Donbassz

A Krím-félsziget ukrán oldali bejáratát-Genicsenszk városát-ebben a fűtési idényben is a félsziget látja el gázzal. Hasonlóan a tavalyi idényhez, amikor már a fagyhalál küszöbén vacogó város elöljárósága Oroszország elnökéhez fordult segítségért. Akkor Vlagyimir Putyi utasítására kezdték pumpálni Genicsensz felé a Krímből az orosz gázt.

Most nem kellett az orosz államfőhöz fordulni. Érvényben volt a tavalyi elnöki ukáz, és csak egy telefon kellet a szomszédba a genicsenszki polgármesteri hivatal fejétől, és már indult is a gáz! Aminek ha híre megy Maradék-Ukrajna alattvalói körében, abból bizony gáz lesz! Hiszen a genicsenszkiek a krími tarifát fizetik a gázért. Ami úgy nagyjából hetven százalékkal alacsonyabb, mint bárhol másutt a valcmani birodalomban.
Herszon-régió gubernátora Alekszandr Vorobljov máris nyugtatja a méltatlankodó nem genicsenszkieket, hogy ez csupán egy aljas orosz hazugság. Genicsenszkben nincs is gáz! Állítása viszont a tarifák miatt fölizgult alattvalókat nem különösebben vigasztalja! Hát még ha-mint tavaly is-kiderül, hogy a zoroszok mégiscsak adnak gázt Genicsenszknek!?
Odesszában robbanásveszélyes a helyzet! A gázárak miatt. Kétszobás lakás fűtésdíja 3500 griveny! A lakbér 2000. A teljes havi jövedelem 5000 hrivnya, plusz két gyerek a KÉTKERESŐS családban.

odsz1

odsz2

odsz

 

“Nem sírok, nem panaszkodok! DE ITT NEM LESZ KILAKOLTATÁS! FÖLROBBANTOM A KILENCEDIK EMELETI LAKÁST HA JÖNNEK A KILAKOLTATÓK!-írja Georgij Zsarikov!

navit

Maradék-Ukrajna “kommunista pártpótló” Progresszív Szocialista Pártja elnökasszonya Natalja Vitrenyko Trump megválasztott új amerikai elnökhöz fohászkodott! “Szabadíts meg minket a gonosztól!”-imádkozott! Hadd ne részletezzük jogos vágyait.

teg

Lengyelországban csudájára járnak az ukrán vendégmunkásoknak. Átszámolva 125 dollár havi netto bérért (nincs 36 ezer forint) vállalnak el szinte bármilyen munkát. Lengyelországban legkevesebb 160 ezer HIVATALOSAN dolgozó ukrán állampolgár robotol, és legalább ugyanennyire tehető a feketén dolgozók száma.
Dnyepropetrovszk (mostmár csak ukránosan Dnyipro) hősi parcellájában tegnap is megtartották a heti ceremóniát. Éppen egy tucatnyi jobbszektoros latort földeltek el. Alighanem a múlt heti donbasszi termést.

dt

A jövő heti programra is van már készlet. A Popasznaja-Sztahanov-Troickoje térségben tegnap késő este valcmanista lopakodást észleltek mind az LNR, mind a DNR felderítői. A horda pedig mindkét Népköztársaság tüzérségének bőven a hatósugarán belül lopakodott. A népköztársaságiak egyszerűen nem tudtak ellenállni a kísértésnek.
Persze a frontvonal (ami amúgy nem rövid) teljes hosszán ment a csatározás. Főként pedig a latortüzérségi ostrom.
“Járunk óvodába, iskolába. Tanulunk, játszunk, álmodozunk. Ha pedig hullanak az ukrán gránátok-bújunk!” Gyermekvilág Donbasszban, 2016 vége felé! EURÓPÁBAN!

Sem Szelényi Zsuzsanna, sem Szél Bernadett sikolyait nem halljuk! (Másokét sem!)

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. TERMIN8ATOR szerint:

  T. Admin ! Az nem Gemicseszk, hnem HEMICSESZK ! A latin X az, az AZBUKÁBAN az “H” BETÜ az OROSZ ÁBÉCÉBEN ben, AZBUKÁBAN ! Ezt egy életre megtanultam az iskolában. Éppen ugyan úgy, mint a DENISZ PUSILIN, ami nem GYENISZ PUSILIN. Csak akkor lenne az utóbi, ha a “D” után lágyitó jel lenne ami meglágyitaná a “D” betüt. A Szlovák helyesírásban, viszont már GYENISZ PSILIN lenne, DE CSAK A KIEJTÉSE, mivel a “D”betüt MEGLÁGYITJA az “E” betü, a “DE”( GYE), “TE” ( TYE), “NE” (NYE), és a “LE” (Le). ez szabály a szlov. nyelvben, meg a ragozások de vannak kivételek is, amikor ugyan ezeket a betüket KEMÉNYENkel kiejteni . Az orosz AZBUKÁBAN ettől eltérőek a lágyitási szabályok, mivel ők LÁGYITÓés KEMÉNYITŐ JELEKET “IS” HASZNÁLNAK . A ragozás “IS ” használatban van. És van, a szlov.,-orosz nyelvben FÉRFI- NŐI, és SEMLEGES, vagy KÖZEPES ragozási NEMEK .

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=10&ved=0ahUKEwjR0eLkxabQAhWBnhQKHfNLDNMQFghhMAk&url=http%3A%2F%2Flug-info.com%2Fnews%2Fone%2Fshturmoviki-vvs-ukrainy-sovershayut-vylety-vdol-linii-razgranicheniya-narodnaya-militsiya-18960&usg=AFQjCNFmxf-iZvC9LdAAC6n2vVqGpmuOkg Az UKI -GALÍCIAI TÁMADÓ LÉGIERŐ MEG KEZDTE NAPONTA AZ LNR DEMARKÁCIÓS VONALAI a MENTÉNI REPÜLÉSEIT ! Szerintem minden jel a totális háboru, kiujulására vall totális lerohanással, a nagyon is közeli jövőben, ha már a légierőt is kezdik mozgásba hozni.

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0ahUKEwjR0eLkxabQAhWBnhQKHfNLDNMQFggaMAA&url=http%3A%2F%2Fdnr-news.com%2Fdnr%2F36925-nm-lnr-shturmoviki-vvs-ukrainy-nachali-ezhednevnye-polety-vdol-linii-razgranicheniya.html&usg=AFQjCNGm2YEUTDv01GfsNS7bg6XXEzirpw Jó lesz ha az LNR, DNR, teljes harc készültségbe hozza a légierejét, légelháritó ütegeit, mert, ha már támadó légierő jelenik meg- igaz,még csak a demarkációs vonal felett, nem tart semeddig “onnan” támadni, de hirtelen behatolni sem -minden pillanatban várhatóak heves légi támadások. Ez a megjelenés egyrészt fokozott éberséget, kiván, és egyszer s mindenkora a közeli nyilt komfliktus- támadást- is előre vetiti, szerintem .

 4. TERMIN8ATOR szerint:

  Nos, ahogy Szergej Akszionov kijelentette, a Hemicseszknek juttatot GÁZ-ról, hogy a CSERNOMORNEFTGAZ-nak MEGÉRI A BEFEKTETÉS. Fizetséget nem várnak,mivel tisztában vannak aval, hogy a junta SENKINEK SEM FIZET, de arra viszont számitanak, ha egyszer olyanok jönnek, akiket Ukrán nemzetnek lehet lesz nevezni, megtalálják az elfogadható megoldást .

 5. Próféta szerint:

  Szerintem, az ukrán támadó zsoldosok, hamar szembetalálkozhatnak az orosz védelemmel, ha megindulnak. Visszafutni már nem lesz lehetőségük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.