Rétvári szerint sem érdekli ’56 a magyarokat

Rétvári: nemzeti minimum legyen az áldozatokra, hősökre való emlékezés

Mindenki számára természetes nemzeti minimum legyen a gulágra hurcolt áldozatokra, az ötvenhatos hősökre és a magyar katonákra mint hősökre való emlékezés – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára vasárnap a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kőteleken.

A településről a Szovjetunióba elhurcoltak emlékére állított emlékmű és emléktábla avatási ünnepségén Rétvári Bence azt mondta: csalódás volt, hogy a rendszerváltás után 26 évvel sem sikerült a teljes nemzetnek együtt emlékeznie az ötvenhatos hősökre, áldozatokra, hiszen a parlament ünnepi üléséről “az utódpárt frakciója” távol maradt.
Úgy fogalmazott: a távolmaradás egyvalamit jelent, azt, hogy “ők még mindig azokhoz állnak közelebb, akik nem engedtek virágot vinni a névtelen sírokra”.
Bízik abban, hogy nem sokáig tart az az időszak, amikor ebben a kérdésben nincs konszenzus – tette hozzá az államtitkár.
(hirado)
Bal-Rad komm: Rétvári Barom természetesen nem azon sopánkodik, hogy az “utódpártok” nem ünnepelték Döbrögit. (Ami ugye kellően el nem ítélhető dolog!)
Rétvári azért füstölög, mert a NÉP-az Istenadta!-az sehogyan sem akar fölsorakozni a pesti majdankísérlet dicsőítői közé! Számára csalódás, hogy az 1600 lakosú Kötelek lakói közül ha harminc rajongó csápolt a senkit nem érdeklő aktusán.
Nah! Majd jövőre!

56

kama

Csak az a baj, hogy az ünnep az BELÜLRŐL JÖN! Nem pedig rendelésre!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Rétvári szerint sem érdekli ’56 a magyarokat bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. lacii szerint:

  Szerintem az 1222- ess aranybullát kéne megünnepelni.
  Vagy az anyósom (Isten nyugosztalja) Mákos , diós , bejgliét.
  Egyébként szép napot mindenkinek.
  De, hogy Jézus se maradjon ki a “Buliból”.
  Jézus.

 2. Istvan szerint:

  Az lesz az igazi pofáncsapás,ha holnap több településen megünneplik nov.7.-ét!!

 3. Speciális Ű Oszt szerint:

  Mi oroszok mashogy latjuk az 56-os esemenyeket. a Feher Haz elore felkeszült mar az esetleges kelet-europai “felkelések” kezelésére. A The New York Times cikkeben nyilatkozta 1976 november 29-en a CIA volt fonoke, James Angleton, hogy az ’50-es evekben az amerikai titkosszolgalat kelet-europai onkentes ugynokoket kepzett ki Nyugat-Nemetorszag teruleten, akik bevethetok lettek volna esetleges magyarorszagi megmozdulasok idejen.

 4. furnan szerint:

  “…Csak az a baj, hogy az ünnep az BELÜLRŐL JÖN! Nem pedig rendelésre!….”

  Adminnak 10 + !

  Ha a tényeknek megfelelően tálalnák 1956. történéseit, akkor nyílvánvaló, hogy ÜNNEPLÉSRE semmi okunk nincsen…..megemlékezésre annál több.
  És engedtessék meg, elvárjuk, hogy a tanulságokat is levonják állami és párt vezetőink……

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.