NYERS ŐSZINTESÉGRE VAN SZÜKSÉG!

Szociális program nélkül nem lehet leváltani Orbánt!

Amennyiben nem indul valódi párbeszéd arról, hogy Orbán után miként kell megtörténjen a demokratikus mellett a szociális újjáépítés, akkor a társadalom többsége érthető módon fog távol maradni az ellenzéktől.

„Markáns ellenzéki álláspontot kell megfogalmazni az egészségügy és az oktatás rendbetételével, a működtetési alapelvekkel kapcsolatban is. Ki kell szorítani erről a területről a szélsőségesen profitorientált multinacionális vállalkozásokat, alapelv kell legyen az ingyenesség, a magánellátások szisztematikus leválasztása az állami rendszerről. Ma a privát egészségügyi ellátási rendszer nagyobb része az állami rendszeren élősködik és ez megfigyelhető az oktatás területén is. A forráshiány részben emiatt pazarlással párosul, így egyre komolyabb problémák merülnek fel, az állam képtelen a működtetésre és finanszírozásra, így gyorsuló ütemben épülnek le ezek a területek.
Változást elérni csak úgy lehet, ha mindkét területen jelentősen megnöveljük az anyagi lehetőségeket, kiegészítve ezt az autonómia bővítésével a működtetés területén. A politikusok kézivezérelt rendszerei az egészségügyben és oktatásban egyszerűen nem működnek, csak fokozzák a bajt.
Végül megismétlem azon kijelentésem, hogy amennyiben nem indul valódi párbeszéd arról, hogy Orbán után miként kell megtörténjen a demokratikus mellett a szociális újjáépítés, akkor a társadalom többsége érthető módon fog távol maradni az ellenzéktől és hagyja a hatalomban a mostani kormányt. Az, hogy mindez egy szociálisan elkötelezett ellenzéki erő választási programjává alakulhasson, még hosszú időnek kell eltelnie. A tét rendkívüli, ideje elkezdeni dolgozni a változásért.”
(mandiner-Kalmár Szilárd)
Bal-Rad komm: Bámulat! A Bal-Rad nagyon nem szeretne belemenni a baloldali populizmus taglalásába. Kalmár Szilárd írása ugyanis egy vastagon baloldali populista írás. Amiben vana azért igazság! Mert aligha vonhatja bárki is kétségbe a változások szükségességét. Amit bizony el kéne kezdeni!
-Ám a pillanatnyilag elérhető legnagyobb eredmény csak Döbröginek és hordájának eltávolítása lehetne! (Az sem lenne semmi eredmény persze!)
És aztán…?
“…a demokratikus mellett a szociális újjáépítés…”-során “…jelentősen megnöveljük az anyagi lehetőségeket…”-vagy ha nem ezt IGÉRJÜK, “…akkor a társadalom többsége érthető módon fog távol maradni az ellenzéktől és hagyja a hatalomban a mostani kormányt…”
-Nos hát lehet igérni a társadalom többségének! 27 éve gyakorolja igen szorgalmasan a mindenkori rablóhorda az igérgetéseket, és bizonygatja, hogy lám-lám!-ők mennyit javítottak a helyzeten! Az elődökhöz képest persze, amit csakis ők fognak tudni eredményesen tovább menedzselni!
Ez az írás egy óhaj megfogalmazása, ami nélkülözi a realitás legapróbb elemét is. Olyan, mintha valaki odaállna az Atacama sivatag közepére, és azt mondaná: szavazzatok rám, és én ide narancsligetet teremtek! Csak úgy!
27 éve narancsligetet igérnek a magyaroknak! De már a gumócserjéket is kipusztították! Az igérgetők!
Mennyivel lenne jobb, ha most balról zúdulnának a megvalósíthatatlan igéretek?! Hiszen nincs ország! Csak egy kis júdáspénz van még, de már az sem sokáig! Mire lehetne alapozni az igéreteket?
NYERS ŐSZINTESÉGRE VAN SZÜKSÉG!
A “demokratikus újjáépítés” legfeljebb csak LEHETŐSÉGET TEREMTHET egy olyan új politikai erő színre lépéséhez, amely MAJD HATALOMRA (!) KERÜLVE POLITIKAI ÉS GAZDASÁGI DIKTATÚRA BEVEZETÉSE MELLETT elkezd egy új Magyarországot felépíteni! Mondjuk egy Új Magyar Népköztársaságot!
AMELYBEN LESZ MAGYAR GAZDASÁG, AMELY KÉPES LESZ MEGTEREMTENI EGY SZOCIÁLIS ÚJJÁÉPÍTÉS FELTÉTELRENDSZERÉT ÉS MŰKÖDTETÉSÉNEK STABIL BÁZISÁT!
De KÜLSŐ SEGÍTSÉG NÉLKÜL ez nem fog menni!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

NYERS ŐSZINTESÉGRE VAN SZÜKSÉG! bejegyzéshez 13 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  A rendszerváltás legalizálta a harácsolók hatalmát.A harácsoló lop!Nem tehet mást!Mindent lop,pénzt,földet,időt! Ezt nevezik szabadságnak. Ez az alapja a szexuális orgiáknak,ahol meztelen kanok megdugnak minden kurvát akit beengednek a szeánszra.Mindegy ,hogy FIDESZ vagy szabad demokrata,vagy kereszténydemokrata.Kádár idején a vezető értelmiség már megcsinálta az alapokat.Elfelejtettünk golyót küldeni a fejükbe.Ezért tudtak rendszert váltani.DE csak aljasabbak lettek.”Mentűl vallásosabb attól gyalázatosabb!” Mondja a vidéki szólás,mondás.Trump igazát hajtogatták és hajtogatják ma is:”Minden nő megbaszható,pénz kérdése az egész!”Ez a harácsolás igazi mozgató rugója.Pedig az önkielégités adja a legmagasabb élvezetet már biológiai okokból is.Egyszerű visszacsatolásról van szó.A harácsolás ezért értelmetlen.Másik kérdés a gyerek kérdése.E+z csak a harácsolók érdeke.A többi anyai ösztön.Ugyanis apai ösztön nincs.Azért felnevelni egy magyar gyereket,hogy mint az unokám mérnökként Angliába rakodja a bútort egy áruházba(trógeroljon) nem érdemes.És ez nap mint nap előfordul Magyarországon most!

 2. ivan szerint:

  most tevedsz admin..
  a lopos csavot es zenekarat a balhe valtja fel..
  .
  az eu osszeomlasaval az eus penzek megszunesevel a csavonakk
  szerencseje lesz idoben lelep..
  ha nem a magyarok elve nyuzzak meg oket..
  .
  konyec filma

  • vitorla123 szerint:

   A Bal-Rad olvasói is tudnak egyet -mást a harácsolókról. Nyílt kinyomozatlan lopásokról,amit utólag kell bizonyítani,óriási költséggel.Technológiája kezd annak kialakulni,hogy hogyan lehet a nyílt lopásokat megúszni.Ez a szabadság a harácsolás.Persze nem csak zsidók a harácsolók.Egyszerűen a magyar kisember élethez való jogát kérdőjelezik meg.

   • ivan szerint:

    vitorla ur mi az zsido..
    az egy vallass
    a vallasnak ehhez semmi koze..
    a buncslekmenyt konkret szemelyek kovetik el, valasi felekezeti hova tartozastol fuggetlen.

    • vitorla123 szerint:

     A zsidó vallású 90 %-ig harácsoló.Más rasszban ez kevesebb!Én nem zsidózok!A harácsoló pontosabb!Csak az harácsol aki harácsoló!

    • cicvarek szerint:

     Hogyne lenne már. Mammon az istenük. Imádják az aranyborjút. 🙂

    • petymeg szerint:

     Iván!
     Mi a cigány?Egy vallás?Lehetne,mert az imádat tárgya a bünözés/öregezés,fém lopás,csalás,más emberek terorizálása,stb../
     Vagy egy fajta amire jellemzők a tetteik!

 3. szigony szerint:

  A jelenlegi – hosszabb távon elfogadhatatlan – politikai környezet annyira hátrányos, hogy az már az egyes emberek egészségét bontja le óráról órára…

  Viszont van egy tényszerű gazdasági környezet, melynek adottságait meghaladó elképzelések a mese síkján mozognak…

  Ezért csak a jelenlei politikai hatalom váltása az ami egy cél lehet, azokkal a keretekkel meghatározott hatalom-váltás utáni környezet keretének meghatározásával, ami biztosíthatja a hatalom-váltás széleskörű támogatását.

  Ezen túl semmilyen álom felvillantása nem a tények, valóság talaján áll, mert a váltás utáni politikai-gazdasági környezet fogja meghatározni a lehetőségek további kidolgozását… ( a demagógiát mindenképpen el kell kerülnünk… IS ) !

 4. bilbó szerint:

  A cikkben is csak több pénzt ide, többet oda van megjelölve , mint megoldás.
  Nem több pénz kell, hanem új rendszer, NEM új népköztársaság, az már volt és rossz volt az is. Nem új hatalmasok kellenek, hanem hatalom a népnek. Minden a népen élösködő hatalom egy újabb rossz a világnak. Nem kell népképviselet, közvetlen hatalom gyakorlás kell.

  • vitorla123 szerint:

   Értem,mint Frédi! Motor nélkül rúgni a padló alatt a port és száguldani!Fasza! Pedig Trump:”vissza a nemzeti határokat!” Bezony!Ez csak Népköztársasággal megy!Az a motor!

  • petymeg szerint:

   bilbó!
   amit javasolsz az a totális káosz és anarchia!

   • bobóka szerint:

    Nem az, hanem sokszerűség, sokféleség. Kis rendszerek békéje.
    Ami most van, az diktatúra és ebből következően állandóan nő. Az egyént vegzálja, kényszeríti, zsarolja. Az egyént kell menteni, s megmented a világot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.