Valaki rászedte Nyalókakirályt!

Komolyan megalapozott az évszázad politikai kabaréja címre az az egyórás telefonos párbeszéd, amelyet Valcman Petro folytatott kirgiz kollegájával. Merthogy Biskekben a beszélgetőpartner Almazbek Atambajev erről nem is tudott.

“Több mint egy órán keresztül tárgyalt a kijevi udvar feje telefonon személyesen kirgiz kollégájával” – kürtölte világgá tegnap a kijevi udvari sajtószolgálat.

pot

Az orosz nyelven lefolytatott dispután a felek a két állam közötti együttműködés széles skáláját érintették.
Nyalókakirályt egészen fölvillanyozta kirgiz kollégájának lelkesedése, amivel támogatta az Oroszországot megkerülő kereskedelmi szállítmányozási útvonal kijevi tervét. Valcman el volt ragadtatva beszélgetőpartnere ötletétől, miszerint országaik kormányközi bizottságának soros ülésének napirendjére sürgősséggel vegyék fel a témát. De részletekbe menően kitárgyalták Maradék-Ukrajna és Kirgizisztán ENSZ-béli szoros jövőbeni együttműködését is. Atambajev elnök a telefonos megbeszélésen külön is megdícsérte az ukrán titkosszolgálat új címerét. (Ami egy külön írást megérdemel amúgy!)  – közölte a hivatalos kijevi udvari jelentés.
A kijevi diadaljelentést követően viszont becsapott a ménkű! Biskekben a hír megjelenését követően szinte azonnal közölte a kirgiz elnöki hivatal, hogy Almazbek Atambajev elnök már régóta nem váltott szót Nyalókakirállyal. Se telefonon, se személyesen.
„Ez az információ nem felel meg a valóságnak. Valaki alighanem átverte az ukrán vezetőt” – mondta Szapar Iszakov, a kirgiz elnök hivatalának helyettes vezetője.
No most okkor mi van?
Hát kiderült, hogy valami tréfás kedvű telefonbetyár cseverészett a vélhetőleg már jól bevodkázott Valcmannal, és tán még államtitkokat is kiszedett Maradék-Ukrajna uralkodójából.
Mondani sem kell, hogy a kívülállók a hasukat fogják a röhögéstől, a kijevi udvar meg a fogát csikorgatja! Nyalókakirály “demokratikus ellenzéke” köpdös és átkozódik!
Moszijcsuk-Ljasko pártjának egyik erőssége-Maradék-Ukrajna eddigi legnagyobb skandallumának nevezte a dolgot, Nyalókakirályt pedig egyenesen bohócnak. Az udvari apparátust világgá kergetendő nyaloncgyülekezetnek, akik főnökükkel karöltve közröhej tárgyává aljasították a majdanovcik vérével megszentelt birodalmat. “Annál nagyobb szégyen el sem képzelhető,hogy az oroszok most rajtunk nevetnek a bohócgyülekezet miatt!”-őrjöng Moszijcsuk. “Mit csinált az elnöki adminisztráció közben és előtte? Mit a külügy? Mit csináltak a biztonsági szolgálatok, hogy valaki csak úgy fölhívhatja az elnököt, és kifaggatja?”-hőbörög-háborog Moszijcsuk.
A skandallum persze megmozgatta mások fantáziáját is. Ezek közül alighanem az elkergetett egykori elnök Janukovics közeli embere-Andrej Portnov-találta leginkább fején a szöget. Portnov úgy véli, hogy az ukrán állam teljes széthullása érhető tetten ebben az ügyben. Az államapparátus a világ legnevetségesebb, legtehetetlenebb apparátusa, amely most bebizonyította országnak-világnak: lopáson kívül mást nem csinál, semmihez nem ért! Viszont képes megröhögtetni a világot!
A dologról amúgy mind Nyalókakirály, mind az udvari illetékesek mélyen hallgatnak!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Valaki rászedte Nyalókakirályt! bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Balázs szerint:

  Ez óriási! 🙂

  • ... szerint:

   Mennyi idődbe tellett ezt kierőlködni kisszbaláz! Sokat gondolkodtál a cikk elolvasása után ugye, hogy milyen bölcseletet osssz meg velünk? Ezért ücsörögsz itt egész nap , hogy az ilyen részletgazdag monumentális hozzászólásaid eljuthassanak a nagy nyilvánosság felé?
   Szenzáccciós volt!
   No! Melózok egy keveset, hogy legyen segélyre valód kisszbaláz!

   • Balázs szerint:

    Poroshenkó már nektek is kínos kell, hogy legyen…
    Tudom én, hogy kettös állampolgár, meg be kell védeni a fajtit…de vazze!!! 🙂

  • petymeg szerint:

   Balázs +++

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=9&ved=0ahUKEwjB07mww4zQAhXC7hoKHSROA20QFghbMAg&url=http%3A%2F%2Fsmdnr.ru%2Faleksandr-zaxarchenko-v-blizhajshee-vremya-nazovet-imena-oficerov-sbu-prichastnyx-k-ubijstvu-arsena-pavlova%2F&usg=AFQjCNEy-EXnj-oQIA7Kceb2dUyRLMIbFQ Alexander Zacharcsenko : Rövidesen, rövid időn belül meglesznek nevezve azoknak a VSZU (BCY)- s tiszteknek a nevei, akikek a segitségével, hozzájálulásával sikerült megölni ARSZENIJ PAVLOVOT (MOTOROLA-át).

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  Van egy videó is, amelynek a címe a következő : KÉSZEK VAGYUNK NÉVLEG MEGNEVEZNI AZOKAT, akik MOTOROLA ( ARSZENIJ PAVLOV ) MEGÖLÉSÉT MEGSZERVEZTÉK. jÓ LENNE HA VALAKI LETUDNÁ ZAXARCSENKO ezirányu BESZÉDÉT FORDITANI , legaláb aláírásokkal, magyarra. Kösz !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.