Való Világ 2016

Oroszország visszatért történelmi útjára

16

A Nyugat megrettent Moszkva patriotizmusától és megnövekedett öntudatától – Brüsszel is beszállt a démonizálásba.

Kellő pátosszal és megnövekedett önbizalommal ünnepelte tegnapelőtt Oroszország a Nemzeti egység napját. A 11 éve november 7-dikét felváltó, az 1649 és 1917 közötti időkhöz visszatérő ünnep 1612-re emlékezteti az oroszokat, amikor Minyin és Pozsarszkij vezetésével a népfelkelő csapatok felszabadították Moszkvát a lengyel megszállás alól. Fehér-kék-piros nemzeti színekbe öltözött a behavazott Moszkva, zengtek az oroszhon szeretetét, a nemzet dicsőségét és legyőzhetetlenségét hirdető dalok, s a nagyságban összefonódó egység jegyében elhangzott beszédekben vissza-visszatérően felbukkant az első űrrepülés, a II. világháborús győzelemre emlékeztető Halhatatlan Ezred és a különlegesség motívuma. Minden azt sugallta, hogy a kilencvenes évek megaláztatása után magára talált Oroszország, visszatért történelmi útjára, s büszkén vállalja a nyugati világban sokakat megrettentő patriotizmusát.
Új orosz stílus
A népek, kultúrák és vallások birodalmi alapú, ám manapság ennek ellenére is különösen példás egymás mellett élése, az évszázados sokszínűség, az összefogás jegyében e naphoz illeszkedve tartotta 93 országból érkezett 900 küldött részvételével immár 10. alkalommal éves közgyűlését az az egyetemes kultúra fontos részét képező orosz nyelv és kultúra, terjesztését felvállaló, a határokon kívül élő oroszokat egyesítő, Orosz Világ Alapítvány. Mint a szervezet elnöke, Vjacseszlav Nyikonov fogalmazott, az orosz világ egyesíti mindazokat, akik szeretik az orosz nyelvet, irodalmat és kultúrát. Az orosz világ széles értelemben azokat is felöleli, akik értik és szeretik Oroszországot, ám a legfőbb összekötő kapocs mégis csak Puskin, Dosztojevszkij és Tolsztoj nyelve. E misszió teljesítésének fontos eszközei az új orosz stílust és az új Oroszország képét terjesztő, a Goethe, a Cervantes Intézethez vagy a British Councilhoz hasonlítható Orosz Központok immár 140 kirendeltségből álló hálózata.
A mai feszült nemzetközi helyzetben azonban a Nyugat már az Orosz Világ Alapítványban is az „agresszív putyini politika” hordozóját látja. Jól mutatja ezt, hogy az Európai Parlamentnek az információs háborúról és az ellenséges propagandával szembeni fellépésről a lengyel exkülügyminiszter Anna Fotiga által jegyzett, két hét múlva szavazásra bocsátandó jelentése az „EU szétverését célzó agresszív eszközök” között említi az orosz ortodox egyház, a trollok, az RT és a Sputnik mellett az alapítványt is.
Oroszellenes hisztéria
Mint a lett európai képviselő, a helyi oroszok pártja által delegált Tatyjana Zsdanok ennek kapcsán megjegyezte, Oroszország démonizálásába az Egyesült Államokat követve az Európai Unió is beszállt, s ahogy erősödik Moszkva, úgy lesz egyre vadabb Európában is a ruszofóbia. A Történelmi Perspektíva Alapítvány elnöke, Natalia Narocsnyickaja ennek illusztrálására felidézte, hogy Vlagyimir Putyin 2007-es, kemény müncheni beszéde messze nem váltott ki a maihoz hasonló hörgést, hiszen Oroszország akkor még gyenge volt.
Az oroszellenes hisztéria okait taglalva több előadó, köztük az olasz Giulietto Chiesa is megjegyezte, a Nyugat mindenekelőtt azért ideges, mert elveszítette monopóliumát az információra és az életmód meghatározására. Érzi a gyengeségét, az orosz világ ugyanakkor még nem érzi az erejét. Az Amerikában élő orosz politológus, Nyikolaj Zlobin egyetértett azzal, hogy az erősen amerikanizált világra ráfér a ruszifikáció, a szembenállás eredőjét többekkel szemben nem egyfajta „nyugati vírushordozó” aktivizálódásában, hanem mindenekelőtt annak felismerésében és tudatosulásában látja, hogy Oroszország és a Nyugat geopolitikai ellenfelek. Az elemző fontosnak tartja, hogy a feszültség csökkentése érdekében a felek tisztázzák az egymás mellett élés formáját.
(Forrás: mno)

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Való Világ 2016 bejegyzéshez 26 hozzászólás

 1. "Szélsőjobb" :D szerint:

  AMIRŐL NEM BESZÉLÜNK, AZ NINCS IS !?
  A trianoni szerződésről, oly radikálisan, mint még senki!
  Nos, Grespik dr. elővéve józan eszét, mindannyiunkért, egy gyakorlatban is megvalósítható ötlettel állt elő, Trianon felülvizsgálati kérelme lehetősége tárgyában.
  Ajánlom meghallgatásra minden magát valamire valónak tartó magyar érzésű embertársunknak.
  ÉBREDJ ÉS GONDOLKODJ HONFI, HONLEÁNY!- jeligével!
  Cselekvő hozzáállást kívánok az országot irányítók számára, akiknek elsődlegesen van joga e régóta vajúdó témakör kezeléséhez! SŐT, nem rejtjük véka alá, már régóta KÖTELESSÉGÜK -lett volna- lenne! 🙁
  MINDENT BELE ORBÁN VIKTOR ÉS ÉLCSAPATA!
  MAGYARORSZÁG TÖBBET ÉRDEMEL !
  S ez nem mese !
  Bizonyíték itt, alant.
  Üdvözlettel:
  /Péteri Attila Árpád/
  MJB elnökségi tag
  MJB = Magyar Justitia Bizottság

  video/189892495

  • "Szélsőjobb" :D szerint:

   Bocsánat, itt a helyes videó

   • +Szélsőjobb nagyi usábol? Pulcsit kőt és trollkodik. szerint:

    Hü tisztelt Szélsojobb. 😀
    Most megbuktál,hogy egy Usa őreglány vagy.
    Azt szoktál pulcsit kőtni az unokáknak?
    Mikor mentél ki az Usába 56-ban?

    Ne azt a kőtős videot lementjuk. Lekvárt szoktál főzni? 🙂

    Ez ám a bukta

    • +Szélsőjobb nagyi usábol? Pulcsit kőt és trollkodik. szerint:

     Tisztelt Usa troll jo szorakozol a mentális betegségben szenvedőkőn.

     Akkor őn pozván jokat szokott szorakozni a szerencsétlen betegeken.
     A kedvenc szorakozása a paraolimpia?

     • "Szélsőjobb" :D szerint:

      Nem.
      A Kedvenc Szórakozásom – ha már rákérdeztél “Kikeresztelkedett Iván” élni hagyni az ilyen hülyéket mint te vagy.
      Kérlek, hogy a skizofrén világodból vegyél ki engemet. 🙂

 2. Troll pályázat. szerint:

  Tisztelt Balrad olvasok ezt a száraz nehéz szakmai tanulmányt kérjuk olvasák el.
  Azt akik minket kritizálnak ki hirdetunk egy troll pájázatott.
  Egy ilyen nehéz tanulmányt pár mondatban elmagyarázni kocsmai stilusban.

  Tisztelt Realitás tiéd az első kisérlet.

  ANDREJ KORIBKO
  HIBRID HÁBORÚK: A REZSIMVÁLTÁS INDIREKT
  ADAPTÍV MEGKÖZELÍTÉSE

  http://www.hidfo.ru/wp-content/uploads/2016/11/Koribko-Hibrid-h%C3%A1bor%C3%BAk.pdf

  • Realista szerint:

   Bizonyos szintre nem alacsonyodom le. A szellemi mocsarat meghagyom admin barátainak. Amúgy sem foglalkoztat a zagyva hazug írásod, mivel számomra senki vagy. Hiteltelen, évek óta más és más zagyvaságokat kitaláló, magadat kisded módon másnak beállító Magyargyűlölő oláh troll, akivel nekem semmi dolgom. Sok hülye van, találsz magadnak más játszótársat.

  • POZSONY. 907 szerint:

   Nem szórakozol jól, mi a gond??

  • 1tothgabor szerint:

   Nem vagyok troll.

   Ez a „könyv” szörnyű, több okból is. A tényekből származó gondolatok és feltételezések olyan unalmas és egyhangú síkját képezi az előadásnak, hogy be lehetett volna aludni rajta. Az első és 47. oldal között gyakorlatilag Steven Mann Káoszelmélet című könyvén kívül semmi érdekes és kimagasló nem volt. Egyedül a Káoszelmélet képezi az intellektus és intuíció közötti egyensúly harmóniáját, ebben még van játékosság és lelki pillérekre is épül, de mivel komplex feltételezésekre épül, megbocsátható az estleges tévedése. Elegendő lett volna csupán a Káoszelméletből példákat bemutatni.

   A többi „gondolkodó” véleménye csak azért lett berakva, hogy legyen meg a nyócvan ódal.

   Brzezinski-t mindenhová berakják, pedig egy intuíció nélküli, intellektualitásra épülő, száraz és zavaros elme benyomását kelti az Ő véleménye. Az Eurázsiai Balkán, a Peremvidék gondolata egy elmebeteg elme agyában létezhet csak csupán. Ezt sem irányítva kontrollálni, sem taposóaknát (=geopolitikai feketelyuk) kialakítani nem lehet EGYSZERRE ezen területen. Ennek oka is megvan a Káoszelméletben. Minden hatással van mindenre és azonnal elágazások születnek. Elég csupán a „Kelet-Európai” területet megnézni. Nem tud a 4 tagú V4 egy azon külpolitika mögött azonosulni, nem egyformán érzi a V4 lélek sem mondjuk az „orosz veszélyt”. És akkor még nem beszéltünk a síita – szunnita ellentétről sem. Vagy a Pakisztáni – Indiai ellentétekről. Egész egyszerűen egy olyan véd-és dacszövetség van, melyet megtörni sem lehet a legszélsőségesebb negatív behatássokkal sem, bár ugyanígy meggyógyítani és pozitívvá tenni sem lehet a legszélsőségesebb pozitív behatásokkal sem. Csak generációkon átívelő nyugalommal és harmóniával. Ez több évtized lesz. A Peremvidék a Pokol Harmóniája. Megtörhetetlen. Mindenféle megbolygatása pénz és vérszivattyú. Verdun.

   Na de mit várjuk Brzinskitől, egy drakonida szolgától, akinek el kell nyomni az intuícióját, érzelmeit és csak intellektusra épülő érvekkel kell előállni? Beteg fa beteg gyümölcsöt terem.

   A könyv leírása kocsmai stílusban: A cigány pofon leírása.
   Mi a cigány pofon: Bal láb felemel, mintha rúgna, de jobb kézzel ad egy nyaklevest.

   Miután teljesítettem az Ön kérését, szeretném ha cserébe elmondaná, hogy milyen ősi aranyra hivatkoznak a BRICS országok Thaiföldön, a Fülöp-szigeteken. Azért kérdezem, mert ha több ezer éve minden aranyunkat ellopták és elvitték az Orionra, akkor ki és milyen aranyra hivatkozik? Vagy ez mesterséges arany?

 3. szigony szerint:

  ” az erősen amerikanizált világra ráfér a ruszifikáció, a szembenállás eredőjét többekkel szemben nem egyfajta „nyugati vírushordozó” aktivizálódásában, hanem mindenekelőtt annak felismerésében és tudatosulásában látja, hogy Oroszország és a Nyugat geopolitikai ellenfelek. Az elemző fontosnak tartja, hogy a feszültség csökkentése érdekében a felek tisztázzák az egymás mellett élés formáját. ”

  E gondolat megvalósításának hiányában nem lesz a világ ‘ kerek ‘ !
  Észbe kellene már kapni a józan embereknek, és a más indítékúakat minden médiától el kell zárni mind a saját, mind a mi érdekünkben !

 4. POZSONY. 907 szerint:

  Az. Orosz nép harcra termett, nincs is meg máshogy sehogy.

 5. vir szerint:

  És az miért nem hír , hogy Kissinger tagja lett a Moszkvai Orosz akadémiának. Pénzt is kap.

 6. zls-179 szerint:

  Kissinger szeretetre vágyik mielőtt megtér,én megértem a helyezkedését!Szeretlek Dr Kissinger!

 7. zls-179 szerint:

  Az Oroszok vagy az orosz állampolgárságú háttérhatalmi elit.Az árnyékban levők számára nincs olyan hogy nemzet, csakis a hatalom és az emberek feletti totális kontroll számít nekik.Hogy ezek ,után ki hív meg kit teljesen lényegtelen!Hisz egymás közt vannak,de tiszta szerencse hogy a világhatalmi elit, se a régi mér és egyáltalán nem egységes!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.