó érvelésének kulcseleme az a feltételezés, hogy a róka (P.L.) és a kamerákon látott személy nem ugyanaz. Érthető, hogy védik az elméletet.
   1. Ruházat
   A róka sejthette, hogy ki fogják elemezni a felvételeket, akármilyen ruha lesz rajta. A kalap jó eséllyel eleve azért volt a fején, hogy az arcát fentről ne lehessen felismerni, később pedig cipőt váltott. Ebből a szempontból a kezdetben feltűnőbb cipőnek nincs különösebb jelentősége, a kalap már önmagában elég, hogy néhányan emlékezzenek rá.
   2. Nyugodtság
   Ha már olyan messzire eljutott, minek izgult volna? A szerkezet megfelelőjét állítólag már kipróbálta, a beugró vastag, erős fala jó védelem, a fülében dugó, ha pedig a szerkezet nem robban, akkor mi van? Lelép ugyanúgy, mintha robbant volna, vagy ha nem bízik a nyomtisztaságban, de szeret kockáztatni, akkor odamegy a rendőrökhöz, és mielőtt még ellenőrzik, udvariasan közli velük, hogy az előbb véletlenül ottfelejtette a hátizsákját…
   3. Jeladó, jelvevő, hatótávolság
   Nem valószínű, hogy számított ilyen aprólékos nyomrögzítésre. Ő aligha volt olyan alapos, amikor kipróbálta a másik eszközt, mint az ezzel hivatásszerűen foglalkozó nyomrögzítők, és nyilván nem segítette a munkáját senki sem. A robbantásnál a biztos sikerre törekedett, mondjuk felezte a megkérdezett maximális hatótávolságot – vagyis mégsem volt profi, sem eszközeiben/módszereiben, sem ismereteiben.
   4. Arc, testmagasság
   Minden felvétel felülről, a testét torzítva készült. Ez indokolja az arc laposságát, az alak “kalácsképűségét”. Az alsó ajak vastagsága vagy vékonysága ilyen szögekből, ennyire rossz minőség mellett értelemszerűen nemigen állapítható meg. A testmagasságra hozott képek közül a másodikon látszik, hogy a viszonylag kistermetű nő mellett sétáló férfi az átlagosnál valószínűleg magasabb, és a róka is hasonló magasságú, a negyedik képen pedig az egyik embernél biztosan magasabb, mert csak a fejének egy része látszik. Az első képen a járókelő közelebb volt a kamerához, mint a róka, aki kissé meg is volt görnyedve, és a harmadiknál is bizonytalan, melyik a magasabb. Tehát alacsonyabb és hasonló magasságú emberek (a képeken többnyire férfiak) is voltak akkor a közelben, ami azért nem olyan meglepő egy kb. 180-185 cm környéki férfi esetében. A bolti kép a legérdekesebb. Az eladó ugyan hatalmasnak tűnik, de a mellette lévő pulton látszik a perspektíva torzítása. Ha ennek arányában csökkentem a nő méreteit, miközben eltolom a róka felé, már jelentősen kisebb lesz, mert a róka a kép jobb szélén van, ahol a legkisebbnek látszik. Ami a rendőröket illeti, alacsonyabbnak és magasabbnak egyaránt megvan a helye a csapatban, nincs abban semmi különös, ha az egyik jóval alacsonyabb a megbilincselt rókánál, vannak mellette nagyok is. Ha jól látom, nem is TEK-es.
   5. Helyiek véleménye
   A Privátkopó hoz ugyan néhány véleményt, amelyek arra utalnak, hogy az emberek álmukban sem azonosították volna a rókát a robbantóval, de az Index “Volt előjele a robbantásnak – minden, amit a Teréz körúti robbantó lakhelyén megtudtunk” c. cikkéből idézve a robbantót ismerőket (már a róka elfogása után): “Abban viszont mindenki egyetértett, hogy a térfigyelő kamerák felvételein látható férfi egy az egyben úgy néz ki, mint P. László.” Nem tudjuk, hány ember véleménye volt ez, de biztosan többeké. Ez áll szemben hároméval, akik inkább kételkednek. Kiegyenlítettnek tűnik.
   6. Civil ruhás nyomozók
   Már itt is felvetődött, hogy a nyomozók egy másik üggyel kapcsolatban lehettek a közelben.
   7. Trauma
   A Privátkopónak lehet igaza, nem biztos, hogy ez volt a motiváció. De akármi is volt, egy főrendőrt elkapni biztosan sokkal nehezebb.
   8. Ház
   A róka munkanélkülisége még nem jelenti azt, hogy ne lehetett volna erre fordítható pénze. Autója is volt, amit sokat használt, ezt pénz nélkül nem tehette volna meg, és arról nincs hír, hogy azt is pár hónappal korábban vette volna, vagy valamelyik rokonáé lenne. A ház alkalmas helynek tűnik a zavartalan felkészülésre, de nem életvitelszerűen tartózkodott ott, különben a rendelést is oda kérte volna. Először nyilván azokat a helyeket nézték át, ahol huzamosabban volt a megfigyelése alatt (egy ideje alighanem már figyelték, bizonyos dolgokat elterelésből közölhettek a sajtóval). A bürokrácia és a szabályok betartása is késleltethette a róka homokkomáromi házának vizsgálatát, hiszen azért oda sem mehettek be csak úgy (végzés, hatósági tanú kell). Ki tudja, még az is elképzelhető, hogy az itt tapasztalt, várható akadályok vezettek aztán a bőnyi eset vélhető szabályszegéseihez a nyomozás meggyorsítása érdekében.
   9. Iratok, nyomravezetői díj
   Az ügyön rengeteg ember dolgozott. Ha mindegyik elkészítette a jelentéseit, az bizony tekintélyes mennyiség igen rövid idő alatt. Ha az ügyészség vádat emel, biztosan megszűnnek az “adminisztrációs okok”, addig elméletben (de nem a gyakorlatban) még felbukkanhat valaki más is, mint a robbantással alaposan gyanúsítható személy.

 8. "Szélsőjobb" :D szerint:

  pestisracok 🙂
  Ez a Fideszes média – maga a beszarás.
  Még egy golyóstollat sem fogadnák tőlük el, mert már azzal a tollal sem lehetne leírni egy igaz szót

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.