Döbrögi Mennybemenetelének Napja lehet a mai!

Az EKINT szerint nincs legitimációja az alkotmánymódosításnak

arl

Elemzésükben példaként említik, hogy már maga a népszavazási kérdés sem az alkotmánymódosításról szólt.

Az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet 5 pontban foglalta össze álláspontját az Alaptörvény hetedik módosításával kapcsolatban:
– A kormányzat nem háríthatja el a politikai felelősségvállalást azzal az indokkal, hogy a döntés meghozatalára a referendum eredménye kötelezné, így azzal pusztán végrehajtja a választópolgárok akaratát. Az EKINT azt is felidézi, hogy az október 2-i népszavazás közjogi szempontból minden fázisában hibás volt: a referendum kérdése nem felelt meg a törvényi és alkotmányos követelményeknek, ezért már szavazásra sem szabadott volna bocsátani. “Sem a választópolgárok, sem a kormányzat nem tudta, milyen jogalkotási kötelezettsége következne az eredményes népszavazásból.”
– Az EKINT szerint a kvótanépszavazás nem igazolja az Alaptörvény módosítását; sőt, a legitimáció hiányát bizonyítja. A népszavazás érvénytelensége miatt a kormány azzal próbált érvelni, hogy a referendumból nem jogi kötelező erő, hanem politikai felhatalmazottság következik. Ez az érvelés azonban hamis az EKINT értelmezésében. Példaként említik, hogy maga a népszavazási kérdés sem az alkotmánymódosításról szólt.
– Az alaptörvény-módosítási eljárás most sem elégíti ki a demokratikus minimumkövetelményeket: az alaptörvény-módosítás elfogadásának demokratikus vitáját ellehetetleníti, hogy a tervezett módosítás tartalmát csak a parlamenti benyújtás idején, október 10-én hozták nyilvánosságra, október 17-én le is folytatták az általános vitáját az Országgyűlésben, majd a benyújtás után egy hónappal, november 8-án zárószavazást tartanak.
– A hetedik alaptörvény-módosítás is annak a kormányzati propagandakampánynak a része, amellyel a kormány a menekültek gátlástalan kihasználásával tereli el a közvélemény figyelmét a valódi gondokról, így próbálja erősíteni hatalmát, olvasható az elemzésben. A módosítás alapján ugyanis Magyarország nem mentesülhet az uniós döntések végrehajtása alól. A kvótahatározat olyan másodlagos uniós jog, ami közvetlenül kötelez valamennyi uniós tagállamot, ezért ha Magyarország nem hajtja végre, akkor kötelezettségszegési eljárás indítható ellene, írja az EKINT.
– Az Eötvös Károly Intézet azt kifogásolja, hogy az alkotmányos tartalom nélküli szövegek és az irracionális utalások kockázatot rejtenek magukban: azokat az önállóságát vesztett Alkotmánybíróság a kormány érdekeinek szolgálatába állíthatja. Mint például az Alaptörvény szövegébe kerülő „alkotmányos identitás” bizonytalan tartalmú fogalom, amely meghatározásának a magyar alkotmányos gyakorlatban nincsenek előzményei. Tartalmát több tényező együttesen alakítja: az alkotmányszöveg, az alkotmány létrejöttének története, a sajátos alkotmányos berendezkedés, a szokások, valamint az alkotmány gyakorlata, azaz mindenekelőtt az alkotmánybírói jogértelmezés.
(HVG)
Bal-Rad komm: Szájer szakbarbár ahhoz meglehetősen hülye, hogy keresztrejtvény-fejtéssel üsse el az unalmát Pest és Brüsszel között a vasúti kupéban, így hát összekotlotta agymenéseit. Döbrögi meg odatolta a pesti Duna-parti Nagy Cirkuszpalotát kétharmaddal leizmozó mamelukhordája elé, hogy ennek a betűhalmaznak a mentén kell Döbrögisztán vajdaságot megteremteni, és az ő uralmát a jog eszköztárával garantálni. Úgyhogy szavazzák meg! Nem járnak rosszul ők sem!
A mamelukhorda a parancsot teljesítette, és CSAK ÁLTALUK megszületett a Húsvéti Tákolmány! Amit mindenki-aki nem tartozik a szűkebb értelemben vett hordához-csak kiröhög és el nem ismer-de megszenved!
Nyilvánvaló, hogy a helyzet fonákságát látja a vajda is! Külföld felé olyasmire hivatkozik, amit rajtuk kívül mindenki más baromságnak tart és megvet. Ez a tákolmánya. Amit ŐK – a rájuk jellemző pátosszal – alaptörvény címmel illetnek!
Döbrögisztán kegyurának zavarodott elméjében kavargó terveinek jövőbeni végrehajtásához pedig szükséges lenne egy stabil hivatkozási jogi alap. Ha a Duna-parti Nagy Cirkuszpalota parádézó majombandériumai közül valamelyik besegítene az időközben megcsappant kétharmadot pótolni, és EZZEL A TÁKOLMÁNYA ÖSSZTÁRSADALMI ELFOGADOTTSÁGÁNAK A LÁTSZATÁT ELŐSEGÍTENI – azzal állhatna elő bárhol a világban, hogy ALKOTMÁNYOS ALAPOKON cselekszik!
Döbrögi ma a tákolmányából ALKOTMÁNYT akar összehozni, egy álnemzetieskedő cirkuszi körítéssel!
LEGITIMIZÁLTATNI AKARJA SZÁJER UNALOMSZÜLTE HÜLYESÉGHALMAZÁT!
Erre viszont FELHATALMAZÁST A MAGYAR NÉPTŐL SOHA NEM KÉRT, ÉS NEM IS KAPOTT!
Nem is kaphatott, mert SOHA NEM IS JELEZTE, hogy ő mire készül! (Amennyiben egy alkotmányozó országgyűlés megválasztására írnának ki választást, jó eséllyel tíz százalékot ha kapna a döbrögista horda!)
Minazonáltal IGEN NAGY AZ ESÉLYE annak, hogy ma akad néhány hozzá hasonszőrű – hordáján kívüli – hazaárulásra bármikor kapható bűnöző ott a Duna-parti Nagy Cirkuszpalota köpködőívében, akik készséggel segítenek tákolmánya legitimizálásához. Néhány szem politikai kockacukorkáért cserébe!
Döbrögisztán népét pedig a Jóisten sem lesz képes megvédeni a hatástól!
Amiben-borítékolhatjuk-Döbrögisztán pórnépeinek semmi örömük nem lesz!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Döbrögi Mennybemenetelének Napja lehet a mai! bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Smith szerint:

  Ezt országot 2010 óta Arthur J. Finkelstein és Habony Árpád irányítják. Ők írják a forgatókönyvet, Orbán és a kormánya meg eljátsszák a szerepüket.

 2. "Szélsőjobb" :D szerint:

  24 órát adott a kormánynak a Jobbik – az iraki pláza titkai

  A Jobbik ragaszkodik ahhoz, hogy nem szavazzák meg az alaptörvény módosítását, ha a kormány nem vezeti ki a letelepedési kötvények intézményét, amire még van 24 órája. Ezt Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője nyilatkozta az ATV Start ma reggeli adásában.

  A képviselő emlékeztetett rá, hogy a kormány jelenleg is hirdeti a letelepedési kötvényeket egy iraki plázában. „Teszik ezt a világ olyan tájékán, ahol az Iszlám állam emberei, vagy az őket pénzelők jelen vannak. Ez igen nagy nemzetbiztonsági kockázatot jelent, hiszen 300 ezer Euróért bárki különösebb vizsgálat nélkül letelepedhet Magyarországon”, mondta Mirkóczki.

  Arra a vádra, hogy a Jobbikot Putyin pénzeli, vagy legalábbis orosz kapcsolataik vannak, azt válaszolta, megvizsgálták azt a vízum kérelmi ügyet, amely ezt elindította, és megállapították, hogy a külügyi munkatársuk teljesen szabályosan, minden előírásnak megfelelően, a budapesti orosz nagykövetségen igényelte a főnöke megbízásából az orosz vízumot. Azt is elmondta, az utazás nem jött létre, és tudomása szerint pártjukból senkinek nincs orosz vízuma, csak azoknak a diplomatáknak, akiknek hivatalból erre szükségük van.

  A politikus tagadta, hogy lenne bármilyen kapcsolatuk Putyinhoz.

  Elképzelhetetlennek tartja, hogy a világ egyik legnagyobb vezetőjével olyan kapcsolatban állhatna a Jobbik, hogy személyesen intézzen ő, vagy egyik „jobbkeze” vízumot nekik.

  Mirkóczki azt mondta, a Jobbik nem gyűjt semmiféle adatot ellenzéki tagok magánéletéről, ahogy azt a Fidesz teszi, amivel azután vádaskodhatnak. Állnak elébe egy alapos nemzetbiztonsági átvilágításnak, de akkor ezt tegyék meg mindegyik párttal. Szerinte igen érdekes dolgok kerülnének napvilágra.

  atv.hu

 3. Istvan szerint:

  Ja ja!Mennybemenetel!Vigyék csak fel az angyalok jó magosra,…oszt onnan le…..

  • egy paraszt szerint:

   Le , le ne dobják a nyakunkra őket, inkább az idők végezetéig lássák vendégül őket. Már ha bírják az angyalok cérnával!

 4. Szaszi szerint:

  Marad velünk,nem megy sehova.
  De még elszántabb lesz !

 5. Szabi szerint:

  Hát admin, politikai elemzésed ismét nem jött be, gondolok épp arra, hogy lesz átszavazó a tákolmányhoz.
  Zsigeri gyűlöleted mindig félre visz, ez van

  Admin:

  Úgy látom, hogy olvasásértelmezési problémáid vannak! A VALÓSZÍNŰSÍTÉS az nem azonos a TÉNY MEGÁLLAPÍTÁSÁVAL! Szerintem!

  Te megállapítottál egy tényt-rólam-ami a te dolgod! (Ettől persze még én vetődhetek árnyékra!)

  Ez van barátom!

  • Szabi szerint:

   ja akkor nálad ez olyan mint az időjárás előrejelzés, lehet ez meg lehet az, aztán másnap büszke vagy ha épp eltaláltad 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.