Donbassz

Amíg a világ az amerikaiak bohóckodásával volt elfoglalva, Donbasszban élesedett/élesedik a helyzet.

frt

A front teljes hosszában, egész éjjel bombázta a valcmanista latortüzérség a két Népköztársaság területét. Az LNR-t éppúgy, mint a donyecki frontszakasz civiljeit.A szokásos módon, a Donyecki Népköztársaságot intenzívebben.

Sirokaja Balka, Zajcevo, Gorlovka, Donyeck “Petrovszkij” kerülete, a Trudovszka-bányatelep, Jelenovka, Szahanka, Leninszkoje, Kominternovo, Dzserzsinszkij lakói vad éjszakai ostromot éltek át.

Donyecktől délre Dokucsajevszk ellen ma délben-az éjszakai latortüzérségi ostromot követően-rohamot kísérelt meg a martalóchad. Egy a város szélső házaiig eljutó latorpáncélost a népköztársaságiak leolvasztottak. A horda lendülete ettől megtorpant, és futamodásra vették a figurát. A kaland eddig hat pribék életébe került. A város határában a beszámolónk idején is heves harcok dúlnak.

Elemzők nem tartják kizártnak, hogy Kijev a végső elkeseredésében akár olyan provokációt vihet végbe, amellyel az év hátralévő részében kész tények elé állíthatja Trumpot hivatalba lépsekor.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. TERMIN8ATOR szerint:

  Talán, a legjob védekezés az egész határszakaszon a nagy hatásu ellentámadás lenne, adig amig az uki-galiciaiak fel nem cihelődnek a két köztársaság ellen . A Donyeckieknek, Luganszkiaknak egy távoli, biztonsági területet kellene kialakitani Donyeck,illetve Luganszktól nyugati irányban, hogy biztonságban legyen a két főváros és környéke, mondjuk, úgy Kijeven túlra. Trumpot meg ne a kijeviek álitsák kész tények elé, hanem a Donyeckiek, Luganszkiak. Külömben ezt már régeben is megtehették volna. Ha a mostani Amerikai ukrajnai politika ilyen, amilyen, szerintem a Trump adminisztráció sem fog ezen JOTTÁNYIT SEM VÁLTOZTATNI. Ebben ne bizakodjon a két köztársaság, de Oroszország sem . Lehet, hogy az Obamakiétól még rosszab lesz, gondoljanak csak a VIETNÁMI háborura. Ez hasonlit is hozzá, szerintem, csak földrajzi a külömbség .

 2. "Szélsőjobb" :D szerint:

  Nem tudják Trumpot a hoholok kényszerhelyzetbe hozni.
  Trump “spórolni” akar és az otthoni bajokat megoldani. Így megállítani a latínók beözönlését az országba, a Mexikóba kivitt autóösszeszerelő üzemeket hazavinni és felmondani a szabadkereskedelmi egyezményt. Valamint lezárni a közelkeleti helyzetet (ezt akár inkább rábizza az oroszra és a törökre), Netanjahut rábeszélni, hogy adja vissza a palesztinoknak legalább egy részét a területeiknek, hogy Izraelnek se kelljen annyi pénzt adnia, lefaragja a katonai kiadásokat, nem utolsó sorban erőt koncentrál inkább Afganisztánra, hogy olyan helyzetbe tudja hozni a kabuli kormányt, amikor már maga is (többé kevésbé) jobban ura tud lenni a helyzetnek.
  Kínával is igyekezik megegyezni (számos oka van, hogy miért), és a szintén milliárdokba kerülő európai jelenlétet is minimalizálni akarja.
  Lásd kijelentését: Az európai problémákat az európaiaknak kell megoldaniuk, és ha a NATO büdzsébe nem tudnak többet befizetni, akkor a szervezetet fel kell oszlatni.
  Ezt látszik alátámasztani az is, hogy Brüsszel egy közös EU hadsereget igyekezik létrehozni.
  Nem mondom, hogy rögtön kitör a világbéke, de legalább egy lépést talán vissza az atomháborútól. – ez is valami.

 3. zls-179 szerint:

  Szerintem pedig a terv halad tovább,semmi nem változott!A közös európai hadsereg pedig a tervezett világkormány egyik pillére lesz!NE LEGYEN IGAZAM!!!

 4. .... szerint:

  zls-179
  gratulálok, te legalábbis nem abból indulsz ki, hogy az van mit mondanak, hanem tudod, alig valamit mondanak abból amit tudnak, vagy tenni akarnak. Terminator elfogultan vak, szélsőnk pedig színházban érzi magát, nézi a színpadot és abból indul ki amit neki mutatnak. Pedig van ott háttér sok, és plusz a zsinórpadlás ! És a súgót soha nem látja.
  Trump ? terve a múlt hagyománya. A rizikója nagyobb, mint az azonnalinak, de sokkal biztonságosabb.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.