Erre volt jó a kvótareferendum… Szép Iluska remontlistája

Pálffy Ilona: jogalkotási lépések szükségesek a népszavazásokat illetően

pil

A népszavazás intézményét érintően tett jogalkotási lépésekre javaslatot a Nemzeti Választási Iroda (NVI) vezetője az Országgyűlésnek az október 2-i kvótareferendum lebonyolításáról benyújtott beszámolójában. A parlamenti honlapon elérhető dokumentumban Pálffy Ilona – a népszavazás tapasztalatairól és az NVI javaslatairól – azt írta, a referendum kezdeményezése, majd lebonyolítása során több olyan kérdés vetődött fel a jogalkalmazók részéről, amelyek jogalkotási megoldást igényelnek.

…Pálffy Ilona felidézte, hogy számos kritika érte a levélben szavazó választópolgárok névjegyzékének naprakészségét, különös tekintettel az elhunyt választópolgárok adatainak kivezetésére. Felhívta a figyelmet arra, hogy a névjegyzék a személyiadat- és lakcímnyilvántartás adatait veszi át, az adatok változásának tehát e nyilvántartásban kell megjelennie ahhoz, hogy a névjegyzéki adatok is módosuljanak.
A külhoni választópolgárok vonatkozásában ez minden esetben bejelentésen alapul, ami sokszor a tényleges változáshoz képest csak késéssel, esetenként valószínűleg egyáltalán nem történnek meg – írta, jelezve: több mint ötszáz esetben érkezett vissza a szavazási levélcsomag, mert az nem volt kézbesíthető, ugyanakkor az annak személyes átvételét kérő választópolgárok közül végül több mint 25 ezren – ebből csaknem 15 ezren Romániában – nem vették át a levélcsomagot.
Mindezekre tekintettel az NVI-elnök átgondolásra érdemesnek nevezi, hogyan lehetne a levélben szavazók névjegyzékének hitelességét, naprakészségét hatékonyabban biztosítani, illetve, hogy – a többes állampolgárságot tiltó országok kivételével – indokolt-e fenntartani a levélcsomagok személyes átvételének intézményét.
A levélben szavazással kapcsolatban megállapítható – írta -, hogy az érvénytelen iratok aránya továbbra is túl magas, meghaladja a 15 százalékot. Ennek kapcsán szerinte javasolható az anyja nevének, mint azonosító adatnak az elhagyása az azonosító nyilatkozatból, a pontos azonosítás ugyanis e nélkül is lehetséges. Szintén megfontolandó – folytatódnak az NVI ajánlásai -, hogy az azonosítás során csak a személyi azonosítót vagy az útlevélszámot lehessen használni. Ezek legalább egyikével ugyanis valamennyi honosított polgár rendelkezik, és egyszerűbb számsorok, mint a honosítási okirat vagy az állampolgársági bizonyítvány száma; egyúttal a feldolgozást is jelentősen egyszerűsíti, meggyorsítja – indokolt.
Felvetette azt is: az azonosító nyilatkozat magán a külső borítékon szerepelhetne oly módon, hogy az – a szavazási irat érvényességének sérelme nélkül – csak a szavazatszámláló számára lenne olvasható. Az érvénytelenségi okok között szerepel ugyanis, hogy az iratcsomagból hiányzik az azonosító nyilatkozat vagy azt a szavazólappal összezárják.
Annak érdekében, hogy a névjegyzék zárása és az ezt követő választási irodai feladatok megfelelő időben teljesülhessenek, az NVI indokoltnak tartja, hogy átjelentkezésre levélben, illetve ügyfélkapus azonosítás nélkül interneten benyújtott kérelem alapján a szavazás napját megelőző hetedik napig, míg személyesen vagy ügyfélkapun keresztül a szavazás napját megelőző második nap 12 óráig legyen lehetőség – írta Pálffy Ilona, aki javasolta azt is: a mozgóurna iránti igénylések benyújtására a szavazás napján 12 óráig legyen lehetőség.
(hirado)
Bal-Rad komm: Ugyan Pálffy következetesen népszavazást emleget a “jelentésében”-az nyilván a parlamenti “választások” lebonyolítására is értendő!
Tehát a kvótareferendum során kibuktak a hibák! Ezeket jogalkotói eszközökkel KI KELL JAVÍTANI!
Az Új Nemmzetthy Egység létrejöttén túl megvolt a tesztüzeme is a RENDSZERNEK! És milyen érdekes? Csak a külhoni LEVÉLBEN SZAVAZ(hat)ÓK ESETÉBEN talált Szép Iluska javítani valót.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Erre volt jó a kvótareferendum… Szép Iluska remontlistája bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Berta Péter szerint:

  Vona Gábor közleménye:
  Kedves Barátom!
  Mint bizonyára tudod, a keddi napon elbukott Orbán Viktor Alaptörvény-módosításra irányuló javaslata. Ennek nyomán a Fidesz össztüzet zúdított ránk, ezért kérlek, hogy figyelmesen olvasd végig a levelemet, és Te is segíts a közvélemény formálásában.
  Arra kérlek, hogy a baráti és ismerősi körödben, a beszélgetéseid során, az e-mailjeidben, a Facebook oldaladon és minden más csatornán képviseld a Jobbik álláspontját határozottan, világosan és bátran! Ne hagyjuk, hogy Habony Árpád boszorkánykonyhája uralja az emberek tudatát! Ne feledd: Te vagy a Jobbik médiája! Rajtad is múlik, hogy az igazság vagy a félrevezetés és a hazugság győz. Arra kérlek, hogy ebben a sorsfordító helyzetben közösen vállaljuk fel a nemzet igaz védelmét és az aljasság elleni küzdelmet.
  A szavazáson nem nyomtunk gombot, mert félmegoldáshoz nem asszisztálunk. Álláspontunk mindvégig elvi, határozott és világos volt: a Jobbik csak abban az esetben támogatja az Alaptörvény-módosítást, amennyiben a kormány teljes körűen kivezeti a terroristák és gazdag migránsok érdekeit szolgáló letelepedési kötvényt.
  A szavazásig a kormány nem szüntette be a korrupt és kockázatot jelentő kötvénybizniszt, amivel tanújelét adta: nekik fontosabb a gazdag migránsok és terroristák pénze, mint az ország biztonsága. Részükről az ország megvédése csak duma, a lényeg a lopás, ők nem az országot védik, hanem a szajrét. Ez azt jelenti, hogy a Fidesz a kötvényekkel együtt a hazáját is kész elárulni.
  A kormánypártok mindezzel sajnos további terrorveszélynek tették ki Magyarországot! Sőt, a veszélyes konstrukció megszüntetése helyett az Iszlám Állam fellegvárában, Irakban (Erbil) nyitottak kötvényirodát. A menekülő ISIS harcosoknak Orbán Viktor és Rogán Antal szinte mentőövet dob, mert képtelen belátni, hogy ezzel mekkora veszélybe sodorja Magyarországot.
  A Jobbik továbbra is szeretné az Alaptörvény módosítását, de nem félmegoldásként, hanem teljes biztonságot teremtve. A felmérések szerint a magyar társadalom több mint kétharmada elutasítja a kötvényeket, de még a Fidesz szavazóknak is csak 9%-a ért egyet ezzel az üzletággal. A Fidesz, ha már a Jobbik hangját nem akarja meghallani, akkor hallja meg a saját szavazói hangját. A kérdés tehát egyértelmű: a kormánynak a migránsok pénze kell vagy az ország megvédése a fontosabb?
  Amennyiben Orbán Viktor hajlandó lemondani a kötvényeken keresztüli korrupt milliárdokról, a Jobbik 24 órán belül megszavazza a módosítást.
  Kedves Barátom!
  A Fidesz a jelenlegi helyzetben elképesztő támadássorozatot indított ellenünk. Tudják jól, hogy a Jobbik az igazi ellenfél, hogy mi vagyunk képesek leváltani őket. Ez pedig a bukás felé tántorgó kormánypártokból pánikot, a pánik pedig gátlástalanságot fog kiváltani. Semmi sem lesz szent nekik. Ezért most mindennél fontosabb, hogy a kevésbé tájékozott emberekhez a kormány hazugsággépezete helyett a mi igaz hangunk jusson el.
  Megköszönve mindenki fáradozását és bátorságát,
  Barátsággal:
  Vona Gábor

 2. Jakocs Gábor szerint:

  Vona is a maga tőkés pecsenyéjét sütögeti!Hamis a baba!Változást csak a közösségi társadalom (alias:szocializmus)képes meghozni!

 3. Totóka szerint:

  Sajnálom,hogy a jobbik igy gondolkodik.Valamilyen szinten szimpatizáltam velük.Véleményem szerint ez a húzásuk az MSZP 13.havi nyugdíj,közalkalmazotti 13.havi ill.elvonásával egyen értékű.A szavazóik nem fogják megbocsájtani,bukni fognak ezzel a döntéssel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.