Tonyó ismét műsoron

Honnan tudod, hogy Rogán hazudik? Mozog a szája

rt

Bárhogy is próbálja, a propagandaminiszternek sehogy sem megy az igazmondás. Most épp az derült ki, hogy kebelbéli jóbarátját tagadta le/meg. Helikopterezés, letelepedési kötvények, táskás embere – Rogán egyszerűen hadilábon áll az igazsággal.

Azonnal kivívta a kötelező olvasmány rangot az Index féléves munkával összerakott oknyomozó cikke. Az egész munkát nem ismertetnénk, de nem minden spoiler nélkül kijelenthetjük: Rogán már megint hazudott.
Az újságírók hosszadalmas nyomozásának eredménye Kertész Balázs és Rogán Antal több évtizedes kapcsolatának feltárása és bemutatása. A barátság annyira szoros a vállalkozó-jogász és Rogán között, hogy Kertészt maga a miniszter hívta meg arra a szűk körű ünnepségre, amelyen Áder Jánostól átvette miniszteri megbízólevelét tavaly október 20-án. Rogán igen büszke lehetett karrierje addigi csúcsát jelentő kinevezésére, hisz meghívta rá feleségét, gyerekeit, az idős szülőket, no és politikai cimboráit: Orbán Viktor mellett jelen volt Gyürk András is. És Kertész Balázst. Utóbbi bizonyosan nem hivatalos minőségében vett részt az eseményen, hisz Habony Árpádhoz hasonlóan nem áll szerződéses jogviszonyban a Fidesszel vagy a kormányzattal. Mégis ott feszít a képeken.
Pontosabban: feszítene. Ha Rogán titkársága nem tüntette volna el a Kertészt ábrázoló fotókat, közvetlenül az után, hogy az újságírók kapcsolatukról érdeklődtek.
A propagandaminiszter – közvetlenül a fotók eltüntetése előtt – közölte a lappal:
“Dr. Kertész Balázs 2002 és 2010 között önkormányzati képviselő volt a Belvárosban, valamint jogászként az önkormányzat Jogi és Ügyrendi Bizottságának elnöki posztját töltötte be. Rogán Antal Belváros-Lipótváros egykori polgármestereként ugyanúgy ismerte dr. Kertész Balázst, mint bármelyik másik képviselőt.”
Bármely másik képviselő mégsem vett részt a szűk körű, zárt fogadáson.

fgd

Gyürk balkezénél Kertész Balázs, akit Rogán csak úgy ismer, mint bármelyik másik volt önkormányzati képviselőt (Kép: Index/Facebook)
Rogán persze most sem felejtette el megfenyegetni az újságírókat: ha nyilatkozatával ellentétes állításokat írnak le, azonnal perel. helikopterügyben ugyan ez hangzott el, per mégsem lett végül a dolgból.
A miniszter persze azt is csípőből tagadta le, hogy bármilyen kapcsolat lenne közte és Kertész között. Kár, hogy videófelvétel bizonyítja az ellenkezőjét. Pech.
És hogy miért tagadja Rogán a nyilvánvalót? Kertész segítségével ugyanis olyan csúszdaparkot építettek fel, ahová százmilliárdjával jár a közpénz elveszteni köz jellegét. Talán csak Matolcsyhoz mérhető e tolvajlás mértéke.
Mondhatnánk, hogy kultúrállamokban ezek után nem sokáig lenne még miniszter Rogán úr. De a helyzet az, hogy a jog uralmára és a törvény előtti egyenlőségre alapított országokban már csak R. Antalként emlegetnénk az egykori politikust, akitől pártja és kormánya még az előzetes letartóztatása előtt sietett elhatárolódni.
Őszinte érdeklődéssel várjuk Polt Péter magyarázatát: miért nem indul nyomozás ezúttal sem Rogán ellen.
Hasunkat pedig előre fogva várjuk Rogán újabb magyarázkodását. Hitelesebb már nem lesz, de szórakoztatóbb biztosan.
(b1)
Bal-Rad komm: Egyre nyilvánvalóbb, hogy a gazemberségben már öreg motorosnak számító Ragály a döbrögista horda egyik kifundálója. (Rossz nyelvek szerint már a “Hosszú bájtok éjszakája” megszervezésével-kivitelezésével-és annak eredményével alapozta meg “jó hírét és tekintélyét” Döbrögi előtt.)
Tonyó Nagy Titkok tudója, és való igaz: ha a szája megmozdul, csak hazudik!
Az ellenmaffiák alighanem jó céltáblát találtak személyében! Törtetései és kivagyiskodásai kellően fölhergelték a vérre szomjazókat. Ráadásul egyre tarthatatlanabbak a magyarázkodásai, viszont sok-sok látványos hibát vétett. Mindezek dacára MENTENI KELLENE! Ami egyre nehezebb!
Márpedig Tonyó-a Parasztgyerek-egyre nagyobb slamasztikában van. Meglehet ő lesz a döbrögista horda banánhéja.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.