Bihar Ura Fejenagy: El Qro és Gabriella tavarisok!

Kósa Lajos már a Mókus őrsnél tart

bur

Magyarország védelmében az emberek csak a KDNP-re és a Fideszre számíthatnak, az ellenzék a demokrácia legelemibb szabályaival sincs tisztában – értékelt Kósa Lajos, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A fideszes politikus szerint az ellenzék figyelmen kívül hagyta 3 millió 360 ezer ember véleményét, és “mondvacsinált, hazug indokokkal” próbálta menteni a helyzetet. Megjegyezte: Vona Gábor Jobbik-elnök “egy gyékényre” került Gyurcsány Ferenc DK-elnökkel és a szocialistákkal.
Ezzel nemzeti sorskérdésben ismétli magát a történelem, hiszen Vona Gábor a kettős népszavazást sem szavazta meg korábban, mert “nem ért rá” – mondta, kijelentve: az ellenzék felelőtlen és komolytalan, így “még egy mókus őrsöt sem lehet vezetni”, nemhogy parlamenti pártot.
Elmondta azt is, hogy az igazságügyi miniszter megvizsgálja az alaptörvény sikertelen módosítása után kialakult helyzetet, a sarkalatos és a ratifikált nemzetközi jogszabályokat, továbbá azt, hogy azoknak milyen következményeik vannak a kötelező betelepítési kvótával szembeni fellépésben.
Példaként hozta, hogy van olyan átültetett nemzetközi jogszabály, amely tiltja a népesség tömeges lakóhely-változtatását és a kormányokat az ez elleni fellépésre kötelezi. Ebben a kérdésben – azaz a tömeges lakosságáttelepítésben – várják az Alkotmánybíróság állásfoglalását is, amelyet az ombudsman kért – tette hozzá.
Kósa Lajos ugyanakkor megjegyezte: az alaptörvény módosítása lett volna a legerősebb eszköz. Értékelése szerint az ellenzéknek nem a szöveggel volt problémája, hiszen az összegző módosító javaslat megkapta a nagy kétharmadot, a zárószavazás egy “primitív, szűklátókörű pártpolitikai számítás” eredménye.
A Fidesz frakcióvezetője egyúttal gratulált Donald Trumpnak, az amerikai elnökválasztás győztesének, továbbá a republikánus pártnak, amely mind a kongresszusban, mind a szenátusban többséget szerzett. Kiemelte: az Egyesült Államokban az egyik legfontosabb kampánytéma a migráció kezelése volt, és úgy látszik, az amerikai választók nem a bevándorlás támogatása, hanem okainak felszámolása mellett foglaltak állást. Ebből mindenki érthetett – fogalmazott, hozzátéve: az első hasonló lépés a Brexit volt.
Kitért arra is, hogy a közelgő osztrák választásnak is a migráció az egyik legfontosabb témája. Egyúttal viccnek nevezte, hogy a világ egyik leggazdagabb országában kétszer kellett elhalasztani a voksolást, mert “nem ragadnak a borítékok”.
Ilyen Magyarországon nem fordulhatna elő – vetette fel.
Kósa Lajos üdvözölte, hogy egyre többen vallják magukénak azt az elvet, hogy nem a bajt kell idehozni, hanem oda kell vinni a segítséget, ahonnan az emberek jönnek. Egyúttal kétségeket fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogy ha a világ 20 legfejlettebb országához tartozó 15 ország elhatározza magát, hogy segíteni akar, akkor nem tud.
A frakcióvezetőt kérdezték a letelepedési kötvényekről, amelyre válaszul kifejtette, hogy a konstrukció jó és szükséges volt, most azonban szerinte felesleges.
A Jobbik vizsgálóbizottságra vonatkozó felvetését ostobaságnak minősítette, mert mint mondta, a kötvények bevezetéséről a gazdasági bizottság döntött, amely állandó parlamenti bizottság.
Az ellenzéki párt még nem érti a Ház működését – vélekedett. A szintén a Jobbik által kezdeményezett ötpárti egyeztetésre pedig azt mondta: nem mennek el, a kötvényekről szóló összes kérdés szóba került az alaptörvény módosításával összefüggő egyeztetéseken.
Megkérdezték arról is, hogy tervezik-e újra az alaptörvény-módosítást. Kósa Lajos azt válaszolta: a hazai és az európai politikai helyzet alakulásától is függ a kérdés, most még nem lehet megítélni.
Franciaországban kicsi az esélye, hogy a baloldal nyerjen, változnak az EU politikáját meghatározó erőcsoportok, és a kvóta ügyében is lehetnek fordulatok – közölte.
Arra a kérdésre pedig, hogy a kormánypárt gondolkodik-e előrehozott választásban, leszögezte: nem tud ilyenről, és hülyeség is lenne, mert nem szabad öt hónapra megbénítani az országot ebben a helyzetben.
(nepszava)
Bal-Rad komm: “…Az ellenzéki párt még nem érti a Ház működését…”
-A Duna-parti Nagy Cirkuszpalotában ugyanis KIZÁRÓLAG ÚGY KELL TÁNCOLNI, ahogy a prímásvajda húzza! Egy a tábor, egy a nóta, egy a tánc!
Képtalálat a következőre: „Kósa Lajos-mém”
Ez a működés alapelve! Aki ezt nem veszi tudomásul, annak saját zsebből kell a konditermet meg a lotyókat fizetni! Oszt’ jónapot!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Bihar Ura Fejenagy: El Qro és Gabriella tavarisok! bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. cicvarek szerint:

  “Példaként hozta, hogy van olyan átültetett nemzetközi jogszabály, amely tiltja a népesség tömeges lakóhely-változtatását és a kormányokat az ez elleni fellépésre kötelezi. Ebben a kérdésben – azaz a tömeges lakosságáttelepítésben – várják az Alkotmánybíróság állásfoglalását is, amelyet az ombudsman kért – tette hozzá.”

  Hogy is van ez? Alkotmánybíróság?

 2. Smith szerint:

  A kormány beszélhetne arról, hogy milyen kapcsolatban áll a szélsőséges szervezetekkel, mert most már dokumentumok bizonyítják, hogy a köztársasági elnök rokoni kapcsolatban áll a rendőrre tüzet nyitó Győrkössel.
  http://alfahir.hu/kiderult_az_igazsag_a_rendorgyilkos_gyorkos_istvan_es_ader_janos_rokoni_kapcsolatarol
  Kezd érdekes lenni az ügy, Győrkös megtagadta a vallomástételt. Na, és vajon miért?

 3. Sub Zero szerint:

  Ezt nem saját kútfőből írtam, de igaznak tűnik.

  “Ismétlés a tudás anyja – az elmúlt egy évben Vona Gábor a következőket adta elő.

  Tavaly (2015) november: A Fidesz gyáva, mert aláírást gyűjt, ahelyett, hogy népszavazást tartana.
  Idén (2016) április: A Fidesz felelőtlen, mert népszavazást rendez (ami felesleges és drága), ahelyett, hogy alkotmányt módosítana. A Jobbik alkotmánymódosítást javasol, és aki nem szavazza meg az alkotmánymódosítást, az hazaáruló.

  Idén (2016) október: A Jobbik nem hajlandó megszavazni az alkotmánymódosítást, csak akkor, ha a kormány megszünteti a letelepedési kötvényeket.

  S Vona pártelnök úr mindhármat ellentmondást nem tűrő hangon, pislogásmentes, kigúvadt szemekkel adta elő, és egy cseppnyi bizonytalanság sem látszott rajta. – “

 4. TERMIN8ATOR szerint:

  https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=6&ved=0ahUKEwi_p6SB1Z3QAhUQsBQKHZ0kBzIQFghEMAU&url=http%3A%2F%2Fnews.allcrimea.net%2Fnews%2F2016%2F11%2F10%2Ffsb-v-sevastopole-zaderzhany-eshe-odni-ukrainskie-diversanty-69427%2F&usg=AFQjCNF-QBTBjD7I5rw1fL6YHvaOpNVxCQ Nincs összefüggésben a jelenlegi cikkel. Az FSZB, ( FEDERALNA SZLUZSBA BESZOPASZNOSZTYI) 2016 november 9-én Szevasztopol városában letartóztatott egy DIVERZÁNS csoportot, amely az Ukrán hirszerző legfelsőb katonai védelmi minisztériumához tarozott. Ezek a diverzánsok szabotázs akciókat terveztek a Krími katonai imfrastruktúrára, és a Krím félsziget megélhetését biztositó objektumok ellen. A diverzánsoknál nagy erejü robbanó anyagokra találtak, nagy teljesitményü fegyverekre, térképekre, a speciális komunikéciót biztositó eszközökre, és többb fizikai bizonyitékokra, természetesen nagy menyiségü lőszerre is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.