Szíria

Aleppoba orosz katonai szakértők érkeztek. Járatosak a kémia területén. Most arra kíváncsiak, hogy miféle szereket lődöztek át a körbezárt pribékek a város nyugati felébe. Hogy honnan szerezték a latrok az anyagokat?-azt majd nyomozati szervek hivatottak kideríteni.

Némiképp árulkodó lehet, hogy a State Departament és a Pentagon már húzkodja a száját, és koncepciós eljárásról beszélnek. Aminek a célja: “besározni az USA jó hírét”!
Valerij Geraszimov-aki az orosz hadsereg vezérkari főnöke-tegnap az Aleppoban körbezárt martalóchordákhoz írt ajánlatára elég gyorsan válaszoltak a megszólítottak. Nem hosszan, hanem igen rövis üzenetben tudattták Geraszimovval a döntésüket: MARADNAK, ÉS HARCOLNAK A VÉGSŐ GYŐZELEMIG!
Geraszimov bólintott: Ho ладно!-rendben van!
Azt nem tudni hogy miért?-de tegnap az Aleppo keleti részén ostromgyűrűbe zárt terrorbandák némelyike egymásnak ugrottak, és vadul mészárolni kezdték egymást. A Salaheddine és az Al-Ansari Mashhad kerületeket külön-külön bitorló “Harakat Nour al-Din al-Zenki” banda, és a “Szabad Szíriai Hadsereg” névre hallgató latorbandák-mindkettő az USA által apanázsolt-egyedei rontottak egymásra. A gyilkolászás tegnap délelőtt kezdődött, és egész éjszaka tartott.
Nyugat-Aleppoba viszont tegnap délután újabb 1200 fős erősítés érkezett. Így ott már mintegy 7700 kormánykatona és velük szövetséges milicista várja a támadási parancsot.

Idlib tartomány fölött tegnap az amerikaiak drónkodtak egy kicsit Salqin és Kafr Takharim falvak környékén. Közlésük szerint azóta nyoma veszett a térségben garázdálkodó “Jabhat Fateh Al-Sham” (lánynevén an-Nuszra) banda két hírhedett brigadérosának. Neveket nem közöltek.
Észak-Hama tartományban a kormánycsapatok bevették Tal Mussin és Tal Bazam stratégiai fontosságünak tartott dombaokat, miután kipucolták Souran városából a kalifátusistákat.

eha

Deir ez-Zor térségében tegnap a kalifátusisták sokadik offenzívakisérlete vallott kudarcot. A repülőtér környékén, és az Al-Sina’a területen vérzett el igen sok briganti. De nem adják fel. Ma hajnalban ismét próbálkozásba fogtak. Komoly harcok dúlnak.
Törökország-egyelőre saját területén-komoly páncélos erőket gyűjtöget. Kilis városának határában hemzsegnek a török tankok.
Ugyanakkor hírek szólnak arról, hogy az ankarai maffia által kitartott és buzgatott “mérsékelt” bűnbandák, a “Szabad Szíriai Hadsereg” (FSA) és a “Levantei Front” (Jabhat Al-Shāmīyah) állítólag visszafoglalták az Aleppo és a török határ közti Akhtarin és Al-Mas’udiyeh falvakat a kalifátusistáktól. Ez pedig arra enged következtetni-a török tankerősítések megjelenésével-hogy készülődnek a Kelet-Aleppoban rekedt cimborák menekülőfolyosójának biztosítására Törökország irányába, illetve utánpótlási útvonal kialakítására. Az említett két falu éppen útban volt-pláne úgy, hogy azokat a mostmár útálandó egykori szövetséges, az ISIS-birtokolta!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. SirMock szerint:

  Remélem eljön az idő, mikor Észak-Aleppoban a szír és a kurd hadsereg összefog, hogy kiirtsák ezeket a mérsékelt patkányokat. Jelenleg ők nagyobb baj, mint az ISIS, nagyobb fenyegetést jelent mindkettejükre, ennek erejéig lehetne egy közös fellépés ellenük, mert külön-külön nem fogják megállítani ezt az előrenyomulást.
  Más kérdés persze, hogy a közösen elfoglalt falvaknak és városoknak mi lenne a sorsa, de -szerintem- az ISIS és más terrorista csoportok likvidálása után könnyebb lenne kettejüknek harc nélkül, politikai úton rendezni a dolgot, és szerintem mindkét fél hajlandó lenne rá. Assad is engedhetne egy kicsit nekik, a nyugalom és a háború befejezése érdekében.

 2. Anonimus szerint:

  7700 katona nagyon kevés a városi harcokhoz. Többszörös túlerő kellene…

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  MARADNAK ÉS HARCOLNAK A VÉGSŐ GYŐZELEMIG. Hát akkor semmi értelme,hogy “tűzszünetezsdit” játszanak, hosszabitsanak a Szír és az ororosz csapatok,vagy akár csak egy másodpercig is meghosszabitsák. Ők döntöttek a saját sorsuk felett. Minnél hamarab szabaditsák fel Aleppót, annál jobb,hisz még igen sok tisztogatni való van Szíriában, szerintem.

 4. D vitamin szerint:

  Izraelnek vannak olyan városi és utcai harcokra kifejlesztett távirányítású robotjai (mini harckocsijai) , amellyel az élő erőt mentesíteni lehet. (Illetve az irányításhoz kell személyzet, de az 200 méterről irányít.)
  Gondolom, hogy nem olcsó “mulatság”, de az emberélet érdekében talán nem ártana néhányat vásárolni tőlük.
  (Valószínűsítem, hogy az oroszoknak is van, de talán még nem annyira precíz)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.