Szíria

Obamaki búcsúzóul még szeretne valami jóságosat cselekedni! Ezért aztán tegnap parancsba adta a szíriában föllelhető an-Nuszra banda tagjainak megsemmisítését. Most ezt tartja már prioritásnak. Assad elnök “menesztésének” tervét-úgy tűnik-ejtette.

Damaszkuszban pedig ugyancsak tegnap az elnöki szóvivő Bouthaina Shaaban nyilatkozott. Azt mondta, hogy Assad elnök kész együttműködni az új amerikai adminisztrációval, de csakis és kizárólag az egyenlőség alapján, és Szíria szuverenitásának amerikai tiszteletben tartása esetén.
Obamakival ellentétben viszont az “érdekeltek klubja” Jean-Marc Eyraud gall külügyérrel az élen (a kulbnak tagja méf Hispánia) azon agyal, hogy miként lehetne mégis Assadot eltüntetni a színről, és valahogyan biztosítani kitartott latorbandáik kínzó szükségérzetén enyhíteni. Kiváltképp Aleppo latorjai miatt aggódnak a klubtagok. Akiknek sürgősen meg kéne szervezni az ellátmány célbajuttatását, meg a gőrék kimentését! Legalább. De hát a’ zoroszok…! Azok meg útban vannak.
Orosz külügyi források szerint tegnap mintegy hatezer briganti készült arra, hogy Aleppotól nyugatra egy folyosót vágjon a keleti városrész ostromgyűrűjének megtörésére. Már az ötlet is katasztrofális volt részükről. A buli kezdete aztán meg is győzte őket a kivitelezhetetlenségről. A szír kormányerők nemhogy megtörték a kelet-felé igyekvő latorbanda támadását, hanem az Al-Assad kerületben és a közeli Minyan elővárosnál szét is zúzták a horda védelmi vonalait, és nyomják őket egyre hátrább.
Taftanaz falu és Layramoun dzsihadista kelléktárait az orosz légirő vette gondjaiba. A layramouni találat eredményét egész Aleppo szerte hallani lehetett. Nem is csoda, hogy gyorsan kedve veszett a bűnbandának. Mostmár inkább az életükért futnak.
Az Aleppo északi-északkeleti térségében csatározók tegnap annak lehettek szemtanúi, hogy milyen gyorsan is tud futni egy “öngyilkos-jelölt” dzsihadmobil sofőr. Már-már szurkol neki a kívülálló nézelődő. Vélhetőleg megúszta a golyózáport. Abban a fölszerelésben is alighanem megdöntötte a százméteres síkfutás olimpiai rekordját.

Hama-tartomány északi részén Suran város brigantijait bombázta nagy szakértelemmel-és még nagyobb buzgalommal-a szír légierő.

Deir ez-Zor kalifátusista latorjainak irtásába tegnap beszállt az orosz légierő is.

A Golan-fennsíkon Al-Bariqa nevű latorerősségben rejtélyes robbanás volt. Legkevesebb 20 lator párolgott el benne. Ez a martalócegyed-veszteség viszonylag könnyen pótolható, de a hadianyag ami megsemmisült, az pótolhatatlan.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. POZSONY. 907 szerint:

  Ez a buli megdöglött a “nemzetközi bűnszövetség határok nélkül” számára, vajon melyik ország lesz a következő, Afrika sivár, dél amerika csóró, kelet zsúfolt, csak nem tán egymásnak mennek végre, hiszen már mindenkit kiraboltak, aki hagyta magát.

 2. Már Tamás szerint:

  Mi a faxal lövöldöznek célba ilyen gyatra eredménnyel az első videón? Régvolt gyermekkorom idején Leányváron Józsika egy csúzlival sokkal eredményesebb volt bármiféle mozgó célpont ellen…

 3. Emeric szerint:

  Végre! Csak így tovább!

 4. TERMIN8ATOR szerint:

  Obamaki búcsuzóul……. parancsba adta a szíriában fellelhető an-Nuszra banda teljes megsemisitését . Lehet, hogy valami Obamakival, Clintonnal és Mc Kainnal kapcsolatos “titoknak a kiszivárgása miatt? Most kellene a Földközi tengeren lévő orosz flottának egy szíria összes területére, ahol csak dzsihádisták vannak össztüzet “tüzijátékot” zuditani, minden négyzet centiméternyi területre, hogy az Amcsikat kinyomják a Szír köztársaság területéről. El kellene inditani az oroszoknak-szíreknek a verseny futást Szíria álanformációájának az egységéért, kiszoritani a “koalicionistákat, szerintem. Nem kellene megvárni a Trump-al való “egyezkedést”, kész tények elé kellene álitani az amcsikat,és a szatelitjeiket, szerntem.

  • Fergeteg11 szerint:

   Még nem tudják igazán, mire számíthatnak Trumptól. Neki ugyan voltak az enyhülés irányába tett szóbeli gesztusai, de hamarosan úgyis jobban átlátja majd az amerikai gépezetet, és akkor biztosan “finomítania” kell a kijelentésein. Erre fel is készültek, amikor a minden hájjal megkent, az intervenciós politika területén igazi neokon-pótló ír, Mike Pence alelnökjelölt már jó előre megnyugtatta a káosztól tartó hatalmi struktúrát azzal, hogy Putyinnal kapcsolatban meglehetősen arrogáns és sértő megjegyzéseket tett, valamint hangsúlyozta, hogy rakétarendszert telepítene Lengyelországba és Csehországba, válaszul az orosz “agresszióra” (Krím hazatérése). Ez a kötelező hűségnyilatkozat, meglátjuk, mi lesz belőle. Így aztán az oroszok Szíriában a legfontosabb dologra koncentrálnak már egy jó ideje, és az nem Rakka lett, hanem Aleppó és környéke. Valahol megértem őket. Palmyráig kialakították az összefüggő, szíriai kormányerők és szövetségeseik irányítása alatt álló védelmi vonalat, Deir Ezzort pedig el tudják érni a légi útvonal mellett szárazföldön is. Gyakorlatilag délről el van vágva minden, Szíria tartós szétszabdalását célzó próbálkozás, ami a kurdok vagy a kormányokkal ellenséges szunnita területek regionális kapcsolatait megerősíthette volna, mert északon a török, keleten a szintén széthullástól tartó Irak és az ezt megakadályozni kívánó Irán áll az útjukban. Van idő és lehetőség tehát Aleppóra koncentrálni. Mire Trump megismerkedik a helyzettel legalább hozzávetőlegesen, kialakítja maga körül a bizalmasainak körét, azok pedig a fülébe suttogják a terveiket, addigra Idleb, Aleppó és Hama tartományok ellenség által uralt területein nagy lehet az előrenyomulás, onnantól kezdve pedig Trump kénytelen lesz alkalmazkodni. Az oroszok valószínűleg úgy vannak vele, hogy hadd forgácsolja magát a nagy Iszlám Állam “elleni” “szentségtelen szövetség” Rakkáért, ha akarja, hadd bizonyítson Trump. Hiszen ha az oroszok is beszállnának, úgyis ugyanaz lenne, mint Aleppónál: sunyi médiaháború, ahol összevissza mocskolnák őket. Így viszont majd ők figyelnek, és gyűjtik az információkat a “járulékos veszteségekről”. Ismerve az afganisztáni, pakisztáni és jemeni földön mutatott amerikai hozzáállást, ez nem lesz alacsony. Túl nagy amerikai szárazföldi segítségre úgysem kell számítani, a kurdok és szövetségeseik pedig már túljutottak a fénykorukon, kevesebb lett a támogatás és több lett a probléma, elsősorban a török kitartottak, másodsorban a végsőkig elszánt egyéb iszlamista maradékok formájában. Ha majd rájönnek, hogy a megerősödött szír kormány nélkül semmire sem fognak menni, akkor biztosan tárgyalni akarnak majd. Bonyolíthatja a helyzetet, ha Trump köti az ebet a karóhoz, és a hírszerzői körökkel szemben inkább a hagyományos katonai erőt sürgető tábornokoknak enged. Ez sokkal kellemetlenebb lehet, de a szír kormány kezébe addigra komoly ütőkártyák kerülhetnek, és az ilyen akció általában visszaüt arra, aki engedélyezte. Ha Trump két ciklust akar, nem megy bele.

   • TERMIN8ATOR szerint:

    Teljes mértékben igazat adok önnek, t. Fergeteg11, sőt nem csak Szíriával kapcsolatban fog “finomitani”, hanem, mindenen,vagyis azokon a kkijelentésein is amiket a választási hadjárat során elhangzott a személyétől. Hányan de hányan “igérték”anno, az elnökválasztási kampány beszédükben annak idején, hogy “befejezik” a Vietnámi háborut, aztán meg nemhogy csökkentették volna, hanem még fokozták, mégjobban eszkalálták a háborut. A demokraták tizenkilenc, a republikánusok egy híja a húsznak. G.W. Bush,-mind a kettő, sem voltak jonnak a diákné vásznától pedig ők is republikánusok voltak, ha jól tudom . Azt hiszem, hogy az ezirányu PESSIMIZMUSOMBAN NEM FOGOK CSALÓDNI . Azt szokták mondani, hogy : AZ ÓVATOSSÁG A BÖLCSESSÉG ANYJA meg aztat is, hogy NYUGTÁVAL DICSÉRJÜK A NAPOT Szerintem sokan lesznek a bal-radon akik nagyot fognak csalódni. Nem vagyok egyiknek a szkértolója sem. T. Fergeteg 11, hallot ön valamit Baba Vangáról ? Ez a személy egy idős Bulgár vak jósnő. Anno jóval azelőt, hogy kkirobbant volna ,megjósolta az Ukrán válságot, továbá a 201. szeptember 11 et, stb. Nos eza jósnő azt találta megjósolni,hogy ez lesz az utolsó elnök választás az USA ban. É nem hiszek a jóslásokban egyáltalán, de úgy néz ki a dolog, a mostani jelenlegi amerikai helyzettel kapcsolatban.hogy bár mi, bármikor bárhol az USA területén megtörténhet, hisz ottan ugyebár hagyománya van az ELNÖK GYILKOLÁSNAK. Mostan talán a változatosság kedvéért, NEM BEIKTATOTT, de már MEGVÁLASZTOTT ELNÖKÖT FOGNAK GYILKOLNI.

 5. petymeg szerint:

  Amerikának van gondja a belső lázongásokkal,nefeledjük a múmiát az a hontalan soros hernyó támogatta akinek nem tart semeddig egy “majdant” össze hozni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.