ŐSZINTE REALISTA BALOLDALI POPULIZMUS KELL(ene)!

Új, baloldali populizmus kell!

Mozgósítani kell azokat, akik már nem hisznek abban, hogy a politika őket szolgálná. Egy olyan nyelven, és olyan problémákat érintve, amelyek a politikától elidegenedettek világával is érintkeznek.

„Trump és a hozzá hasonló politikusok most úgy tüntetik fel, hogy megtalálták a koalícióépítés útját. Ez gyökeresen más, mint a második világháború utáni konzervatív jobboldal szavazói bázisa. A baloldalnak is arra lenne szüksége, hogy újra felfedezze a társadalom rétegeit, és azokkal együtt, azok által csináljon politikát.
Ha csak a hazai társadalmat nézzük, itt vannak a multinacionális összeszerelő műhelyek dolgozói, a magyar (egyre inkább fideszes) tőkések által működtetett szolgáltatói szektor alkalmazottai, itt vannak az egykori ipari övezetek leépítése után maradt munkanélküliek, a közalkalmazottak, és szegények millió, fehér és roma magyarok egyaránt. Nekik kellene bármilyen értelmes baloldali politika kiindulópontjainak és érkezési pontjainak lenniük. És persze ott vannak a fiatalok, a multinacionális cégek városi, fehérgalléros alkalmazottai, ők sem föltétlenül a konzervatív politika keresleti oldalához tartoznak.
Hogy ebből hogyan lehet koherens politikai programot és közösséget csinálni, vagy egyáltalán lehet-e, na, az a kérdés. Ehhez döntéseket kell hozni, választani kell csoportok között és üzenetek között, feltehetően le kell mondani a gazdasági vagy politikai hatalmak kényelmes támogatásáról, és az elnyomás egyéni problémává lúgozásáról. Gondolkozni kell, merni és akarni. Mozgósítani kell azokat, akik már nem hisznek abban, hogy a politika őket szolgálná. Egy olyan nyelven, és olyan problémákat érintve, amelyek a politikától elidegenedettek világával is érintkeznek.
Vagyis egy baloldali populizmus kell.
(mandiner)
Bal-Rad komm: ŐSZINTE REALISTA BALOLDALI POPULIZMUS KELL(ene)!
Amely képes elérni a RENDSZERVÁLTÁS óta vesztes magyarok millióit! Amely képes lenne megértetni ezekkel a milliókkal, hogy az “AZÓTA” járt út a szakadékba vezet! Amely képes lenne meggyőzni a vesztes milliókat, hogy ORSZÁGOT KELL ÉPÍTENI-egy hatalmas gödör helyén!
A baloldali populizmus ha nem őszinte és nem realista, pontosan olyan veszélyes, mint a jobboldali! Az csak a hatalom megkaparintását, egy újabb csoport nyerészkedési vágyainak a kielégítését szolgálná!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

ŐSZINTE REALISTA BALOLDALI POPULIZMUS KELL(ene)! bejegyzéshez 13 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  A Bal-Rad-on és a Red-Help orgon csináljuk is.És van is előre lépés. Kicsi de van!Lassan a Munkáspárt is előre tör mert már nyíltan nemzeti párt,Kínaihoz hasonlóan.Nemzeti kommunista párt.Mi minden magyarnak jólétet akarunk!Vagy szeretnénk. Ennek van is reális esélye.Még a nemzeti nagytőke is érdekelt lehet ennek megvalósításában.Ugyanis amit ma csinálnak az nekik sem érdekük.Tönkre fogja őket tenni Amerika.Mi pedig kiemelt fizetést és nem államosítást fogunk ajánlani Kínai mintára.A profitot vonjuk el csak!A szakértelemre meg szükségünk lesz!

 2. Jakocs Gábor szerint:

  A baloldali populizmus előbb utóbb a hitleri nemzeti fasizmushoz vezetne képzett kommunista vezetők hiányából adódóan!Rettentő nagy a veszély a marxizmus démonizálása és valódi ismereteinek hiánya miatt!Kihalunk mi,akik még ismertük és értettük is a marxizmust és a leninizmust!Szinte nincs utánpótlás!Az igazi forradalmi helyzet pedig kitolódik a multinacionális kapitalizmus térhódításai miatt!”Gondoljátok meg -értelmiségi-proletárok”!

 3. dezső szerint:

  Qrva nagy diktatúra kellene. Akik eddig a polcon voltak, elszámoltatni, purgyéstól, berakni őket, megfelelő helyre, némi munkaszolgálat, min, 10 év. Utána, lehetne agyalni, ki és mennyit cseszett el.:? Semmi kegyelem,m csak annyi, amit ők adtak eddig.
  Menjen a “levesbe” akinek ott a helye, 🙂

  • vitorla123 szerint:

   Nem így van! Én is csinálok pol.gazd képzést.Az az alapja egy működő szocialista gazdaságnak.Nagyobb gond a Kínai kutatási eredmények adaptálása nemzeti viszonyainkra.A magyar Kínai Baráti társaság nem tud tenni semmit ebben az összefüggésben a kormány megelőzött minket.Persze ők ezt nem gondolják komolyan. Egészen az első ítéletig.

 4. viva szerint:

  A cikkből az jön le, hogy nem a lényegen akar senki sem változtatni, hanem a hatalom megszerzésének módját keresik, még a balrad is. Én nem országot akarok építeni, hanem a sorsomat, a családomat jobb körülmények közé , de ilyent senki nem is ajánl, még az egyház is felmutat valamit (úrvacsora). Senki nem azt szeretné, hogy az azonnali jobb élet legyen elérhető, hanem azt, hogy biztosan lássam jobb lesz. Ehelyett, elöször az ország, elöször az oktatás, elöször az egészségügy, elöször minden más – az ember sehol. Hát ez nem kell, ha én az ember azt látom , hogy én vagyok az első, akkor jöhet más, de csak a hatalom éhség látszik mindenkinél, és ez azt mutatja, mind csak etet, és az ember kárára a saját csoportjait, vezetőit szeretné helyzetbe hozni. Már nincs bizalom, nem hiszek a szép szavaknak, ígéreteknek.

  • dezső szerint:

   🙁 jól szólsz ember

  • vitorla123 szerint:

   He!
   A Bal-Rad-on és a Red-Help orgon csináljuk is.És van is előre lépés. Kicsi de van!Lassan a Munkáspárt is előre tör mert már nyíltan nemzeti párt,Kínaihoz hasonlóan.Nemzeti kommunista párt.Mi minden magyarnak jólétet akarunk!Vagy szeretnénk. Ennek van is reális esélye.Még a nemzeti nagytőke is érdekelt lehet ennek megvalósításában.Ugyanis amit ma csinálnak az nekik sem érdekük.Tönkre fogja őket tenni Amerika.Mi pedig kiemelt fizetést és nem államosítást fogunk ajánlani Kínai mintára.A profitot vonjuk el csak!A szakértelemre meg szükségünk lesz!

   • viva szerint:

    Tudod szarok a munkás pártodra és a többire is. Mind csak dumáltok, hogy én mit tegyek értetek, meg ide szavazzak, oda szavazzak, és ha Nektek jó lesz, az majd nekem is jó lesz. Hát voltatok hatalmon és az sem volt jó, az összes vezető a Ti emberetek volt, mindig hitegetettek, hogy majd jó lesz, aztán Ti megcsináltátok a rendszerváltást, ahol újfent Ti letettek az úrak. Régen is Ti tudtatok budán építkezni, most is csak az elit tud. Betelepitettetek minden pártot, a civilszervezetek is mind az elitnek tesz eleget. Az igazságot a Ti sajtótok sem írja meg. Itt is olyan cikkek vannak, melyek közül egy sem az emberrel foglalkozik, hanem a nagypolitikával, az orosszal, amerikával, a vezetőkkel, botrányokkal, vagyis színház a Ti médiátok is. Olyan ocsmányul fogalmaztok élőkről, halottakról, hogy kifordul a gyomrom, ilyen stlilust egy kocsmában sem enged meg magának egy részeg sem, nemhogy a betérő poharazgató. Ahogy a régi hatalom, ahogy a mai hatalom, úgy nektek sem számít maga az ember. Akkor miért is vagytok ? Megmondom, Ti is csak a hatalmat akarjátok, a mások pénzét, az emberek pénzéből elvenni. Mint a mocsok Orbán, Gyurcsány és a többiek.

    • cicvarek szerint:

     Milyen stílus nyerné meg a tetszésedet?
     Hombre? Hogy gondolod? Az elképzelésedet miért nem osztod meg itt?
     Egy ember nem ér semmit önmagában. Amint látom te is csak megosztani szeretsz, az írásod alapján.

    • Misa szerint:

     Demokrácia pont olyan ide-oda szavazgató, önmaguknak ezért jelentőséget tulajdonító, kapitalista rabszolgáknak való, mint mr la Viva.
     A kapitalista társadalmi rendszerek lényege, pont az ilyen alacsony szellemi szintű plepsz létrehozása, mely a saját helyzetével, érdekeivel sincs tisztában.
     A0 k0ommunista rendszernek pont ennek ellenkezőjére, gondolkodni tudó és képes népre van szüksége, aki képes gondolkodni és tenni egy társadalmilag előremutató, rabláncot (szellemi, média is) levető rendszer felé.
     Vannak akik képesek és vannak akikre kár energiát, gondolatot fordítani.

    • vitorla123 szerint:

     -Azért van minden változatlanul mert szarsz rá.Mert mindenki szarik mindenre.És ebből csak ez a szar lehet ami ma van.A hatalom az olyan technikai eszköz mint a motorfűrész a fa felvágásához.Anélkül is lehet,csak lassú és nagyon fáradságos.Szenvedni kell azért,hogy meleg legyen a kályhába, a szobába..A hatalom birtokába pedig egyszerűen és viszonylag gyorsan lehet a magyar családoknak jólétet csinálni.Orbán és bandája ezt teszi.Törvényeket hoztak arra,hogy a többségét a magyar családoknak kisemmizzék!Keresztény alapon.Társadalmuk lopás alapú társadalom.Nekik ez jó.Ez vitathatatlan.A mai fiataloknak meg nem jó és elmennek világghá.Ha tetszik ,ha nem jönnek helyettük muszlimok,akik a mai magyar elitet a használatos keresztel agyonverik.Keletkezik ujra egy muszlim államm,a magyar helyett.Amit ma tesznek ehhez vezet.A kerités pedig a határon egy rémálom!
     Csak kommunista tulajdon visazonyokkal lehet rajta változtatni.”Mindegy,hogy a macska fehér,vagy vörös,lényeg,hogy megfogja az egeret!” Most a fehér macska nem egerészik!

  • petymeg szerint:

   Oké de a megrakott asztalról tudjál szamócázni elöbb meg kell rakni és mindenkinek tehetségéhez mérten!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.