SIKERÜLNIE KELL AZ ÖNTOROKVÁGÁSNAK!

Nyugdíjkatasztrófától tartanak

Képtalálat a következőre: „torokvágás-kép”

Hihetőnek tart egy esetleges nyugdíjkatasztrófát a fiatalok többsége, ezért sokan nem is számolnak elfogadható időskori állami ellátással. A mostani idősebbek közül viszont sokan úgy gondolják, nyugdíjasként is dolgozniuk kell, vagy pénzzé kell majd tenniük az évtizedek alatt megszerzett értékeik nagy részét, hogy meg tudjanak élni – közölte gyors, nem reprezentatív felmérésének eredményét a CLB biztosítási alkusz.

Negatív demográfiai változások miatt Magyarországon akár 1-2 évtizeden belül hárommillió olyan inaktív nyugdíjas korú – és krónikus betegségben szenvedő – ember lesz, akinek az ellátását az országnak valahogyan meg kell majd oldania – vonták le a következtetést minisztériumi szakértők a hazai népesedésváltozás negatív folyamatából.
A CLB ennek kapcsán kérdezte ügyfelei egy részét a várható helyzetről. A nem reprezentatív gyors felmérés lesújtó eredménnyel zárult: a megkérdezett fiatalok lemondtak a nyugodt nyugdíjas évekről, már a 35-40 évesek is számolnak a kockázattal, hogy olyan minimális nyugdíjjáradékot kapnak majd – a korhatár kitolása miatt egyre idősebb korukban –, amiből szinte lehetetlen lesz megélni. A válaszadók nagy többsége reálisnak tartja az esélyét egy hazai nyugdíjkatasztrófának, amelyet a hivatalos előrejelzések szerint szakemberek is jeleztek.
A beszélgetések során kiderült, a fiatalok többsége irigyli az utazgató nyugati turistákat, akiknek – szerintük – futja a nyugdíjukból akár egész télre máshová költözni, s a hideg tél elmúltát valami kellemes mediterrán vagy nyári égöv alatti országban kivárni – ismertette az ügyfelekkel való beszélgetésből is levont friss tapasztalatokat Németh Péter…
Németh szerint meglepő az is, hogy a magyar fiatalok közül egyre többen tudják, az irigyelt külföldi nyugdíjasok nem az állami járadékból élnek gondtalanul, hanem abból, amit fiatal korukban valamilyen szervezett, biztonságos formában félretettek erre az élethelyzetre. Magyarországon azonban az öngondoskodási forma éppen csak éledezik, s elsősorban a középkorúak érdeklődnek iránta – szögezi le a szakértő.
Azoknak az idősebbeknek viszont, akik eddig nem tartalékoltak valamilyen formában a nyugdíjas éveikre, már nincs is idejük hosszas öngondoskodási programba fogni. Őket is kérdezte a CLB, s kiderült, legtöbben keserűen arra készülnek, hogy az évtizedek során megszerzett értékeiket – kényelmes ház, autó, nyaraló, stb. – el kell majd adniuk, kénytelenek lesznek feladni a megszokott kényelmet. Sokan abban is biztosak, hogy nyugdíjasként is dolgozniuk kell, ha nem akarnak kuporgatni, nélkülözni.
(adozona)
Bal-Rad komm: “…már a 35-40 évesek is számolnak a kockázattal, hogy olyan minimális nyugdíjjáradékot kapnak majd – a korhatár kitolása miatt egyre idősebb korukban –, amiből szinte lehetetlen lesz megélni. A válaszadók nagy többsége reálisnak tartja az esélyét egy hazai nyugdíjkatasztrófának, amelyet a hivatalos előrejelzések szerint szakemberek is jeleztek…”
-Nem volt nehéz dolguk az előre jelzőknek! Országunkat 27 évvel ezelőtt kisöpörték! Az önálló MAGYAR GAZDASÁGOT, annak külpiacait fölszámolták! A cserébe “kapott” összeszereldék csakis a nyugdíjkassza ideiglenesen egyensúlyban tartását szolgálják. Az ott szerzett “munkajövedelemből”-RABSZOLGABÉR-öngondoskodásra a “szép korra” nem telik!
A magyarok 27 éve kockáztattak!-ÉS BUKTAK!
A magyarok 27 éve kockáztatnak!-ÉS MINDIG BUKNAK!
27 év alatt a magyarok még mindig nem fogták fel, hogy FOLYAMATOS ÖNSORSRONTÁST KÖVETNEK EL!
Miközben a szocializmus biztonságát sírják vissza!-önmaguk húzigálják nyakukon a kapitalizmus életlen-ám mégiscsak ható kését! SIKERÜLNIE KELL AZ ÖNTOROKVÁGÁSNAK!

SIKERÜLNI IS FOG!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

SIKERÜLNIE KELL AZ ÖNTOROKVÁGÁSNAK! bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. V.kutya szerint:

  ALJAS FASISZTA SUTTOGÓ PROPAGANDA!
  Pont mint a rokkantak, és hajléktalanok ellen! Meg úgy általában a szegények ellen!
  Ezzel a suttogó propagandával mintegy előkészítik az emberek lelkületét ennek a “hírnek” a befogadására, és mint természetes dolgot érik meg, hogy “úgysem lesz nyugdíjunk” – miközben a német nyugdíjas (akinek a helyén a magyar fiatal dolgozik) az év hat hónapjából itthon, nálunk nyaral.
  Hetente lehozzátok ezt a mocskot!

  • Pex szerint:

   Nem jól gondolkodsz. Azért jön le hetente a hír, hogy minél többekhez eljusson, még nem késő kijózanodni. A fiatalok tegyenek félre, és segítség az átbaszott szüleiket. A szülők pedig segítsék gyerekeiket, hogy külföldön tudjanak dolgozni, és legyen fizetésük, és jusson saját nyugdíjukra, és tudjanak haza is adni. Ha minden cikket csak 10 valaki elolvas, már megérte ennyiszer lehozni.

 2. Pex szerint:

  Jó reggelt, lassan ki lehet húzni a kezeket a biliből. Én 20 évvel ezelőtt már láttam ezt, más miért nem? Igaz, a nyugdíjintézet besegített…

 3. Jakocs Gábor szerint:

  Sajnos ez a rendszer váltott,vértelen ellenforradalommal tönkrevert szocialista blokk minden országára igaz,hiszen ezért volt maga a “rendszerváltozás”hogy nyugat még 30 évre kitolja a kapitalizmusa agóniáját!(Belső gyarmatok lettünk!)

  • petymeg szerint:

   Ez igy igaz csak a többi országot nam amortizálták,söpörték ki mint a mienket!

 4. János szerint:

  A “Rendszerváltás” és az azt követő országlerombolás 100%-ban az akkori vezető, kivételezett helyzetben lévő szocialista elit műve! Ez cáfolhatatlan! Amíg Kádár János erős és egészséges volt, addig a Pozsgai, Szűrös, Német Miklós, Antal József féle élvezetből gyárakat romboló kétszínű barmok, hitvány fülüket, farkukat behúzva lapítottak. Várták az alkalmat arra, hogy kibaszhassanak a néppel. Mert nem volt elég nekik az, hogy aranytálakból zabáltak, de a néptől még a zsíros kenyeret is írigyelték! Na ilyenek a DEMOKRATÁK, az emberi mivoltukból kivetkezett barbár LIBERÁLISOK! Csak, hogy a Kohn-Csíta Wursztli fajú degenerált németeknek még egy darabig jó legyen!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.