Szíria

Bár Aleppoban “nyugalom” van, az ostromgyűrűbe zárt an-Nuszra banda tegnap jajkiáltást hallatott. Kilátástalannak itélik helyzetüket. Elszántak ugyan-de tudják: itt a vég! Bejelentették, hogy az utolsá leheletükig harcolni fognak, de hát a levegőből érkező veszedelem ellen tehetetlenek.

Elkeseredésre van amúgy okuk! Nyilván vették hírét, hogy délnyugat-Aleppo fölött tegnap ismét megjelentek az orosz légierő gépei!

Tegnap délután a szír kormányhadsereg felhívással fordult Kelet-Aleppo lakosságához. Meneküljön mindenki, akinek kedves az élete. Ma nulla órától vészhelyzet van. A menekülési folyosók számukra adottak, azokon keresztül bárki-akinek arra lehetősége nyílik-elhagyhatja az ostromgyűrűt.
Al-Bab környékén tegnap a kurdok és a “mérsékeltek” hét faluból-Tall Aisha, Jubbayn, al-Burj, Bulaykhah, Tall Jurji, Ash Shuhuh és Maziji Ameriyah-üldözték ki az ISIS-martalócait.
Deir ez-Zor kormányzóság keleti fertályán is elfoglalták kiinduló állásaikat a kormánycsapatok. “Némi” légielőkészítést követően. Várható, hogy Clintonné diadalát komoly díszsortűz fogja köszönteni itt is.

Homsz város Al-Wa’er kerületében tegnap a pribékek indítottak támadást a kormánycsapatok ellen. Estig azonban a hadsereg visszanyomta őket a kiindulási pozícióikba.
A Raqqa ellen indított botcsinálta “mérsékelt” felszabadító offenzíva négy környékbeli falu megkaparintását követően megtorpant, és állóháború alakult ki.
Marija Zaharova az orosz külügyminisztérium szóvivője “középkori vágóhíd” jelzővel illette azt, amit Moszul “felszabadításának” ürügyén művelnek az USA-vezette koalíciós erők. Az ISIS ellen. Igaz, hogy míg százszámra hullanak a civilek Moszulban, addig a kalifátusisták bántatlanul áramlanak Szíria felé.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.