Szíria

Igor Konasenkov vezérőrnagy az orosz HM szóvivője tegnap közölte, hogy a Földközi-tengeren tartózkodó orosz flottaegység “zSeveromorszk” és “Kulakov altengernagy” nevű tengeralattjárő-elhárító hajói egy holland víz alatti úszó alkalmatosságra figyeltek fel a délelőtt folyamán.
aku
Ráérdeklődtek a “rozmár” osztályú holland szerkezetre, hogy mi a francot csinál ott a felnőttek között. Erre az bocsánatot kért és eloldalgott.

A kalifátusisták szíriai “fővárosáért”-Raqqáért-egyfajta versenyfutás kezdődött a törökök, az amerikaiak és a kurdok között. Egy meglehetősen átgondolatlan, kapkodó, ennélfogva az ostromlóknak már eddig rettenetes veszteségeket hozó ostromféleség.
A törökök szerették volna megvárni, amíg több arab harcos gyűlik össze, és ők maguk is részt szerettek volna venni a hadműveletben. Amerika azonban nem várhatott tovább: egyrészt Moszul ostroma kínálja a momentumot, másrészt Obamaki szeretné az elnökségéből hátralévő rövid idő alatt megsemmisíteni a kalifátusista hordákat. Amerika ezért fel is gyorsította a zsoldosai toborzását és kiképzését, mert azt szeretné, ha magába a városba ők vonulnának be. Meg akciózgatnak.
A kedd esti bombázás civil áldozatai között kilenc nő és két gyerek volt. A koalíció légiereje a Rakkától 40 kilométerre északra található al-Hisa közelében csapott le. A támadásban 32-en megsebesültek. A koalíció megerősítette, hogy légicsapást hajtott végre a térségben, de vizsgálat nélkül egyelőre nem vállalta a felelősséget a civil áldozatokért. Hátha mégis a’ zoroszokra lehetne valahogy lőcsölni a bakit. De szép is lenne!
A szíriai Tartusz kikötőváros légtere tegnap igencsak forgalmas volt. Jöttek mentek az orosz harci repülők. Érkeztek a tenger felől, és távoztak a tenger felé. Az “Admiral Kuznyecov” orosz hordozóról szálltak fel. Tettek egy-egy bemutatkozó kört, és visszatértek a hajóra.
Persze a bemutatkozó látogatásokon túl egyéb más dolgok is történtek. Főként Aleppo és környékén:

De egész Szíria-szerte zajlott a háborús élet.

Délnyugat-Aleppo 1070 Al-Hamdaniyah lakótelepéről tegnap estig az utolsó életben maradt terrorista is elmenekült. Legkevesebb 350 pribék viszont ott nyúlt ki a majd háromnapos harcok során.

A város északkeleti részén a gyűrűbe zárt martalócok ellen “Oweiya” kerület peremén indított támadást a Szíriai Arab Hadsereg. Jelentések szerint ez az offenzíva a végső leszámolás jele lehet.

szale

Deir ez-Zor és környéke helyzete annyiban változott a megszokottakhoz képest, hogy ezúttal nincs leállás a pillanatnyi siker után. A kalifátusisták támadási kisérletének elfojtását követő kontraoffenzíva nem állt le, és a hadsereg tovább pusztítja a rémbandát.

Ráadásul a szír légierő sem tart pillanatnyi szünetet sem. Egyik csapásukban tegnap elpusztították az ISIS “színtiszta belga” bandáját. Legkevesebb 60 “belga” pribék adta ki a páráját. Hatalmas csapás ez az “otthoniaknak”!
Az orosz légierő Idlib-tartomány martalócait ápolgatta tegnap dél óta ma hajnali. A tartományi főváros Idlib, Ma’arat, Al-Nu’man, Saraqib, Jisr Al-Shughour, Afis és Janoudiyeh brigantijainak volt részük a figyelmességben. Sok örömüket nem lelhették benne.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. TERMIN8ATOR szerint:

    A kalifátusisták támadási kisérletének efojtását követő kontraoffenziva (ellentámadás), nem ált le, és a hadsereg továb pusztitja a rémbandát. Egy pillanatnyi lélegzetvételhez sen szabad juttatni az ellenséget, hogy új erőre kapjon. Így csinálta azt a Szovjet hadsereg a fasiszta hadi masinériával is anno a II. világháboru idején . Üldözni és megsemmisiteni kell az ellenséget. Ez szerintem azótától arany szabály a hadakozásban, amióta csak a történelem során háboruk léteznek. Ha nem így van okositsanak ki.

  2. Vak Bottyán szerint:

    Így van. Ezt már Lao Ce is megmondta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.