Hozsánna a Magasságban!

Ingyen kaptak enni a rászoruló gyerekek az őszi szünetben

Ez volt az első őszi szünet, amikor ingyen kaptak enni a rászoruló gyermekek – mondta Rétvári Bence, az EMMI államtitkára. Rétvári azt is elmondta, hogy az ingyenes étkeztetés rendszer keretében a kormány 5,3 milliárd forintot különített el szünidei étkeztetésre az idén.

Az idei az első év, amikor nem csak tanítási időben és a nyári szünetben, de az évközi szünetekben is ingyen kapnak enni a rászoruló gyerekek, a téli és a tavaszi szünet után a most záruló őszi szünet volt az első, amikor a rászorulók folyamatos ellátásban részesültek.
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, Rétvári Bence szerint szintén idéntől életbe lépett változás, hogy az ellátást már közvetlenül a szülők tudják igényelni, így az önkormányzatoknak igény esetén kötelező az étkeztetés biztosítása.

barc

A többletfeladatokra többletforrás is rendelkezésre áll a költségvetésben: 2016-ban a kormány 5,3 milliárd forintot különített el szünidei étkeztetésre, ami kétszerese a 2010 előtti 2,6 milliárd forintnak.
Tavasszal mind a települési jegyzők, mind család- és gyermekjóléti szolgálatok tájékoztatták a jogosult családokat a kibővített lehetőségről és segítséget adtak az igényléshez, így biztosabban eljut a segítség a 208 ezer jogosult gyermekhez.
(origo)
Bal-Rad komm: Zúgjanak a harangok! Szóljanak a harsonák! Zengjenek az Úr (a vajda) tetteit dicsőítő kórusok!
Hozsánna a Felcsúffynak! Áldassék az Ő Szent Neve! AKI nékik enni adott!
Abban a rohattbüdöskomonista Kádár-rendszerben bezzeg nem volt ilyen!
Képtalálat a következőre: „Kádár János-kép”
Ugye Rétvári Baromarc!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Hozsánna a Magasságban! bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. forradalom! szerint:

    Ha szarnyalunk,minden rekordot megdöntünk,a jólét már az egeket ostromolja,akkor miről beszél ez a buziszájú Bence takony?Kádár idejében miért nem éheztek a gyerekek.Vigyázz bencike,ne hogy egyszer te is idejuss.Túl fiatalka vagy ahhoz,hogy örökké ott maradj,ahol most vagy.

    • vitorla123 szerint:

      Az Orbán rezsim a negatív életszínvonal politikája miatt gyakorlatilag megbukott. Nem hiszem,hogy a választásokig tudnak annyit emelni a kisember életnívóján ha akarnak,,hogy csalás nélkül újra válasszák őket.Ezért csalnak,lopnak és hazudnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.