Szíria

Donald Trump megválasztott amerikai elnök tegnap kifejtette: békén kéne már hagyni Szíria megválasztott elnökét és legitim kormányát. Sokkal fontosabb dolog is van annál, minthogy a rezsimváltáson agyaljon Amerika! Ott van pl. az ISIS! Annak a likvidálása a mindenek előtt való dolog.

Trump elmondta, hogy “szép levelet kapott Vlagyimir Putyintól, és a közeljövőben lesz egy telefonos beszélgetés is kettejük között!”
Már a szíriai partok közelében tartózkodik az Admiral Kuznyecov repülőgép-hordozó hajó, amelyet Moszkva a Szíriában harcoló orosz erők támogatására vezényelt a térségbe – közölte szombaton Szergej Artamonov, a hadihajó parancsnoka.

adku

A szíriai polgárháború eseményeiről szóló videobeszámolók alaposan megkérgesíthették a világ közvéleményét. Hát még a tetthelyen cselekvők lelkületét.

alter

Az Aleppo nyugati végeitől offenzívázó kormányerők katonái már sokat tapasztalt, sokat látott harcosok lehetnek, de még őket is elborzasztották a tegnapi vérengzés “látványelemei”. Egy idő után föladták az ötletet, hogy összeadják az eredményt. Latorhullák mindenfelé! Sok száz kinyúvasztott pribék. “Ez egy vágóhíd!”-állapították meg.

A várostól északkeletre a törökök mindenféle támogatását élvező “mérsékelt” martalócok négy újabb falut-Aqdash, Al-Shu’ayb, Al-‘Owan és Ḩājjī Kousa-kaparintottak meg a törökök támogatta kevésbé mérsékelt ISIS-től.
Aleppotól délre is teljesen megroggyant a brigantik védelme a kormánycsapatok offenzívájától. Tegnap délután már teljes pánikban menekültek Kafr Haddad irányába, szintén megtizedelt állapotban.

dappo

A Szíriai Arab Hadsereg mára virradóan éjjel egy órakor közleményben szólította fel Aleppo valamennyi brigantiját. 24-órán belül szüntessék be a harcot, és fegyvertelenül hagyják el a várost a számukra kijelölt folyosókon, vagy halál fiai.
Megfigyelők ezt úgy értelmezik, hogy hétfőn elindul a végső offenzíva Aleppo latormentesítésére. Erre utal az “Admiral Kuznyecov” parancsnokának-a gyakorlattól eltérő-“bejelentkezése” is!
Idlib és Hama-tartományokban, valamint Deir ez-Zor vidékén is kitartott tegnap is a kormányerők csapássorozata. Földről-levegőből egyaránt zajlott a pribékritkítás.
Raqqa környékén “óvatos, megfontolt” taktikát alkalmaznak a kalifátusista főváros ellen vonulók. Leálltak és várakoznak.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Anonimus szerint:

  Ott van már az orosz légierő Szíriában. Mennyivel tudnak többet a hordozóról felszálló repülőgépek?

  • POZSONY. 907 szerint:

   Ott van a kirov osztályú csapásmérő cirkálójuk is, a kuznyecovra figyelnek.

  • Gonda István szerint:

   Valószínűleg ez inkább csak egy újabb fegyvernemi begyakorlást jelent. Mint ahogy nyilván nem volt túl gazdaságos a Kaszpi-tengerről rakétázni, vagy Oroszországból felszálló repülőkkel bombázni Szíriát. De egy hadsereg harckészültségét nagyban fokozza, ha folyamatosan van lehetőség a bevetésére.

 2. Muzzy mx szerint:

  A holnapi hirekböl mar valoszinu ,hogy megtudjuk mit keresnek ott azok a hadihajok.
  A csurhenek lejar az utolso figyelmeztetes.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.