Szerveződik a nyílt rabszolgapiac

Nagy változtatás jöhet a munkaerőpiacon

di

Százfős megyei és 174 fős járási tanácsadói hálózat létrehozását javasolja a kormánynak a Nemzetgazdasági Minisztérium annak érdekében, hogy javuljon a közfoglalkoztatásból a versenyszférába visszatérők aránya – írta a Világgazdaság.

Átalakítaná a közfoglalkoztatási programot a kormány – értesült a VG.
A lap szerint az NGM és a Belügyminisztérium szakértőinek nem végleges előterjesztésben többek között felvetik: az érintett előírásokat úgy módosítsák, hogy a jövőben a 25 év alatti személyek és azok, akik várhatóan képesek önállóan vagy az állami foglalkoztatási szerv segítségével elhelyezkedni a versenyszférában, ne kerülhessenek be a közfoglalkoztatási programokba.
A közfoglalkoztatási jogviszonyban állók időszakonkénti újbóli bevonását a közfoglalkoztatásba meg kívánják gátolni, mégpedig úgy, hogy három éven belül egyéves időtartamban maximálnák a programban eltölthető időt.
A szakképzettséggel rendelkezők pedig csak abban az esetben kerülhetnének be a közfoglalkoztatási programokba, ha a járási hivatal közvetítési kísérlete három alkalommal sikertelen volt a munkáltató oldalán felmerülő okból, vagy ha három hónapig nem tudott a járási hivatal a közfoglalkoztatott számára megfelelő állást felajánlani.
Az előterjesztés szerint erre úgynevezett tanácsadó- és fejlesztőközpontokat hoznának létre. A központok létrehozását a megyei és fővárosi kormányhivatalokban kívánják megvalósítani átlagosan öt fővel, két évig, vagyis 2018. december 31-ig tartó központi munkaerőpiaci program keretében.
Ez a húsz megyével számolva pontosan százfős bővítés lenne. Az alkalmazott személyek munkakörük szerint tanácsadók, mentorok, pszichológusok, illetve állásfeltárói munkakörben foglalkoztatott szakemberek lennének.
Emellett ugyanezen program keretében minden járásba egy-egy tanácsadó felvételét is javasolják. A százfős megyei és a 174 fős járási tanácsadói hálózat éves szinten mintegy 3,5 milliárd forintba kerülne.
(HVG)
Bal-Rad komm: Magyarán: A FOGLALKOZTATÁSI STATISZTIKÁKAT FÉNYEZŐ KÖZMUNKAPROGRAN MEGBUKOTT! Megannyi méregdrága “tanfolyam meg átképzés” dacára!
Az összeszereldék megalázóan alacson “fizetései” elől a gyarmattartók országaiba kimenekültek hiányoznak, és nagyon kellene a munkáskéz a földesúri és papi birtokokra!
Ezért aztán qrmányunk kiépíti a röghözkötés és a rabszolgapiac intézményrendszerét!
Közben vad ütemben képezi a filozófusokat, jogászokat, kommunikátorokat, történészeket. Felsőfokon! Aligha az összereldék és birtokok számára!
SZAKMAI KÉPZÉS ALIG-ALIG!
Fölösleges is, hiszen ahol ma televíziót szerelnek össze, ott holnap már meglehet autógumit fognak gyártani! BUTA, ENGEDELMES BIOROBOTOKRA VAN SZÜKSÉG! Akiket a munkaerőpiac igényei szerint odairányítanak, ahová a vevő kéri!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szerveződik a nyílt rabszolgapiac bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. ivan szerint:

  van ettol fontosabb hir..
  Az eu osszes kulugyminiszteret azonnali hatajjal Brusselbe rendeltek.
  Usa es Torokorszag kilepnek a NATO/bol

  A bankaroknak kazar maffia klanoknak folyik a barna trutyi a combjukonn
  felelmukben..
  .
  Atmenetileg lesz hatalmi vakum ..
  Ujra inditjak a befuladt gazdasagot..

  • ivan szerint:

   8 evet elkestek..
   De legalabb 8 evig hatalmon maradtak es csontig ragtak mindent..
   Felo, hogy innen nincs vissza ut , mind okologiai
   mind gazdasagi
   mind tarsadalmi

 2. "Szélsőjobb" :D szerint:

  Valós és tisztességes munkahelyek helyett csinálnak egy zsellérvilágot.
  Jó is lesz majd nekik Mészárosék földjén répát kapálni, egy csomó “mentor” felügyelete alatt. Úgyhogy – hajrá, támadjátok csak a JOBBIK-ot, azzal is efelé terelitek a dolgok menetét. “Bölcs előrelátással”. 🙂

  • vitorla123 szerint:

   Tévedés! A magyar fiatal felül a repülőre és ha trógerolni kell,akkor ezt Angliába teszi.Több pénzért mint magyarban egy főorvos.Mészáros meg a többi meg bassza meg azt amit összehozott.Dögöljenek meg.

 3. bobóka szerint:

  A Jobbikot a saját vezetése nyírja ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.