Nagy egyetértésben!

“Szinte könyörögtek az orosz pénzért Győrkösék”

Valóban orosz diplomaták airsoftoztak a korábban a bőnyi rendőrgyilkos, Győrkös István alapította Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) tagjaival, méghozzá egyenruhában – erősítették meg az Index korábbi értesülését a parlament nemzetbiztonsági bizottságának hétfői ülésén. Ezúttal az ülést a Lázár János által irányított Információs Hivatal épületében tartották. Az ülésre azonban az ellenzék részéről csak Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke ment el, de sem az LMP-s Szél Bernadett, sem a jobbikos Mirkóczki Ádám nem vett részt rajta. Ami azért is érthetetlen, mert éppen a Jobbik “üti” a Pharaon-ügyet, ami szintén napirenden volt hétfőn a nemzetbiztonsági ülésen.

Úgy tudjuk, hogy a testület ülésén téma volt a Győrkös István alapította szélsőjobboldali szervezet is. Kiderült, hogy a titkosszolgálatok valóban tudtak arról, hogy az MNA tagjai orosz diplomatákkal gyakorlatoztak együtt. Sőt, az is kiderült, hogy a szervezet az oroszoktól remélt anyagi segítséget, állítólag szinte könyörögtek a pénzért. Ugyanakkor az oroszok szempontjából fontosabb volt a Győrkösék által alapított Hídfő, amiről a hazai titkosszolgálatok is tudják, hogy orosz titkosszolgálati háttérrel működik. Arról is szó volt, hogy bár valóban kapcsolatban álltak az oroszok Győrkösékkel, valójában nem vették őket komolyan.

nee

Az ülésen ugyanakkor a titkosszolgálatok tagadták, hogy azt a fotót, ami a Népszavában a minap megjelent és amelyen Gyöngyösi Márton és egy férfi, bizonyos Szalai Bálint látható az Európa Kávézóban, azt a szolgálatok készítették volna. (Gyöngyösi szerint Szalai a Hídfő újságírója, de ezt a férfi tagadta az Indexnek.) Az ülésen szóba került, hogy a Hídfőnek már semmi köze az MNA-hoz, viszont több mint egy egyszerű propagandaoldal, ahogy az egyik, az ülésen részt vevő forrás fogalmazott, “komoly szakmai háttere van”.
A bizottsági ülésen a bőnyi rendőrgyilkosságról is derültek ki részletek. Eszerint Győrkös nem azonnal tüzelt a Nemzeti Nyomozó Iroda rendőreire, a támadást legalább egy húszpercnyi beszélgetés előzte meg. A rendőrök azért is lehettek óvatlanok, mert Győrkös beengedte őket, a kutyáját is bezárta, igaz, később megzavarodott. Ugyanakkor a bizottsági ülésen kiderült, hogy a rendőrség mindenképpen hibázott, amiért nem a Terrorelhárítási Központ munkatársaival együtt vonult ki a házkutatásra, mivel tudomásuk volt arról, hogy Győrkösnél lőszer és robbanóanyag van. Ezért is ment a nyomozókkal három tűzszerész.
A bizottsági ülésen Soros György is téma volt. Németh Szilárd, aki korábban kérte a titkosszolgálatokat, hogy szálljanak rá a Soros által támogatott civil szervezetekre, az ülésen már nem feszegette a témát. A titkosszolgálatok jelen lévő vezetői viszont azt állították, hogy “nem dolgoznak” Sorosékra.
A Pharaon-ügyben nem lettek sokkal okosabbak a képviselők. Úgy tudjuk, elhangzott, hogy néhány hónapja a szolgálatok a CIA-nál és az FBI-nál is érdeklődtek Pharaonról, de állításuk szerint nem kaptak egyértelmű választ az amerikaiaktól arra, hogy a szaúdi üzletember az a szaúdi üzletember-e, akit az FBI keres.
Molnár Zsolt: Pharaon-ügyben tovább tart a ködösítés
A bőnyi rendőrgyilkossággal, a Pharaon-üggyel és a Soros Alapítvánnyal is foglakozott a parlament nemzetbiztonsági bizottsága hétfői zárt ülésén – ezt már az ülést követő sajtótájékoztatón közölte Molnár Zsolt.
A Pharaon-ügyről azt mondta: tovább tart a ködösítés, és a magyar hatóságok sem tesznek meg mindent az ügy megoldása érdekében. Szerinte a magyar kormány nem védekezhet azzal, hogy a szaúdi üzletember a vízumfeltételeknek megfelelt, hiszen azóta sokkal több információ áll rendelkezésre. Ezért elfogadhatatlan az a magyarázat, hogy Ghaith Pharaon a belföldi jogszabályoknak megfelelően végzi a tevékenységét – mondta az MSZP-s politikus.
Emlékeztetett arra, hogy az FBI és az Interpol 1991 óta körözi az üzletembert, mégsem tudja soha senki őrizetbe venni, vagyis az ügyben valamilyen rejtélynek kell lennie.
Molnár Zsolt a bőnyi rendőrgyilkosságról azt mondta: a haláleset személyes véleménye szerint szakmai hiba miatt következett be. Ennek nem szabad előfordulnia még egyszer, hiszen egy rendőrtiszt életébe került az akció.
Közölte, hogy a a Nemzeti Nyomozó irodánál vizsgálat folyik az ügyben; személyesen azt gondolja, a Bőnyön történteknek következménye kell hogy legyen. Ugyan a későbbi elkövető elfogására nem készültek, ám tudatában lehettek, hogy akár lőfegyver is lehet a birtokában, ezért tisztázni kell azt is, milyen információkkal rendelkeztek a hatóságok – mondta.
Annyit tud elmondani – folytatta -, hogy volt kapcsolat az MNA és az orosz titkosszolgálat között, sőt az MNA kereste a kapcsolatot az orosz titkosszolgálattal.
Azt is megállapították, hogy az MNA és parlamenti pártok között nem volt intézményes kapcsolat. Sokkal inkább a hidfo.ru hírportál lehetett érdekes politikusoknak – fogalmazott. Végül cáfolta, hogy a magyar titkosszolgálatok “a Soros Alapítványra dolgoztak volna”. A magyar hatóságoknak nem dolga a civil szervezetek megfigyelése – mondta a bizottsági elnök.
Fidesz: Molnár hazudik
Molnár Zsolt valótlanságokat állít a nemzetbiztonsági bizottság ülésén elhangzottakról – ezt már a Fidesz közölte. A párt közleményében azt állítja, a Pharaon-ügyben óriási hazugság, amit a bizottság szocialista elnöke állít, ennek pont az ellenkezőjéről kaptunk tájékoztatást Végh Zsuzsannától, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal főigazgatójától és Kontrát Károly belügyminisztériumi államtitkárától, amit Lázár János kancelláriaminiszter is megerősített. Pharaon a legszigorúbb ellenőrzésen és államközi konzultáció után, jogszerűen, a magyar és a nemzetközi jogszabályoknak megfelelően kapott beutazási vízumot.
“A schengeni konzultációban hat ország volt érdekelt, s egyik sem emelt kifogást. Ennek ellenére -a balliberális és a Jobbikos ellenzék és sajtó közös lejárató akcióinak következtében – a nemzetbiztonsági ellenőrzés is megtörtént, ami semmilyen magyarországi kockázatot nem tárt fel. Ha az FBI körözési listáján – közel 25 éve – fent lévő Pharaon Magyarország területére lép, akkor a magyar hatóságok elfogják, letartóztatják és átadják az FBI-nak” – áll a Fidesz közleményében, amit Németh Szilárd jegyez.
(index)
Bal-Rad komm: A Nagy Közös Ügyben teljes volt az egyetértés! A zoroszok már a spájzban vannak!-ami borzadály.
Fáraó-ügyileg meg vízkereszt, vagy amit akartok! Döbrögi bulijába nem randítunk!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Nagy egyetértésben! bejegyzéshez 11 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  Vagyis Györkös jogos védelmi helyzetben használta illegálisan tartott fegyverét.Nem tudta mit sikerült kideríteni a Teréz körúti robbantás és az ő szervezet közötti kapcsolatról.Már ha volt ilyen kapcsolat.Ugyanis a nyomozók ezt joggal feltételezhették.Az orosz száll miatt!Nagy bajt csináltak maguknak ez tény kéárdése.Egy rendőrtiszt hősi halált halt.A semmiért.

 2. Istvan szerint:

  Már a franc se tudja,hogy mit higyjen!
  Az pedig,hogy minden bizonyíték nélkül belekeverik az orosz titkosszolgálatot,hát,az még az álmos könyv szerint sem jelent semmi jót!!
  Már abban az alapvető kérdésben is,hogy mikor foglalkozott az orosz hírszerzés idiótákkal,pláne mikor működött együtt neonácikkal?!
  Az biztos,hogy Dakota-Döbröginek nem lesz medvekaromból nyaklánca,legfeljebb úgy,hogy beleszalad a medve ölelő karmaiba!

 3. lacii szerint:

  Szép napot mindenkinek.

 4. "Szélsőjobb" :D szerint:

  Eltudom képzelni, ahogyan komoly orosz diplomaták direkt azért jönnek Magyarországra, hogy Győrkösék rimánkodását hallgassák könyöradományokért, meghogy együtt lődözhessék egymást seggbe műanyag golyókkal.

  Győrkösék: adtok pénzt?
  Orosz diplomaták: nem, mert nem vagytok elég komolyak
  Győrkösék: akkor seggbelövünk benneteket műanyag golyóval
  Orosz diplomaták: mi is benneteket

  Na ettől zavarodik meg a magyar titkosszolgálat. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.