Szíria

“Néha úgy tűnik, hogy Washingtonban nem mindenki akar áttörést a politikai rendezéshez vezető úton” – fogalmazott Dmitrij Peszkov, az orosz államfő sajtóosztályának vezetője. Szerinte “Szíriában csak két lehetőség van: vagy Bassár el-Aszadot lehet támogatni, vagy az an-Nuszra Front és az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet!”-nyilatkozta New Yorkban Peszkov. Sakkszövetségi elnöki minőségében.
Merthogy Peszkov New Yorkba most az Orosz Sakkszövetség elnökeként érkezett. A Főnök nélkül.

A szíriai polgárháborús sakktáblán pedig zajlott/zajlik a monstre játszma.

nyua

Aleppotól nyugati irányba tovább folytatódott a kormánycsapatok “kitámadása”! Már Aqrab dzsihadistáit ütik-vágják. A martalóchordák pusztításából tegnap is kivette a részét az orosz légierő. A tegnap esti fő csapásmérés célja Dara Izza falu volt. Ez egy amolyan latorgyülekezési pont volt. Vélekedések szerint akár ezer pribék is elevenen megsülhetett a késő esti légicsapásban.

A terrorbandák iszonyatos számú latoregyedveszteségeket könyvelhetnek el. Vérbe fulladt a keleti városrészben ostromgyúrúbe szorított cimboráikhoz vezető folyosó létesítésének álma.

Aleppotól délre Khan Touman ostromára készül a Szíriai Köztársasági Gárda-Harakat Al-Nujaba (iraki félkatonai szervezet)-Hezbollah összeállítású társaság.
Khan Touman stratégiai fontosságú város. Itt halad keresztül az Aleppo-Damaszkusz Highway (M-5 autópálya) és közel van Idlib tartomány. Amelynek terrorbandáit mára virradóan is ápolgatták rendesen az orosz légierő gépei.
Aleppotól északi irányban állítólag azon fundálkodnak az ISIS-hordák, hogy a Khanasser-Aleppo útvonalat megkaparintsák. Elég komoly mozgolósást jeleztek a hírszerzők a környékről. A végső céljuk az lehet(ne), hogy ismét nyugodtan birtokolhassák Al-Bab városát.
Hama tartomány északi vidékén a szír légierő tette a dolgát. Taibat al-Imám, Morek, Wadi al-Anz al-Nassiryah, és al-Buwaydah túlélő pribékjeinek örökre rémisztő emlékül hagyva a tegnapi napot.
Raqqától északra a kurdok tegnap elvaskároltak a kalifátusistáktól két újabb települést. Al-Kashish falut, és a szomszédos Al-Hisbah várost.
rpk
Állítólag utóbbiban tanyázott a kalifátusisták katonai parancsnoksága. Most így nagyjából 30 kilométerre közelítették meg Raqqát.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:

 

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. TERMIN8ATOR szerint:

    http://www.topky.sk/cl/11/1588331/Turecke-vzdusne-sily-zacali-nelutostnu-ofenzivu–Zautocili-v-severnej-Syrii-na-Daes A török légierő kegyetlen támadász intézet a kalifátusistákra, Észak Szíriában. A szír elháritás miért nem reagál az ország légiterét megsértő török gépek ellen, csak edig tartott a szír fenyegetés, mégha a kalifátusisták pusztitásairól is van szó !?

  2. manchester united szerint:

    Ha az oroszok nem mertek semmit csinàlni a törökökkel akkor mért gondolod,hogy szírek bàrmit is tudnànak csinàlni.Ha a törökök leakarnàk rohanni akkor 2nap alatt legyőrnék gyengye szír sereget.Isist bombàzza töllem bàrki!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.