Belorusz büszke a Szovjetunió eredményeire

Belorusszia büszke a Szovjetunió eredményeire, azok megőrzésére és továbbfejlesztésére törekszik-jelentette ki Alekszand Lukasenko fehérorosz elnök mai minszki írásos közleményében, a Nagy Októberi Szocialista Forradalom megünneplésének előestéjén.

lks

Fehéroroszország államfője emlékeztetett arra, hogy a forradalom milyen jelentős hatással volt a világtörténelem menetére, és formálta addig példanélküli módon sikeressé sok nemzet sorsát. A szovjet korszak máig ható eredményei letagadhatatlanok.
“Az emberek közti egyenlőség, a béke eszméje, a szovjet korszak nemzetközisége releváns és a mai napig hatással van életünkre.”
A Szovjetunió az élet minden területén hatalmasat alkotott. Az ipar, a mezőgazdaság, az energetika, az űrtechnológia, a szovjet kultúra és sport az egész világ számára bebizonyították a forradalom és a Szovjetunió sikerét.
“Ma büszkék vagyunk a Szovjetuniónak a munka frontjain és a katonai frontokon elért sikereikre éppúgy, mint a tudományos felfedezésekre és eredményekre.”
Lukasenko elnök megerősítette, hogy Fehéroroszország a szovjet elődök örökségének megőrzését és továbbfejlesztését tartja a legfontosabbnak. Prioritást élveznek országunkban ezek az értékek! A szociális igazságosság, az egyenlőség, a foglalkoztatottság mind-mind olyan értékek, amelyek jellemzően fogják meghatározni Belorusszia jövőjét.
“Számunkra felbecsülhetetlen a szovjet korszak generációitól örökölt tudás és tapasztalat” – írta közleményében Alekszandr Lukasenko, Belorusszia államfője.

Képtalálat a következőre: „Alekszandr Lukasenko-kép”

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Belorusz büszke a Szovjetunió eredményeire bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. Fergeteg11 szerint:

  Ami Oroszországot illeti, szoktak hivatkozni arra, hogy 1999-ben Putyin ezt írta:
  “A hamarosan véget érő évszázad majdnem háromnegyedében Oroszország a kommunista doktrína végrehajtásának jegyében élt. Hiba lenne nem látni, és még nagyobb hiba lenne tagadni azoknak az időknek a megkérdőjelezhetetlen teljesítményeit. De annál is nagyobb hiba lenne nem érteni a hatalmas árat, amelyet országunknak és népünknek a bolsevista kísérletért fizetnie kellett. Mi több, nem megérteni a történelmi hiábavalóságát. A kommunizmus és a szovjetek ereje nem tette Oroszországot virágzó országgá, dinamikusan fejlődő társadalommal és szabad emberekkel. A kommunizmus élénken mutatta alkalmatlanságát az egészséges önfejlődésre, biztos lemaradásra ítélve országunkat a gazdaságilag fejlett országok mögött. Ez egy zsákutcába vezető út volt, távol a civilizáció fő áramlatától.”
  http://www.ng.ru/politics/1999-12-30/4_millenium.html
  Ez még akkor volt, amikor Oroszországnak jól felfogott érdekei miatt hajlandóságot kellett mutatnia bizonyos nyugati értékek átvételére. Ám ott is lehetett látni, hogy a program több eleme a régi idők jól bevált módszereit idézi, kiegészülve a patriotizmussal és a modern idők elvárásainak hangsúlyával. Végül is, Oroszország mások módszereinek kérdés nélküli átvétele helyett keresi a saját útját, és érdekes lehet visszanézni azt, meddig jutott el az ezredfordulótól idáig. Nem lett kommunista, de nem is lett nyugati értelemben kapitalista. Talán azt lehetne mondani rá, hogy mérsékelten kapitalista, erős etatista, konzervatív és patrióta vonásokkal, teret engedve az ezekkel kompatibilis baloldali szempontoknak is.
  Putyin véleménye bár finomodhatott, azért mégis jelzés lehet azzal kapcsolatban, hogyan gondolkodik. Mindenesetre megtűri maga körül a szovjet időkhöz mélyebben visszanyúló államokat.

  • Misa szerint:

   A kommunizmus és Sztálin nélkül, már régen a nyugati imperializmus gyarmata lenne Oroszország, Putyin esélyt sem kapott volna a felemelkedésre.
   Nem csak Oroszországnak adott esélyt, hanem a nyugati országok tőkései is kénytelenek voltak mérsékelni kapzsiságuk és jogokat, jólétet engedni a saját termelőiknek is.
   Ne felejtsük, kényszer nélkül a tőkés nem ad!

 2. kiber háboru szerint:

  Tegnap kibertámadás érte Oroszországot Usa részéről.
  Mia tanulság, a teljes zárt rendszer pl atomerőmüvek, és egyéb fontos stratégiáknál.

  Az a kibaszott kibertér, sok fizetett heker és troll. 🙂
  Rohadt egy szemét társaság.

 3. zls-179 szerint:

  A sikert mindig az emberek elszántsága,akarata, és rátermettsége hozza!A nagy kérdés itt az hogy erre mely eszme rendszer biztosít lehetőséget!Helyezkedő emberkék minden rendszerben vannak,ha egyszer sikerül egy olyan rendszert létrehozni ahol a helyezkedés többé nem lehet mérvadó, akkor minden megoldódik.Nevetni,élni,fiatalodni,és alkotni minden téren, minden hátsó szándék nélkül!
  No, valahol itt fog kezdődni!

 4. szigony szerint:

  Ha kapitalista szemszögből – ez ma a magyar közéletben igen sikeresnek vélt attitűd – próbáljuk a történelmet napjainkig értékelni, akkor rendesen eluralkodhat rajtunk az egymás iránti gyűlölet, irigység, kivagyiság…. és lehetne sorolni mindazokat az embertelen tulajdonságokat melyet egy korábbi időszakban éppen már elfelejtett az emberiség szerencsésebb kisebbsége.

  Mindaz ami a ma élő generációkat annyira megosztja a jó-, és a rossz törekvésű politikai rendszerek megítélésében – a tények annyira félremagyarázatának következtében, és a mélységes hazugságok sokaságának tükrében szemlélve – annak a következménye, hogy jelen történelmi időszak ( mintegy 100 év ) egy felgyorsult világ ellentmondásaira még nincsenek igazi válaszaink, sok elképzelés vezet tévutak, vagy egyenesen zsákutcába, melyről többen hirdetik azok helyességét, tévesen.

  Az egész emberiségnek szóló teljes kibontakoztatása az egyének igyekezetének lehetőséget adó társadalom csak a kapitalista szemlélet ellenében képzelhető el, így az arra épülő kapitalista megújítása csak sikertelen lehet.

  A pillanatnyi politikai irányok szerinti szubjektív történelmi-átírásoknak nincs létjogosultsága egy emberiségnek kedvező társadalom keretében, az csak a pillanat-emberek-, csoportok ideiglenes regnálása során nyer ideig-órákig létjogosultságot, ami viszont biztosan vereséghez vezet !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.