Színvallásra kényszerítve

Magyarország érdekes ajánlatot kapott Moszkvától

Ha a magyar kormányzat úgy véli, lehetséges megvitatni és áttekinteni a két ország gazdasági-külkereskedelmi kapcsolataiban a nemzeti valutákban, azaz rubelben és forintban való kölcsönös elszámolást, akkor Oroszország kész a konzultációra – mondta a Figyelőnek Nyikolaj Livencev orosz kereskedelmi tanácsos.

Az orosz álláspont szerint a rubelben, illetve forintban való elszámolási mód nemcsak csökkenti a konjunkturális kockázatokat, hanem más előnyöket is kínál, például a turizmusban, a bankszférában, az energetikában – írta a Figyelő.
Nyikolaj Livencev kereskedelmi tanácsos a lapnak azt mondta, a rubelben és forintban való elszámolás továbbá bővítheti a külkereskedelemben használatos különféle pénzügyi eszközök listáját. Kikapcsolva a nemzeti valuták dollárra vagy euróra való átváltásának állomását a nemzeti valuták közvetlen árfolyamjegyzésével elkerülhetővé válnak a dollár- és eurókonverziós veszteségek.
A nemzeti valutákra való áttérés bevezetéséről a döntés az adott ország vezetésének joga – hangsúlyozta Nyikolaj Livencev. Az Orosz Föderáció érdekelt egy ilyen típusú rendszer bevezetésében. Moszkvában ehhez megvan a legfelső szintű támogatás, Vlagyimir Putyin elnök egy nyilatkozatában elmondta, hogy az Orosz Föderáció erősíti a nemzeti valuták szerepét a kölcsönös elszámolásokban, mert azok csökkentik a függést a külső konjunkturális ingadozásoktól.
A tanácsos arról is beszélt, hogy előzetes konzultációk folynak az orosz-magyar légitársaság megalakításáról, amely érdekli az orosz felet, „de korai lenne bármiféle eredményről beszélni”.
Tekintettel Magyarország és az orosz régiók bővülő gazdasági, kulturális és turisztikai kapcsolataira, a tanácsos célszerűnek tartaná a közvetlen légi összeköttetés kiépítését charter, vagy menetrend szerinti járatokkal Moszkván kívül például Szentpétervárral, Kazannyal, Rosztov-na Donuval.
A szóban forgó orosz-magyar légitársaság orosz gyártmányú regionális SSJ-100-as gépekkel repülhetne. Felidézte, hogy az S7 orosz légitársaság másokkal együtt charterjáratokat üzemeltet a Balaton-térségbe a sármelléki repülőtérre.
(HVG)
Bal-Rad komm: Íme MAGYARORSZÁG egyetlen menekülési lehetősége Döbrögisztán vajdaság béklyójából!
Ezt a moszkvai ajánlatot ugyanis ÍGY KELL KEZELNI! Ha és amennyiben akad ebben az országban a nemzet és az ország sorsa és jövője iránt felelősséget vállaló/vállalni akaró politikai erő, akkor ezt a kihagyhatatlan ajánlatot magáévá teszi!
Ez ugyanis egy GESZTUS! A keleti piac korlátlan megnyitásának záloga, amely GARANTÁLNÁ MAGYARORSZÁG ÚJJÁLPÜLÉSÉNEK LEHETŐSÉGÉT!
Azt is tudomásul kell venni, hogy ez egyfajta TŰZPRÓBA Döbrögiék szándékait illetően. Színt kell(ene) vallaniuk! És nincs tovább pávatánc!
Ne csodálkozzunk azon, ha a qrmányzati kommunikációban szépen elsikkad a téma!
DÖBRÖGIÉKNEK EZ AZ AJÁNLAT NAGYON NEM JÓ! Véget vetne Mekkmester valutabizniszének, és az EU-kitettségünknek! Amiből megintcsak a horda profitál!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Színvallásra kényszerítve bejegyzéshez 20 hozzászólás

 1. POZSONY. 907 szerint:

  Remélem az euró bevezetése kapott.

 2. Istvan szerint:

  Ez egy jó ajánlat!Meg kellene vele kínálni pl. Gyurcsányt,vagy a ME.szerepére ugyan nem vágyó,de véleménye van,feleségét!
  A regnáció náció biztosan nem ugrik rá,de talán a baloldal!
  Má’ az igazi!Hol is van!?
  Félő ugyan,hogy ez megint csak olyan Paks II szerű ajánlat,amelyet,aki ráugrik,arra tud felhasználni,hogy a zsebét tömje,de arra is lehetőség,hogy a forint kibocsátásának monopóliumát ,a bankok saját tulajdonúságát visszaszerezzük!Ehhez pedig talán az elnökválaszt eredménye(USA) is lehetőséget ad(hat!)
  Kár,hogy piti,rongyrázó,de annál nagyobb pofájú mindenféle elitünk nem lát mást ebben ,mint a saját lehetőségeit,vagy éppen azt nem,és figyelmen kívül hagyja.
  Valahogy úgy vagyok vele,hogy nem ez lesz az egyetlen megkísértés Keletről,és rendszeresen fognak errefelé fújni a EU szelek(Eurázsiai Úniós szelek,nem a másik EU-az már elég bűzt hordott errefelé!!)
  Hogy aztán ezekbe a szelekbe való beállás mit vált ki az EU-ból az egy más kérdés,de okos ,és tapintatos politikus,vagy inkább csoport nagyon könnyen át tud lépni ezen!
  (Miért is kerültünk dögrovásra,hol a magyar gazdaság,és a segítség stb.stb-nem görög mintára!!)

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  Szerintem ettől job ajánlatot Magyarország nem is kaphatott volna. Ha normális a magyar kormány KÉT KÉZZEL KAP UTÁNA. Evel az ajállatal talán főnyereményt ütne meg, mert az EU ra minnél továb annál kevésbé lehet alapozni gazdasági fejlődés szempontjából. Példa ere a Paksi atomerőmű, az EU általi újjá épitésének, bővitésének az “egedély” húzásának, halasztásának a “jóvűhagyása” A nyugat NEM AKARJA A KÖZÉP EURÓPAI ÁLAMOK FEJLŐDÉSÉT, FÜGGGŐSÉGBEN AKARJA TARTANI ezeket az országokat. Példa rá MÉG a Magyarországi és Szlovákiai CUKORGYÁRAK MEGSZÜNTETÉSE LIKVIDÁLÁSA !

 4. V.kutya szerint:

  Ez lehetne az elmúlt 5-6 év legjobb híre, ha valódi, magyar elkötelezettségű vezetőink lennének, nem pedig ilyen cigány tolvaj pereputty!
  Ez lehetne a JÖVŐNK, ami e pillanatban nem létezik, sem egyik, sem másik “oldal” felől nézve, tehát: ehhez az ajánlathoz mi, magyarok kellünk, de EZEK nélkül a g.cik nélkül!

  • "Szélsőjobb" :D szerint:

   +100
   Erről pofázott a JOBBIK is. Amennyiben ez elősegíti a magyar érdekek érvényesítését, jót tesz hazánknak gazdaságilag is, akkor úgy cselekedni.
   Nemcsak pofázással, szájkaratéval szabadságharcolni mint az uborkafára felkapaszkodott teknővájó felcsúti purdé.

   • V.kutya szerint:

    ez tényleg nem pártszimpátia kérdése. Sőt, aki ezt ellenzi, az húzzon el még az országból is, nem hogy a Parlamentből!

  • Smith szerint:

   Tegnap még a konzervatív Trumpnak nyalt be szarig, ma pedig már úgy beszélt EBRD konferencián, mint egy szélsőségesen neoliberális Soros-ügynök. Úgy látszik, hogy nem unja még a pávatáncot. Azt vajon tudja a Vajda, hogy Trump nem híve a szabadkereskedelmi egyezménynek, amit ő vakon támogat?

 5. Emeric szerint:

  Baszki, ez az ajánlat durvább mint a viagra!

 6. Fergeteg11 szerint:

  Külsős, de néhány embert talán érdekelhet, úgyis vissza-visszatérő téma az állam adóssága:
  http://mandiner.blog.hu/2015/12/18/igy_keletkezett_a_magyar_allamadossag
  “Ha a gyanúnk beigazolódik, az egyúttal azt is jelenti, hogy az egész időszak [ti. a Kádár-korszak 1973-tól a rendszerváltásig] alatt semmilyen túlfogyasztás nem volt, sőt, az ország külkereskedelmi többletben volt.
  Miért van az egésznek ma jelentősége?
  A mai államadósság egy dolgozóra vetítve közel 6 millió forint. Az állomány nagyobb része valójában a rendszerváltáskori állományra vezethető vissza. Azaz a mai államadósság leginkább a rendszerváltás előtti jegybank rossz devizaválasztásának »köszönhető«.”
  Az oldalon hivatkozott pénzriportos linkről a teljes, 54 oldalas tanulmány elérhető.

  • egy paraszt szerint:

   A napokban olvastam az 1956 októberi események magyarra fordított verzióját, ha jól tudom a tolmácsolásában.

   Igaz, hogy sok nehezen értelmezhető, ellentmondó részt tartalmazott, de a magyar KGB fegyvert osztott a felkelőknek
   rész alaposabban érdekelne, vagyis annak a háttér gondolatvilága, oka; és a kommunisták, Dolgozók Pártján belüli hatalmi harca és klikkesedése.
   Hha lenne erről valami link, megköszönném!

   • Fergeteg11 szerint:

    A Szerov-jelentés (angol) az okt. 29-ei állapotról (Wilson Center Digital Archive):

    Send to CC CPSU
    A. Mikoyan
    M. Suslov
    29.X-1956

    To Comrade MIKOYAN, A.I.
    To Comrade SUSLOV, M.A.

    I am reporting about the situation according to the circumstances on 29 October.

    1.There were negotiations during the night with the groups fighting in the region round the Corwin theater, Zsigmund street, Sen Square and Moscow Square to surrender their weapons. Toward evening agreement was reached.

    Some small armed groups that had come to Budapest from other cities were identified.

    The Soviet military command is taking action to liquidate them.

    2.According to information from the MVD [Ministry of Internal Affairs], on 27-28 October in several cities prisoners were freed from prisons, including criminals, around 8,000 people in all. Some of these prisoners are armed with weapons taken from the security guards. The ammunition was obtained by attacking military depots.

    After the government declaration was made on the radio about amnesty to students who participated in the demonstration, the armed groups started to lay down their weapons.

    3.The situation in several cities can be characterized in the following way: the population is stimulated against the communists. In several regions the armed people search in t apartments of communists and shoot them down.

    In the factory town of Csepel (near Budapest) there were 18 communists killed. When in buses travelling between cities, the bandits do checks and prominent communists are taken out and shot.

    In the town of Debrecen the regional committee went underground, contacted the military unit and asked for support. This data is confirmed by telegrams that arrived at the Council of Ministers from the leaders of the “revolutionary committees.” The workers’ council in Miskolc suggested that the employees of the security organs lay down their weapons and go away. Three employees, including the Deputy Director of the department, Mayor Gati, would not comply with the demands. The employees of the security organs were all hanged as a group. In the town of Keskemet, a crowd decided to punish a communist in the square. The commander of the Hungarian military unit went up in an airplane and with a machine gun dispersed the crowd.

    The commander of the Hungarian troops stationed in the town of Gyor alerted a regiment in order to restore order in the city. When order was restored he moved to the neighboring city with the same objective. When he returned to Gyor, he had to restore order once again.

    4.In connection with the decision of the government to abolish the state security organs, the morale of the operative staff declined.

    On the evening, 28.X [28 October], the MVD held a meeting. [Ferenc] Munnich called the antigovernment demonstration “a meeting of workers for the satisfaction of their justified demands.” Fascist elements joined this movement and tried to use it for the overthrow of the government. He said the employees of the security organs honestly did their duty in the struggle with the hostile elements. Then he informed them that an extraordinary court would be organized, whereby those responsible for hanging communists and attacking government and social institutions would be tried.

    After this meeting morale declined drastically. Several employees left work and never came back.

    In the city a leaflet appeared of names of the “revolutionary committee of students” with a summons to kill the employees of the security organs.

    The police on duty are stimulating this mood, declaring that there are traitors in the security organs, and they are angry that the employees of the security organs have started to wear police uniforms.

    The Dep[uty]. Minister of Internal Affairs Hars came to our adviser, wept, and stated that the employees of the security organs are considered traitors, and the insurgents are considered revolutionaries. He conversed with Comrade Kadar on this issue. However, he did not get a comforting answer.

    The leader of the internal troops of the MVD Orban told our adviser that he will collect the officers and will break through to the USSR. The former deputy of the MVD Dekan stated that the provocateurs are arranging the massacre of the employees of the security organs and their families. The bandits are ascertaining the addresses of the employees. Dekan intends to create a brigade composed of the employees and with weapons advance to the Soviet border. If they don’t get that far, then they will fight underground as partisans and beat the enemies.

    The employees of the central apparatus stopped work and went home, declaring that they are undisciplined and do not have the right to meet with the agency. On the periphery the security organs also stopped working, since the local powers dismissed them.

    The regional administration in the city of Soboics (40 employees) left for Rumania. The employees of the Debrecen regional administration went to the Soviet border in the region of Uzhgorod and asked the border guards to let them into the USSR. On the border with Czechoslovakia a large group of employees have gathered, waiting for a permit to enter that country.

    In connection with the situation created in the MVD in the evening, I intend to call a meeting with Munnich to elucidate his opinion in relation to the further sojourn of our employees, in the light of the dispersal of the security organs and the further coordination of our work.

    SEROV

    29.X.56

    • egy paraszt szerint:

     Köszönöm!

     Bár, ha jól értem
     a cikkben inkább a káoszról van szó és a szolgálat szervezetlenségéről, széteséséről, hogy azt sem tudják ki az áruló közöttük, ami nem jelenti konkrétan, hogy azok is lettek volna.
     Másrészt inkább a határok felé vonulva fegyveresen a rend helyreállításának megkezdését sürgetik .

     olyat nem olvastam, hogy fegyvert osztottak volna a felkelőknek!
     Így csak azt nem értem, hogy fegyveres fenyegetés nélkül a forradalmárok mégis hogyan jutottak fegyverhez a raktárakból?

     Bár a hadsereg állásfoglalásáról sem kaptam egyértelmű képet.

     • Fergeteg11 szerint:

      Ezek a Szerov-jelentések azt az oldalát mutatják meg az eseményeknek, amire ma nem büszkék. A mostani narratíva is tartalmaz némi fogódzót arra nézve, mi lehetett a helyzet a fegyveres szervezeteken belül, pl. a Mindentudás Egyeteme előadássorozatban az V. szemeszter 8. előadása.
      origo.hu/attached/200410288kiraly.rtf…
      Bár ott nemes egyszerűséggel pártkatonákról és magasan képzett tisztekről, meg szabadságharcosokról beszéltek, ami erősen torzítja a képet. Mert nehéz szabadságharcosokként elfogadni pl. lincselőket, bűnözőket, és azt gondolni, hogy mindenki, aki nem volt párthű katona, csak magasan képzett tiszt lehetett a vezetésben, míg a többiek iskolázatlan, mindössze a párthűség miatt előléptetett emberek.
      Az amerikaiak szerepe nem volt elhanyagolható. Habár 27-én az amerikaiak azt közölték, hogy nem tekintenek potenciális szövetségesként a térség államaira, 28-án az amerikai követségen még attól tartottak, hogy itt második Korea lesz, és az ENSZ katonái bevonulnak, ha nem lesz nagyon gyorsan elfojtva a lázadás (Szerov jelentésében szerepel 28-án). November 2-án az amerikaiak még azt is közölték (Pongrátz G. visszaemlékezése), hogy nem néznek jó szemmel azokra az országokra, amelyek a Szovjetunió határain nincsenek jóban a Szovjetunióval. De ez nem gátolta meg őket abban, hogy többek közt a Szabad Európa Rádión vagy röpcédulákon keresztül befolyásolják az embereket, tanácsokat osztogassanak a partizánharchoz stb., ezt még a hű médiakatona is elismeri:
      http://www.telegraph.co.uk/culture/books/3655367/What-really-destroyed-the-Hungarians-in-1956.html.
      Ha valaki azt mondaná, hogy a fegyveres harchoz vezető eseményekben a CIA szerepe kicsi, de a KGB szerepe nagy, azt egyelőre nem hinném el. Inkább az ellenkezőjét.
      Azt sem lehet tagadni, hogy Nagy Imre szovjet támadásról szóló beszédét a hozzá hű magas rangú parancsnok (Király Béla) úgy értelmezte, hogy harcolni kell mindenáron. Pedig ő is, és a végén talán Nagy is tudta, hogy a részben már lefegyverzett, demoralizált erők 16 hadosztálynyi szovjettel szemben esélytelenek (akkor még viszonylag kevés veszteséggel meg lehetett volna előzni a komolyabb bajt). Nagy nyilván nemzetközi segítségben bízott, de annak esélye végleg elúszott, neki pedig nemigen volt már számottevő ereje. Döntésének meglett a következménye.

   • Fergeteg11 szerint:

    Ki tudhatja azt, hogy a KGB mennyire volt részese, és mennyire a megfigyelője az eseményeknek? Leginkább az oroszok, a többiek találgatnak. Van, aki szerint csak legenda. Mindenesetre a fenti jelentésből az tűnik ki, hogy fegyvert lehetett szerezni titkos osztogatás nélkül is, ha volt olyan egyáltalán. Osztogatás és fosztogatás között csak egy betűnyi különbség van írásban, de micsoda különbség van a gyakorlatban!

    • 123 szerint:

     Abban az időben Magyarország igen erős szovjet kontroll alatt állt. A KGB akkor is, a világ talán legerősebb titkosszolgálata volt. Az ő dolguk az volt (is), hogy a “baráti” országokat, köztük Magyarországot is, a rendszeren belül tartsák. Ezek tények? Gondolod, hogy egy ilyen felállással akkor a KGB csak mint megfigyelő működött? 🙂
     (Amúgy az akkori KGB főnököt, Szerovot is pár év múlva hazavágták az elvtársak, változnak az idők 🙂 )

     • Fergeteg11 szerint:

      Fuss neki mégegyszer a bejegyzésnek! Szerintem meg fogod érteni.

    • Fergeteg11 szerint:

     Igen, a másik oldal is ide tartozik, nem én akartam betenni ide. A kijelentésem a KGB-vel kapcsolatban egyébként nem a megtorlásokra vonatkozott.

   • Fergeteg11 szerint:

    Szerov 28-án (Wilson Center Digital Archive):

    To Comrade Mikoyan, A.I.

    I am reporting about the situation on 28 October 1956.

    1.From the network of agents, which has contact with the insurgents, doubt is arising about whether to continue the struggle. The more active part of the opposition wants to continue fighting, but says, however: if we do stop for a while, we must still keep our weapons in order to attack again at an auspicious moment.

    2.On 27 October, an agent of friends of the writer [Ivan] Boldizsar [a journalist member of the democratic opposition-J.G.] met with the leaders of the opposition group. The agent sounded the alarm about the meeting that was going on in connection with the street fighting. The other participants at the meeting decided to support the new government and expressed their intention of calling the insurgents and persuading them to stop the fighting.

    3.In many regions local organs and party workers dispersed, and then established various “revolutionary” national and other committees, which are beginning their “activities” disarming the security organs. For example, the revolutionary committee in Miskolc organized a meeting in front of the building of the Ministry of Internal Affairs, and they forced the workers to lay down their arms and they tortured those who protested. On the same day, a battalion of internal troops was disbanded and spread out among the buildings by this revolutionary committee. In the town of Zalaegerseg, the revolutionary committee disarmed the security organs, and the officials were driven out of the regional limits. These facts apply to other regions as well. There are also examples of actions to the contrary. For example, in some regions, a national militia comprised of students, youth, and private soldiers of the national army are restoring back order in the cities.

    4.In the city of Budapest after yesterday’s meeting of the new Ministry of Internal Affairs, regional apparatuses of security and police began to renew their work. To avoid provocation, the employees of the security organs are dressed in police uniforms.

    5.An organized observation of the American embassy confirms that the employees of the embassy are leaving the city with their things. The Americans Olivart and West in a conversation with one of the agents of our friends said if the uprising is not liquidated in the shortest possible time, the UN troops will move in at the proposal of the USA and a second Korea will take place.

    This morning on Budapest radio there was a speech by an active participant in [Joseph] Ertovi’s group of criminals, who was arrested in the military editorial board who said that he is summoning the youth to lay down their weapons, since the new government under Nagy is a guarantee of the fulfillment of the people’s demands. They asked Ertovi why he wrote on a leaflet “Temporary Revolutionary Government”? To that Ertovi replied that it was because at that time they had not recognized the government, but that now he wouldn’t sign it that way, because the present government is legitimate.

    In the city of Budapest today everything is peaceful, except isolated strongholds of street fighters. However, there are three hotbeds, where insurgents have dug in positions.

    SEROV

    Transmitted by special line
    28.X.56 [28 October 1956]

 7. Gonda István szerint:

  “Ez ugyanis egy GESZTUS!”
  Én megfordítanám a dolgot. Hogyan lehet az, hogy az oroszok nem rubelért adják már a kezdetektől fogva MINDENKINEK az olajat és a gázt? Miért nem merték ezt meglépni?
  A másik dolog: miért nem ajánlják már fel végre az oroszok a vízummentességet a magyaroknak? Mint ahogy már nagyon sok ország esetén meglépték.

  Admin:

  Kicsit érdeklődtem. EZ AZ AJÁNLAT CSAK A MAGYAROKNAK SZÓL! (Félreértés ne legyen: NEM DÖBRÖGIÉKNEK, ÉS NEM A TÖBBI BAGÁZSNAK! A MAGYAROKNAK!)

  Oroszország az Eurázsiai Unió tagjaival EGYMÁS KÖZTI MEGÁLLAPODÁSOK ALAPJÁN számol el. (Meg néhány más országgal!)

  A vízummentességet a schengeni-zőna tagok külön-külön nem kaphatják meg! Ez ráadásul csak viszonossági alapon működik/működhet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.