Szándékosan importáljuk a fertőt?

Fertőzött dán sertések árasztják el Európát?

bed

Dánia minden évben fertőzött malacok ezreit exportálja, és a tenyésztők egyelőre semmit sem tesznek a járvány megakadályozására lapértesülések szerint.

Emberre is veszélyes betegség terjed a sertések között Dániában. Bár az úgynevezett LA-MRSA-fertőzés nem ismeretlen, egy dán újságíró cikke szerint a 2006 óta jelen lévő kórokozót a gazdaságok meg sem próbálják felszámolni. Az EU Observer portálon megjelent írás szerint amióta felfedezték a fertőzést, a befolyásos dán sertésipar folyamatosan visszautasítja a járvány elleni fellépést, mert az alaposan visszavetné az exportot és ezzel együtt a bevételt is.
Dánia az egyik legnagyobb sertésexportőr Európában, minden évben 190 ezer élő sertést szállítanak innen a világ 48 országába. Ezzel az Európai Unió teljes sertésexportjának 57 százalékát adják. A legtöbb állatot tenyésztési célra vásárolják meg a partnerországok; Magyarország tavaly 7 ezer sertést vásárolt Dániától.
A cikk szerint a tenyészsertéseknek 63 százaléka fertőzött. A kockázat jelentős, a baktérium ugyanis számos antibiotikumnak ellenáll, embereken a legtöbbször bőrpanaszokat okoz, de legyengült immunrendszer esetén akár életveszélyes fertőzések forrása is lehet, mint a tüdőgyulladás vagy a vérmérgezés.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hatóság (Nébih) a Magyar Idők kérdésére megerősítette, hogy az említett megbetegedés sem az uniós, sem a magyar jogszabály szerint nem tartozik bejelentési kötelezettség alá. A fertőzés nyomán az esetek többségében az emberek csak vírushordozók lesznek, betegséget és tüneteket nem okoz a baktérium – közölte a Nébih.
(faktor)
Bal-Rad komm: “…az említett megbetegedés sem az uniós, sem a magyar jogszabály szerint nem tartozik bejelentési kötelezettség alá…”-pedig “…akár életveszélyes fertőzések forrása is lehet…”
-Legyengült immunrendszer esetében persze! Döbrögisztán vajdaságban azért már kerül néhány legyengült immunrendszerű! Ha nyugdíjas is ráadásul és arra vetemedik hogy disznóhúsra vágyik-kész nyeri a nyugdíjkasszának!
A Magyar Népköztársaság élelmiszerbiztonsági szabványai a világ talán legszigorúbb ilyen jellegű szabályozórendszere volt! Gyanús esetekben is tiltott!-NEM HOGY ELISMERTEN ÉS BIZONYÍTOTTAN FERTŐZŐ BETEGSÉG ESETÉN!
Nade az “AKKOR” volt! MOST Európai Unió van, CETA-van! A tőke, az áru, a személyek és szolgáltatások szabad áramlása van!
Meg a fertő szabad áramlása van!
Gyarmatosítás, kirablás, betelepítés, terrorizmus, szemét és fertőáramlás van! Szabadon!
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szándékosan importáljuk a fertőt? bejegyzéshez 1 hozzászólás

 1. ivan szerint:

  mi nemesbukrol vasaroljuk a hazi sertest..
  a dan antibiotikumos hal lisztes fertot egye a budai kazar
  tesco gazdasagos tatyorbu..
  .
  bsz meg az edes anyat az magyar falusi aki lusta 1 disznot felhizlalnii
  a kertje vegebe. nezi a mari csuit, meg a don migelt a tv/ben azt varja
  a postast a segellyel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.