A kábítás trükkje

Orbán nagy bejelentést tett – teljesülhet a Fidesz egyik régi nagy ígérete

obe

Jövőre bevezetik az egykulcsos, egységesen 9 százalékos vállalati nyereségadót – mondta a miniszterelnök egy konferencián. Ez lehet a legalacsonyabb adókulcs az Európai Unióban.

Jövőre egyszámjegyű, 9 százalékos és arányos lesz a vállalati nyereségadó, ami egyaránt vonatkozik a kis- és középvállalatokra és a nagyvállalatokra – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Budapesten rendezett Regionális Digitális Konferencián csütörtökön.
Jelenleg 500 millió forintos adóalapig 10 százalékos a kulcs, felette 19. A KPMG adatai szerint az Orbán által beharangozott 9 százalékos kulcs lesz a legalacsonyabb az Európai Unióban.
Orbán azt mondta, erről a szerdai kormányülésen döntöttek Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter előterjesztése, valamint a munkaadókkal folytatott korábbi egyeztetések alapján.
Orbán állítása szerint a minimálbér-emeléssel kapcsolatban azt kérte a nemzetgazdasági minisztertől, hogy “menjen el a falig”: amit még a vállalkozók képesek elviselni, olyan magasra próbálja felvinni a magyar minimálbért.
A társasági adó egykulcsossá válását a Fidesz még 2011-ben ígérte meg, mégpedig 2016-os megvalósulással. Azonban tavaly ősszel ahelyett, hogy bevezették volna a könnyítést, inkább a stabilitási törvényt módosították. Ez ugyanis előírta, hogy 2016 januárjától a cégek profitját csakis egységesen lehet megadóztatni, függetlenül a cég méretétől, az adóalap nagyságától vagy bármi mástól
(HVG)
Bal-Rad komm: Akár dicséretes is lehetne ez a “választási” igéret szagú dolog! Meglehetősen kampányízű történetnek néz ez ki! Az viszont teljességgel bizonyos, hogy alaposan megkésett történetről van szó.
Nyilvánvaló, hogy a béremeléseknek “alá kell játszani”, de a MAGYAR kisvállalkozások számára ez nem jelent menekülést.
Az összeszereldék és a HORDAVÁLLALKOZÁSOK TALÁN nyernek az új adózási kulccsal.
KAMPÁNYSZLOGENNEK KIVÁLÓ! Béremelés+adócsökkentés! “Még több pénzt HAGYTUNK a magyar családok zsebében!”
Biztos?!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A kábítás trükkje bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Emeric szerint:

  Pedig nyereség/bevétel-alapon kéne lépcsősíteni, ami viszont az uniós szabályokba ütközik, mivelhogy az a nagytőkét (összeszerelde) védi.

 2. Paraszt szerint:

  Én meg eltörölnék minden költségelési kiskaput,,megszűnne a számlagyár meg áfa vissza,,de azt is tudjuk kinek fájna,,megadóztatnám a forgamat oszt halagggy kedvedre,,lehet az árakat leverned s a hasznot meg küldheted az ostoros cégednek a sesejvajda szigetére,,vagy akár a kajmánra,,DDDD…De ez nem lenne jó megoldás mert nem szolgálná öket csak a népet,,Ez persze az én véleményem,,Megszűnne azonnal,,hogy egy tollat saját hazájából számláztat kettőszázezer forintért,,azonnal megvenné itthon hatvanért,,,DDDDD

 3. "Szélsőjobb" :D szerint:

  Csodálatos!
  Ez éppen annyira segít az átlagemberen, mint a 15%-ra csökkentett egykulcsos SZJA!  Na meg a minden támogatásból mellőzött magyar KKV-on is, akik eddig sem a nyereségadójuk, hanem sokkal inkább az irdatlan járulékterheik miatt tántorognak állandóan a csőd szélén!

  Na kinek jó ez, na kiknek?
  Hát elsősorba persze az eddig is  mindenféle kedvezményt megkapott multiknak, meg az Orbán oligarcháinak. Azoknak, akik a 15%-so SZJA mellett irdatlan nyereségosztalékokat vesznek ki a cégeikből. – mert nekik annyira jól megy, hogy még ezt is megtudják csinálni

  Mint például Mészáros Lőrinc és neje, vagy legutoljára Orbán Viktor családi vállalkozásaik ahonnét 1.3MILLIÁRDOT vett ki a galád család.

 4. gyorgy szerint:

  Legalacsonyabb vállalati adó, legalacsonyabb személyi jövedelem adó, legalacsonyabb életszínvonal. Jól kitalálták a kusza szemű bolonddal.

 5. Sub Zero szerint:

  Egy mikrovállalkozás vagy még inkább valamilyen kényszervállalkozó azért küzd, hogy a különböző adók és járulék befizetések után egyáltalán nyereséges legyen. Nyereségesség esetén az max pár millió. Minden 1 millió forintnál 10000Ft. a csökkentés mértéke.
  Az 500M Ft. nyereséghez már nagyon nagy cégnek kell lenni. Ezek a cégek eddig minimum 100M Ft. nyereségadót fizettek. Ezután csak 9M forintot fognak. Ha jól vettem ki a cikkből a csökkentés mértéke minimum 91M Forint.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.