Justus murmurandus

Kitört a balhé egy szegedi ítélethirdetésen

Rendzavarás történt egy fegyveres rablás ügyében tartott per ítélethirdetésén csütörtökön a Szegedi Járásbíróságon.

Amikor a bíró kihirdette, hogy az elsőrendű vádlottat a bíróság négy év fegyházbüntetéssel sújtotta a terheltek és a jelentős létszámú hallgatóság körében kiabálás tört ki. A hangoskodás fokozódott, amikor elhangzott, hogy a másodrendű vádlott büntetése nyolc év fegyház.
A vádlottak és a hallgatóság tagjai tovább szitkozódtak, ordibálásukkal zavarták az ítélethirdetés menetét, ezért a tanácselnök a biztonsági őrökkel kivezettette a hangoskodókat.
Miközben az ítélethirdetés a védők jelenlétében folytatódott, az előzetes letartóztatásban lévő vádlottakat a fegyőrök egy üvegezett ajtóval elválasztott folyosórészre kísérték. A tárgyalásra érkezők folytatták az ordibálást, ketten pedig rángatni kezdték az üvegezett ajtót, egy harmadik ember pedig a folyosón lévő bírósági hirdetőtábla üvegezését.
A rendzavarásnak a bíróság épületében tartózkodó rendőrök vetettek véget, akik az érkező erősítés segítségével kikísérték az méltatlankodókat az utcára – tudatta a szóvivő.
(propeller)
Bal-Rad komm: Hm! “…a hallgatóság tagjai…”
-Bizonyára enyhének találták az itéletet! Mi más miatt “méltatlankodtak” volna?

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Justus murmurandus bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Fergeteg11 szerint:

    Őseink után vissza a jövőbe. A felvétel és a tudósítás nemrég érkezett a DeLoreannal.

  2. Pex szerint:

    Nem az utcára kellett volna kísérni őket, hanem haza a hazájukba. Ebben az országban csak sanyarognak, de otthon!!! Hajaj!!! Végre nyugodtan lophatnának, nem volna törvény, meg rendőrök, hülye bírók…

  3. "Szélsőjobb" :D szerint:

    Vajon csak a magyar “renitenseknek privilégiuma” az, hogy a földreteperjék, majd gyorsított eljárásként kapjon 3 évet azonnal az ilyen cselekedetekért?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.