Halszagú ARCtörténet a köztörvényes első pesti majdanról

Komoly “jogvita” bontakozik ki szemünk láttára ’56-os “hőseinkről”. Mert a “Forradalom Arca” nem lehet az aki eredetileg valójában volt. A Pruck-Dózsa illusztrikus fotó kavarja az indulatokat.

dla
A képen eredetileg látható Pruck Pál családja megkifogásolta, hogy a kedves papát átnevezték Dózsa Lászlóra. Csak a familiának elfelejtettek szólni a dologról. Ha legalább szóltak volna!-meg esetleg egy kis honorárium is talán…-akkor talán nincs békétlenség. Így meg van!
A skandallum kitört. Olyannyira, hogy az országos főünnepség-szervező Kancsal Maca is színt kellett hogy valljon. Meg is tette!

mac

Nyilatkozatában Kancsal Maca beismeri, hogy Pruck Pál többszörösen büntetett köztörvényes bűnöző volt. Ezt a tényt Pruck lánya is elismeri. Pruckot a Kádár-rendszer IS néven nevezte, és a “hős forradalmárokat” így leplezte le. Viszont a kép a cuki fiúcskával-puskával a hátán-olyan jó, hogy mindenképpen hasznosítani kell a 60. évfordulón. De hát egy köztörvényes bűnöző fényképe nem lehet az ARC!
Mert ha azt írják rá hogy Pruck Pál-lejáratódik a story! Megint!
Így aztán átkeresztelte Mariska a képet. A “tiszta” Dózsára! Már a név sokat jelent! Az meg már régóta állítja ráadásul hogy ő van a fotón. Mert Maca szerint Dózsa László minden kétséget kizáróan ’56-os hős, akinek hitelességét a rendszerváltás óta sem az ’56-os “forradalommal” foglalkozó udvari történészek, sem a “szabadságharcosok” szervezetei (pedig sok ilyen van) soha nem kérdőjelezték meg. Márpedig ez bőven elegendő bizonyosság-és a célnak pompásan megfelel. Dózsa mint ’56-os hős! Miccsoda dobás! A minden újra fogékony fiatalok fejében talán rögzül a dolog. Hős-’56-Dózsa! Kerek a történet. Legföllebb azt hiszik majd, hogy izzó vastrónon égették el a Kádár-pribékek, de annál jobb! Szent borzadály is lesz legalább.
Ha még a lábbal fölfelé fölaggatottakat ábrázoló korabeli fotókat is sikerülne igazolható módon átkeresztelni!-na az lenne csak a jó! A hetvenedik évfordulóra ki is találják a módját. Addigra tán Kancsal Macáról is előkerül néhány dobtáras fotó. Az ’56-os pesti Maca ‘d Arc! (Pályázat kigondolás alatt.)
Utóirat:
Már van is foto! “Kancsal Macáról  dobtárassal és szimatszatyorral” Íme:

kama

Köszönjük olvasónknak!
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Halszagú ARCtörténet a köztörvényes első pesti majdanról bejegyzéshez 13 hozzászólás

 1. Szaszi szerint:

  Azért Pruck lánya intézi Kancsal Macát.Írt levelet,jól leoltotta.

  http://168ora.hu/pruck-erika-schmidt-marianak-gyalazkodas-helyett-eleg-lett-volna-bocsanatot-kerni/
  Hamis nóta,hamis kép….igazi sikertörténet ez a nyomorult.

 2. Üdvózlet Moszkvábol. szerint:

  Azt meséld el mariska, hogy halt meg a fodrászod?
  Akit véletlen elgázoltak,és 2 árvát hagyott maga után ,mert sokat járt a szája.
  Azt azt is meséld el mennyit őrőkőltél,a tragikussan elhunyt férjed után.

 3. M szerint:

  A demokrácia olyan, mint a pöce, a szar úszik felül.

 4. Már Tamás szerint:

  Érdekes jelenség tanúi lehetünk ismét. Az 56′-os ellenállók pont úgy szaporodnak mint anno a partizánok és a h.túlélők. Ahogy múlik az idő a számuk exponenciálisan nő.

 5. cicvarek szerint:

  Szemét kilincsorrú, hamisító tolvaj ribanc.

 6. Jakocs Gábor szerint:

  Szervusz “Cicvarek”!Az agráros “Cicvarek” vagy 1977-ből?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.