Szíria

Rabolt dollármilliókkal lépett le az ostromlott Moszulból a kalifátusisták öt éharcosa. De vitték magukkal a pribékhorda zsoldját is.

Az as-Sumharíya pánarab televízió értesülése szerint az ötök egyike maga Abu al-Bara al-Kahtani, aki Moszulban a kivégzéses matinék megrendezéséért volt felelős.
A világ csak remélheti, hogy Szíria felé vették az irányt-a biztos pusztulásba. De ha mégsem-és mondjuk eljutnak Erbilbe!-a budai Cinege-utcában és környékén hamar gazdára találhatnak az eladósorba került “nyomortanyák”! Új tulajdonosaik pedig gyarapíthatják Semjén “újmagyar” listáját.
Valami nekünk azt súgja, hogy Szíriába nemigen vágynak az urak. Ott ugyanis eléggé feszült a helyzet-meg a hangulat-latorberkekben. Mondhatni, hogy a martalócok számára aggodalomra okot adó. A Földközi-tenger keleti medencéjnek vize szinte sustyorog a sok ott úszó orosz hadialkalmatosságtól. Belsejükben sok olyan ketyere, amik komoly egészségügyi kockázatot jelentenek a terrorista szervekre. És ez az álmoskönyvek szerint sok jóval nem kecsegteti pribékéket.
Pedig pribékéket elég sok ártalom érte már tegnap is. Szíria széltében-hosszában. Orosz hadihajók nélkül is. Kiváltképpen Aleppoban rossz a latorközérzet. Olyannyira, hogy egyre vadabb méreteket öltött a tezsvírmészárlás a város északkeleti szektorában ostromgyűrűbe zárt pribékhordák között. A legszebb időkben nem volt akkora csatazaj a környéken, mint ami tegnap kihallatszott a gyűrűből.
Csak Allah a megmondhatója, hogy tegnap hány lator emelkedett a Paradicsomba az egymást bőszen gyilkolászó terrorbandák belháborúja eredményeként. Elég magas lehet a szám.

al6

Amihez még hozzá csapódik a szír kormányerők által tegnap likvidált legalább százötven latoregyed is. Egy furcsa alkunak köszönhetően. A hadsereg ugyanis vállalta, hogy ők kipucolják a bűnbandákat a Sheikh Najjar kerületből és az azzal szomszédos ipari zónából, a kurd YPG pedig megkapja Al-Bab latormentesítésének jogát. A bót megkötése után pedig a szerződő felek buzgón neki is láttak a szerzemény rendbetételének.

Daraa-tartomány utolsó latorgócát is fölszámolta tegnap a szír kormányhadsereg. Legalábbis ISMÉT fölszámolták a jelentések szerint.

Hama-tartomány északkeleti részeinek fölszabadítása után tegnap északnyugati irányban támadt dolguk a damaszkuszi kormány erőinek. A “Szabad Szíriai Hadsereg” nevű Amerika-bérenc horda váratlanul támadást indított elleneük Abu Obeidah falunál. Késő délutánig igen rosszul állt a kormánycsapatok szénája, ám elfogyott a latorszufla. Akkor viszont megjelent a szír légierő, és a bűnbanda mélyen a kiindulási pontja után szorult vissza. Egészen Al-Lataminah városáig. Addig meg sem álltak. Közben pedig szépen hullottak.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. TERMIN8ATOR szerint:

  Hát. ha egyszer véget ér Szíriában a háboru, a nehéz ipar ugyancsak fel gog lendülni. Gondolok itt az acél gyártásra. van, és még lesz is nyersanyag bőven ! Méghozzá lgencsak jó minőségü alapanyagból. Sem behozatalra, sem bányászatra nem kellesz szorulniuk, és még csak nem is kellesz megtisztitani sem, mivel már előzőleg a felesleges anyagokat elégette a tűz. Talán csak a festékek lesznek fognak utólag ,az olvasztási folyamat alatt elégni,az pedig semiség.

 2. POZSONY. 907 szerint:

  Likeot a csapatnak!

 3. SirMock szerint:

  Szerintem Al-Babot közösen kéne tisztogatniuk! Mert lehet (sőt biztos), hogy az ISIS-t kipucolják onnan, de utána azt meg is kell tartani a törökök támogatta FSA-val szemben is. Amire a kurdok egymaguk szerintem nem elegek.

  • Gonda István szerint:

   Én úgy érzékelem, hogy amióta a törökök megjelentek Szíriában, a kurdok védelemre rendezkedek be, és nem nyomultak előre. Al-Bab vélhetően simán török kézre fog kerülni, és utána nem sokkal találkozni fog a török és a szír-orosz frontvonal. No az érdekes lesz.

  • POZSONY. 907 szerint:

   Majd Assad koncra dobja őket, ha szilárd leaz kurdokkal így szokás, geopolitikailag ez a protokoll!!!

 4. TERMIN8ATOR szerint:

  Rossija 24- Zacharova : “Mosulban középkori módszerrel gyilkolják a civil lakosságot, úgy a dzihádisták, mint a “KOALÍCIÓSOK”. A “koalíciósok semmi tekintettel nincsennek a civil lakosságra. Több civilt gyilkoltak meg a “koalíciós” katonák, mint dzsihadistát. Ez irányban teljes a hírzárlat, a Moszulban történtekről vérengzésekről”, közölte ZACHAROVA .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.