Donbassz

Donbasszban a helyiek tegnap többnyire a Nemzeti Egység Napja ünnepségsorozaton vettek részt. Nem a Kijevvel való egységet ünnepelték. Vlagyivosztok tegnap valahogy sokkal közelebb volt Donbasszhoz, mint Maradék-Ukrajna fővárosa.

Luganszban tegnap bejelentették, hogy letartóztatták a neonáci “Azov” latorzászlóalj egyik helyi földalatti sejtjének két oszloposát. Két “futballszurkolót”!

A húszesztendős Vlagyiszlav Ovcsarenko és a nála egy évvel fiatalabb évjáratú Artyjom Ahmerov a Luganszki Népköztársasás alkotmányos berendezkedésének erőszakos megváltoztatására szervezkedett, fasiszta propagandát folytatott, és Kijev javára kémkedett. Bizonyosra vehető, hogy a fiataluraknak közük volt egy Luganszk elleni valcmanista latortüzérségi támadáshoz, amely előtt ők szolgáltattak céladatokat a hoholgordának. Alapos gyanú szerint pedig a 2014-es kijevi zavargások (majdan) során vérengeztek, illetve minden kétséget kizáróan részt vettek az odesszai mészárlásban is, a Szakszervezetek Házában! Aktív szerepet vállaltak az ifjú fasiszták a luganszki függetlenségi népszavazást megzavarni akaró provokációkban is.

A közlemény szerint nem megtévedett ifjakról van szó! Ha bűnösségük bebizonyosodik-tekintettel arra, hogy az LNR háborúban áll-a két ifjonc egészsége komoly veszélyeknek van kitéve. Mivelhogy nem katonák…
Donyeckben Zaharcsenko – konkrét időpont közlése nélkül – 2017-es választásokkal rémisztgette tegnap Kijevet. Magánrendezésben vagy a minszki paktum alapján, de jövőre valamikor meglesznek a választások!-közölte a megmásíthatatlan döntést Alekszandr Zaharcsenko!
A frontokon egyébként semmi változás. A valcmanista latortüzérség teszi a dolgát.
Gorlovkát mára virradóan “kissé szigorúra” fogták. 152 milliméteres tarackokból kilőtt gránátokkal szórták meg a várost. Zajcevot CSAK aknavetőzgették.
De nagyjából ez volt a helyzet a teljes frontvonalon.
Makejevkában egy hatéves kiskány került kórházba az éjjel. Nem influenzával, hanem sebesülésekkel. Házukat találat érte.
Az “Ajdar” latorzászlóalj avgyejevkai részlege borult ma reggelre mély gyászba. Kér gruppendükrerük harapott hóba-fűbe mára virradóan az éjszakai csetepatéban.
Tegnap Kijev közelében – közelebbről meg nem nevezett településen – a rendőrség egy olyan hadianyagraktárra bukkant, ami hajmeresztő. A feltételezések szerint inkább “kereskedelmi célú tárolóhelyen” volt minden, ami szemnek-szájnak infere. Páncélozott csapatszállító, vállról indítható rakétaszettek, aknavetők gránátostul, sorozatvető rakéták “Grad” vetőgéphez, hisebb-nagyobb űrmérető kézi gyilkok, rengeteg lőszer, és még hosszan lehetne csemegézni a készletből.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. TERMIN8ATOR szerint:

  Mivel a bűn lajstromuk enyire gazdag- bizonyára még a felsoroltakat is meghaladja, ezek már profiknak számitanak, így a bünhődésük is professzionális lesz. feltételezésem szerint. Különösen az Ogyesszai vérengzésekre való tekintettel. “Mivelhogy nem katonák”…. ( azoknak golyó jár, ), csak egy itélet létezik a számukra. Hogyan fogják végre hajtani ? Nyilvánosan, vagy zártkörüen ? Mert,hogy enyi gaztett után nem fogják futni hagyni, őket, az biztos ! Habár ki tudja, élő példa rá Nagyezsda Szavcsenko !

 2. zls-179 szerint:

  Én hagynám őket futni,a barátaik és mentoraik aknamezejére.Ha már itt nem sikerült gyerekek, akkor próbálkozzatok meg otthon!

 3. Próféta szerint:

  Nem tudom, hogy mit tökölnek ezzel a választással….. Egyáltalán mi a fenéről akarnak szavazni Donbaszban? Meg, ha nagyon akarták volna, akkor már régen lehetett volna szavazni. Így meg már semmi rémisztő nincs abban, hogy majd ezer év múlva majd talán egyszer meggondolják a szavazást és akkor majd jól megszavazzák….de mit is? Addigra már azt se fogják tudni, hogy miről is akartak szavazni… Ez már tragikomédia. A 182.-ik minszki megállapodás után, amikor már 8 emelet magasan tornyosulnak az ukrán tankok Donbasz határán, és akkor majd az akkori illetékes donbaszi parancsnok megpödri a bajszát és megfenyegeti az ukránokat, hogy ha nem csökkentik két emelet magasra a tankok számát, akkor csúnyán fog nézni. Az ebeszesek unokáik meg emlék körutazásokat tesznek, hogy anno a nagypapi itt mérte meg, hogy mekkora lyukat ütött egy kilőtt géppuska lőszer, és húzott egy strigulát is.
  Szóval…..mire ez a nagy tökölődés kérem szépen ??!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.