Sztrájkfelhívás!

red-alert

 

 

 

 

Országos sztrájkot hirdettek

fhv

Országos szervezésű sztrájkot hirdet december 5-ére a szociális ágazatban dolgozókért a Magyar Közalkalmazottak, Köztisztviselők és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ).

Az MKKSZ csütörtökön az MTI-vel közölte: a sztrájk elsődleges célja, hogy elérjék: november 12-e, a szociális munka napja fizetett munkaszüneti nap legyen, és január elsejétől 30 százalékkal nőjön az ágazatban dolgozók keresete – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. Mint írták, a szociális területen már most is nagy a regisztrált munkaerőhiány, az alacsony keresetek miatt pedig egyre nehezebb munkavállalókat találni, így a szociális területen dolgozók napi 10-12 órát dolgoznak, miközben a felelősség és a teher egyre nagyobb rajtuk.
A szakszervezet szerint fenntarthatatlanok a szociális ágazatban tapasztalható munkafeltételek. Több diplomával rendelkező munkavállalók a munkaszerződésben foglaltakkal ellentétben sokkal többet kénytelenek dolgozni az átlagosan 110 ezer forintos nettó bérért – olvasható. Boros Péterné, az MKKSZ elnöke szerint rövid időn belül ellátási nehézségek lesznek a szociális ágazatban, amelynek jeleit több területen már most is tapasztalni lehet.
Az MKKSZ a munkabeszüntetéssel azt szeretné elérni, hogy a kormány mint a terület legnagyobb munkaadója üljön le és kezdjen tárgyalásokat a terület képviselőivel a keresetekről, a szakemberhiány pótlásáról és a munkakörülmények javításáról. Az azonnali 30 százalékos keresetnövelésre vonatkozó bérintézkedés csak a jelenlegi munkavállalók megtartására alkalmas, további bérintézkedések szükségesek a hiányzó közel 10 százalékos munkaerőhiány visszapótlására – írták a közleményben.
(atv)
Bal-Rad komm: A hírre máris tömeges, legalább 24 órás SZOLIDARITÁSI SZTRÁJKOKAT KELL(ene) HIRDETNI!
ÉS MEG IS TARTANI!
Sajnos abban már most biztosak lehetünk, hogy EGYEDÜL MARAD az MKKSZ a sztrájkjával!
A Bal-Rad mindenesetre TÁMOGATÁSUKRA HÍV MINDENKIT!

balradlogo

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Sztrájkfelhívás! bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. POZSONY. 907 szerint:

    “Kár menni vittore pont ma említette hogy nagyarányú bérfejlesztésre és adöcsökkentésre lesz szükség :)) Jah, és még azt is mondta, hogy vége az olcsó munkaerőnek!”

  2. Hun szerint:

    Addig kene mindenkinek sztrajkolni amig ez a narancsos rezsim nem hatral meg!

  3. petymeg szerint:

    De sztrájkolni mert ami itt megy az bohockodás és nem sztrájk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.