Szíria

Az Iszlám Államot és nem Bassár el-Aszad szír elnököt akarja legyőzni – erősítette meg a választási kampányban már elhangzott véleményét a Wall Street Journalnak Donald Trump, jelezve, hogy együtt akar működni Oroszországgal.
Szíriában a kalifátusisták legyőzése a célja, és nem a „ki tudja, kik is azok a lázadók” segítése.

Emlékeztetnénk, hogy a választási hadjárata során Trump több alkalommal is kifejtette abbéli meggyőződését, hogy-bár ez nagyjából az egész világon ismert volt-az ISIS szülőpárosa az Obamaki-Clinton klán.
Tegnap reggel óta teljes harckészültségben vannak a TU-160-as és TU-95-es típusú hadászati bombázógépek az oroszországi Szaratov területen lévő Engels légi bázison – közölte a TASZSZ orosz hírügynökség egy katonai-diplomáciai forrásra hivatkozva.

stole

A forrás szerint a támaszpont műszaki személyzete tegnap egész nap manőverező robotrepülőgépek, meg egyéb hasznos kütyük fölszerelésével volt elfoglalva. Magyarán: a stratégiai bombázók harci bevetésre való felkészítésével foglalkoztak.
Komoly szerepet szánnak nekik az Iszlám Állam nevű terrorszervezet kulcsfontosságú szíriai létesítményei ellen, így a dzsihadisták parancsnoki pontjai, hadianyag- és fegyverraktárai, illetve gyártóüzemei, valamint harcjármű-csoportosulásai ellen.
Várhatóan még a mai nap folyamán akciózni is fognak, az egyéb társszervekkel együtt. (Hacsak már a cikk írásakor-magyar idő szerint reggel fél hatkor-bele nem kezdtek!)
Fegyvergyárak és hadianyagraktárak pedig vannak szép számmal. A Nyugat-Aleppo elővárosának számító Minyjanban az elmenekült martalócok után egy egészen komoly gyárat hagytak hátra. Volt ott minden, ami egy jóféle hadianyaggyárnak kell a produktum nagyüzemi előállításához. Különböző alapanyagok, gépek-berendezések:

Aleppotól nyugatra és délre is zajlott tegnap a kormányerők offenzívája. Nyugaton az orosz, délen a szír légierő segítette a földi csapatokat.
Aleppotól északra a kalifátusisták védelmi vonalainak összeomlásáról érkeztek hírek. A törökök támogatását élvező “mérsékeltek” elfoglalták tőlük Qubbat Al-Sheikh, Al-Hadath, Suwaysan, Ḩājjī Kusa, Halisa Al-Kabira, Aq Tash, Hazwan, Wiqah, Dana, Qudayran és Buzlijah Al-Gharbiyah településeket. A támadók éke 10 kilométerre megközelítette Al-Bab városát.
Afrin YPG üzemeltette ellenőrzőpontját tegnap délelőtt a kurdok állítása szerint török harci repülőgépek támadták. Az akcióban mintegy nyolcvan kurd harcos és civil vesztette életét.

Azaz városában vélhetőleg a kalifátusisták robbantottak egy autóbombát. Hírek szerint az Al-Bab környéki vereségeiket megtorlandó.

Ebben a történetben három halott lett a végeredmény.
Észak-Hama tartományban az orosz légierő nonstop akciózott tegnap. Sorra mérték a légicsapásokat Taybat Al-Imam, Helfaya, Al-Lataminah, Kafr Zita és Morek latorjaira.
Idlib tartományban Ma’arat Al-Nu’man, Binnish, Taftanaz, Saraqib és Ma’arat Masreen települések pribékhordáit részesítették hasonló örömökben. De nem kímélte a szír légierő sem önmagát. Ők Deir ez-Zor környékén folytatták a melót.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. Sub Zero szerint:

  A mostani helyzetben Trump nagyon hamar bebizonyíthatja hitelességét! Amennyiben tényleg komolyan gondolja az együttműködést az oroszokkal, úgy pár hónapon belül volt Isis, nincs Isis.

  • szigony szerint:

   Januári beiktatásáig még a jelenlegi adminisztráció szerint alakulnak az amerikai ténykedések !

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  Sub Zero már részben el is mondta ,hogy mi is a véleményem a Trump nyilatkozatával kacsolatban, csupán anyit tennék hozzá, hogy minden csoda három napig tart, vagy hiszi a miskolci pék. Az Amerikánusoknak a nyilatkozataikkkal nagyon óvatos optimizmussal kel lenni, mert amit máma elmondanak, megigérnek, azt másnap LE TAGADJÁK, az ellenkezőjét cselekszik. Majd akkor fogom elhidni, ha az ebbéli szavait bizonyitani is fogja, kézzel foghatóan.

 3. bobóka szerint:

  Trump ki akarja vonni, ahonnan csak lehet az amerikai hadsereget. Szíriát úgy legyengítették, hogy hosszú ideig nem lesz veszélyes Izraelre. Tehát onnan már elmegy mindenki, a főfronthoz az oroszok, az amik haza. Ezt trump már elmondta.
  Védje meg magát az eu ahogy tudja.

  • cicvarek szerint:

   Eddig az USA az EU-t védte? 🙂
   Kiktől?

   • Anonymous visszatér szerint:

    Saját magától 🙂

   • bobóka szerint:

    A Nato ia egy védelmi csoport. Tehát az oroszoktól védte európát.
    Amerikát csak az tudja megtámadni aki az óceánt ellenörizni tudja. S erre senki nem képes. Tehát csakis európaát védte amerika, de Trump szerint ezt az eu fizesse is meg.
    Az orosztól jóval nagyobb harcértékü amerikai hads, volt eddig amely féken tartotta az oroszt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.