“Örömködnek” a nyugdíjasok

“Röhej! Szeretnék én is helikopterezni” Kiakadtak a nyugdíjasok a csekély emelésen

Jóval nagyobb drágulást prognosztizál jövőre a Magyar Nemzeti Bank, mint a kormány. Ez kihat a nyugdíjemelésre is, hiszen az emelés mértéke megegyezik a kormány által tervezett inflációval. Varga Mihály szerint a kormánynak kell mérlegelnie, hogy hozzányúl-e a jelenleg 0,9 százalékosra tervezett nyugdíjemeléshez.


(atv)
Bal-Rad komm: Miként is fogalmazott Mekkmester? “A társadalmi felelősségvállalás, és a közjó érdekében…!”
Ma még a nyugdíjak “emelésének mértékéről” vitáznak az érdekeltek! Már nem sokáig! Ugyanis a téma hamarosan végleg megoldódik! NEM LESZ NYUGDÍJ! Állami legalábbis nem! Következésképpen nem lesz vita sem!
Hála a 27 éve gondos gazdaság és szociálpolitikának! Köszönhetően Kórózs Lajosnak IS, meg a Maszopnak IS! És a többieknek IS!
Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

“Örömködnek” a nyugdíjasok bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. Istvan szerint:

  Az elmúlt hat évben akkor,mikor a nyugdíjakról ,azok emeléséről volt szó,akkor bő nyállal,szemforgatva hazudtak az infláció mértékéről,hogy ne kelljen nyugdíjat emelni annak valódi mértékében!
  Ez a tervezett nyugdíjemelés is hazugság,,mert az infláció nemhogy 2,7%,hanem még annál is több!Ezt nem a kormány híreiből,hanem a saját pénztárcámról tudom,abból,hogy minden hasonló mennyiségű bevásárlásnál egyre többet fizetek!
  0,9%!! hajrá,fidesz,előre a pokolba!!
  Aztán fidesznyik-nyuggerek,lehet Viktorhoz járulni további kézcsókra!Hátha megengedi a fenekét is….!

  • egy paraszt szerint:

   Az is baj, hogy az egységtermékek tömege a hivatalos inflációt is nagyban meghaladó mértékben csökken!

 2. Már Tamás szerint:

  A megalázó mértékű nyugdíjemelés(?) vetekszik a horn-kormány által (tán 95-ben) adott 0,4%-al. Ugyanaz a gané banda csak más zászlót lobogtatnak.

 3. Pex szerint:

  Ez legyen intő példa a mai fiatalság számára. Amit befizettél, azt tekintsd elveszettnek. Matekozzunk csak: havi 10ezer nyugdíjjárulékot tegyünk félre, és fektessük be minden év végén. Legyen legrosszabb, vagyis csak évi effektív 10% a hozam: 12 hó x 10ezer * 10% = 12ezer +120ezer a tőke, összesen 132ezer már a második évben. Ez kamatos kamatként kamatozik még 38 évig. A következő évi ugyanilyen befizetés 37 évig. És így tovább. Tehát 40 év alatt ennyi lesz az eredmény: 52’991’000 Ft tőke. Ha ezután nem növeljük tovább, akkor ‘csak’ évi 5’299’000 Ft hozamot kapunk. Ami 442’000 Ft havi összeg. Akkor? Miről beszél, és ki is? Hol van pl az én 50 millió alapom?… Példa a lopásra: 15 éve a nyugdíjintézet hiányolt valami Apehos papírt. Nem lehetett pótolni az elévülés miatt, hát mondtam, utalják vissza a kb 1millió Ft befizetett járulékomat, akkor ennyivel kevesebb lesz a nyugdíj alapom. Azt válaszolták, hogy azt már nem! Szóval? Tehát, aki fizet, az bolond vagy terrorista?

  • petymeg szerint:

   Mi a biztosíték arra,hogy nem nyúlják le a megtakaritásodat?-3000 milliárd-.

  • Pex szerint:

   Nem olyan helyen tartom, hogy lássák. Pl bankban biztosan nem. Persze, egy ilyen dologhoz sajna ész kell. De mindent meg lehet tanulni. Nekem sikerült, akkor ember képes rá.

 4. Jakocs Gábor szerint:

  A kapitalizmusban semmire sincs biztosíték!Tehát marad az egyetlen megoldás:meg kell dönteni ezt a férgek által megszavazott “demokráciát” vagyis a tőkés diktatúrát!

  • petymeg szerint:

   +++

  • Pex szerint:

   A megdöntés csak egy dolog. Gondolj a pakolásra, amikor el kell rakni mindent. Hibás a megfogalmazás is, hiszen nem EL, hanem VALAHOVA. Itt az utóbbi ami problémás, azért van kupi. Nah, a megdöntés is ilyen, bármit megdöntesz, de mit fogsz helyette csinálni? Van valami olyan ötlet, módszer, elv, ami más, mint az eddigi elitizmus? Az a baj, szerintem, hogy vállalkozók kezében van a hatalom, és egy vállalkozó csak egy nagyon kis szeletét látja a világnak. Pl, a vállalkozó elvárja, hogy a dolgozója egészséges, képzett, pihent, elkötelezett, felelősségteljes stb legyen. És mit tesz mindezért? Semmit, és itt tart a világ… És ne feledjük, hogy minél több pénze van valakinek, annál inkább úgy véli, megengedheti magának, hogy hülye legyen. Vagyis minél gazdagabb valaki, annál nagyobb gázzal tolja a világot a szakadékba.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.