Szíria

“Egy orosz támadó helikoptert elpusztítottunk egy irányított rakétával közel Hveyszisz térségéhez, Homsz keleti vidékén.”-hirdeti nagy rössel a kalifátusista horda, de valami okból nem mellékeli a bizonyítékot. Az orosz védelmi minisztérium ugyanakkor az ISIS diadaljelentés előtt két órával közölte, hogy Palmürától nem messze Hveyszisz határában egy meghibásodott orosz Mi-35-ös segélyszállító helikoptert kényszerleszállás közben elvesztettek. Az esetről egy videot is közzétettek. A személyzet sikeresen elhagyta a gépet, amely teljesen kiégett-megsemmisült.

Ezzel szemben Szíriában (éppen Homszban is) meg Irakban rettenetes pusztítást visznek végbe az Mi-28-as “Éjszakai Vadász” néven rettegett helikopterek a rémbanda állományában.

Hama-tartományban a kormányhadsereg offenzívájának éke elérte a tartomány északi határát Morek és Lahaya városoknál. Ez a két város már Idlib tartomány déli határán fekszik.
Aleppo ostromgyűrűbe zárt latorerői komoly csapásoknak voltak kitéve tegnap a Rashidin-1, az Al Buhus Al-Ilmés, az Al-Assad és az Al-Mansur kerületekben.

wa

Ma ugyebár tűzszünet van Aleppoban. Helyi idő szerint reggelhéttől este hétig. Ez alatt a távozni akaró civilek és terroristák-utóbbiak fegyvertelenül-elhagyhatják a keleti körbezárt városrészt. Ezt a vélhetőleg utolsó 12 “békés” órát a “Jaysh al-Fatah” terroristái még kiváló zsákmányszerzési alkalomnak tartják. Már annyira pofátlanok, hogy már szórólapokon hirdetik a “Legfelsőbb Haditanács” határozatát: CSAK AZOK A CIVILEK TÁVOZHATNAK, AKIK 300 AMERIKAI DOLLÁRT, VAGY ANNAK MEGFELELŐ ÖSSZEGŰ 150 EZER SZÍRIAI LÍRÁT LESZURKOLNAK! Fejenként persze. (Ez viszont jelzi, hogy a brigantik is érzik a helyzet melegségét, és szeretnének ők is távozni. Tömött zsebekkel.

Aztán valamiben reménykedve a “Jaysh al-Fatah” már tegnap délután beindította a “tűzszünetet”! Nyugati irányba. Öngyilkosok vezette dzsihadmobilokkal és tüzérségi eszközökkel.

Aleppotól északra Al-Bab környékén a kalifátusisták tegnap váratlanul megtámadták a “Shield of Eufrátesz” török és törökök támogatta erőit. Jelentések szerint ártottak is nekik rendesen, de sok ISIS pribék is homokba harapott.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 12 hozzászólás

 1. .... szerint:

  Elment 5000 különleges erőt képező orosz egység egyiptomba, hadgyakorlatozni. Onnan már eljöttek, de otthon sincsenek, vajon felbukkanak alepponál ?

 2. SirMock szerint:

  Eleve a pár héttel ezelőtti pár napos tűzszünet is marhaság volt. Sorra foglalták vissza a területeket a “lázadóktól” kelet-Aleppoban, ha tartják azt az iramot már fél kelet aleppo el lenne foglalva. Arra volt jó, hogy lázadóék felfegyverezzék magukat, és ez a mai szünet is csak arra lesz jó. Nem értem Putyint sem, eleve szünetelteti a légicsapásokat (még a terrorista-offenzíva idején is!!!) Kinek akar megfelelni? Ez nem fog semmi jóra vezetni.
  Pár hete ott volt az SAA markában egész aleppo bevétele. Kár, hogy nem használták ki, s hogy megint ők legyenek ekkora fölényben arra megint várni kell jó sokat…

  • Szagértő szerint:

   Aleppo teljesne körbe van zárva, oda nem jut már be utánpótlás a dzsihadista zsoldosoknak.

   • SirMock szerint:

    Viszont kívülről támadhatják nyugat-aleppot azok akik kint vannak, egy időben azokkal akik a keleti részben rekedtek. Sok lesz ez így egyszerre, ezért nem lett volna mindegy, hogy mekkora területet foglal el az SAA, és hány pribéket öl meg a keleti részben.
    Azért remélem csak a pillanatnyi pesszimista hangulat beszél belőlem és nem törik fel a körgyűrűt 🙂

  • Pont szerint:

   Ha túszul ejtenek egy busznyi embert, talán nem kellene RPG-vel szétlőni a buszt túszokkal, hogy gyorsan semlegesítsék a túszejtőket. Valami ilyesmiért nincsenek bombázások (nem is szabadott volna itt megpróbálni sem https://www.facebook.com/aimansaudi/posts/1066107760174974?pnref=story) .

 3. Erzs szerint:

  Tény, hogy a tűzszünetek az arab lázadóknak kedvez. Putyin biztos kiváncsi, hogy hogyan és miképp tudják az időt az Usa barát arabok felhasználni. Biztos annyi műhold van a területre állítva, hogy mident látnak.

 4. Erzs szerint:

  Az aDMIN EGY HAZUG MOCSKOS ALAK, AKI A FIDESZNEK DOLGOZIK.
  Ezt jobb ha tudjátok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.