Szíria

Amennyiben a megválasztott amerikai elnök Donald Trump állja a szavát, és valóban a nemzetközi terrorizmus ellen kíván fellépni, úgy számíthat Szíriára mint szövetségesére ebben a harcban!-nyikatkozta tegnap Asszad szír elnök. Az RTP török televíziónak adott interjújában nehezményezte a török hadsereg szíriai szereplését. Véleménye szerint (amellyel egyetérthetünk) Kardigan egy beteges gondolkodású megalomán bohóc, aki a múltban él, és nincs tisztában a valósággal.

szad

A Szíriai Emberi Jogok védelmezőinek angliai központjában tegnap ismét Aleppo kórházainak bombázásával vádolták az orosz légierőt.
Igor Konasenkov vezérőrnagy, a védelmi minisztérium szóvivője szerint az orosz erőket nem Aleppó ellen vetették be. Ennélfogva az orosz harci repülők nem bombázhattak kórházakat sem, mert már közel egy hónapja nem támadják a várost.

kkov

Tegnap sem lankadt Szíriában a latorirtó hangulat. Sőt! Egyre inkább eluralkodik. És még mindig nem lehet beszélni a Kelet-Aleppoban körbezárt terrorbandák elleni támadásról. Megfigyelők és elemzők szer9nt először mindenféle lehetőségtől el kívánják őket vágni, és a körülöttük lévő pufferzónát a lehető legszélesebbre kiterjeszteni.

Aleppo körül vad csatákban hullik a pribékhorda. Nyugaton és délen a szír kormányerők, északon a kurdok-“mérsékeltek”-törökök-kormánycsapatok ritkítják őket.
A törökök által apanázsolt “Szabad Szíriai Hadsereg” nevű “mérsékelt” terrorbanda elragadta a kalifátusistáktól tegnap este Qabasin városát.

Tegnap este Kuweires repülőterére a kormánycsapatok újabb kétezer fős erősítése érkezett meg teljes harci díszben Tartuszból.
Deir ez-Zor-térségében tegnap a szír légierő egyik akciója kicsinálta a kalifátusisták szíriai kémfőnökét, “Abu Mazen” hordafőnököt. Nem egyedül ő pusztult el a csapásban. Vele volt még tucatnyi pribékje is.
Homsz tartomány északi fertályán is rossz idők jártak tegnap is a dzsihadista pribékekre. Égből-földről zajlott az irtásuk.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Hun szerint:

    Eppen azert van olyan joban orbannal erdogan. Mert orban is egy beteges gondolkodasu megaloman bohoc!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.